RECEPTY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 130.991 (zobrazuje se 71-80)<< předchozí 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,13100 další >>

CUKROVÍ

Karamelové kousky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 300g másla, vanilka, 100g cukru, sůl, 200g hladké mouky, 200g špaldové mouky. Ořechová směs: 300g šlehačky, 150g cukru, 1/4 lžičky soli, 150g medu, 450g solených arašídů, 45g másla.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vypracujeme těsto a necháme v chladu. Poté rozválíme na placku, přendáme do pekáčku, propícháme vidličkou a pečeme na 180 - 200°C asi 15-17min. Na předpečený korpus naneseme ořechovou směs v rovnoměrné vrstvě, vrátíme do trouby a pečeme dalších cca 15min. Poté necháme částečně vychladnout a nakrájíme na kousky (nebo můžeme vykrajovat třeba hvězdy). Důležité je nekrájet ani moc teplé a ani moc studené. Příprava směsi: Svaříme smetanu s cukrem, solí a medem. Po dosažení bodu varu vaříme za častého míchání na středním až silném stupni ještě asi 5min. Necháme částečně vychladnout (nesmí směs ztuhnout) než dáme na předpečený korpus.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

Amaretky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 bílky, 200g mletých mandlí, 30g kakaa, 1 lžíce instantní kávy, 120g cukru.

POSTUP PŘÍPRAVY

Kávu rozpustíme v minimu horké vody - vznikne pasta. Poté vše smícháme a mokrou rukou tvoříme kuličky. Pečeme na 200°C 11min.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

Čokoládové knoflíky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

120g másla, 80g cukru, 2 lžíce mléka, 1 žloutek, vanilka, 40g kakaa, 150g hladké mouky. Náplň: 90g hořké čokolády, 60g šlehačky, kousek másla (není nutné), rum dle chuti. Nahrubo sekané lískové loupané ořechy.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vypracujeme těsto a necháme v chladu odpočinout. Poté tvoříme kuličky, které obalujeme v ořechách. Do každé kuličky vytvoříme důlek a upečeme. Na náplň zahřejeme šlehačku a přidáme čokoládu, ev. máslo. Mícháme do rozpuštění, nakonec přilijeme rum. Plníme do vychladlých důlků.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 24.12.2018, 15:47 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

Pohankové vanilkové rohlíčky (bezpepkové)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

120 mletých mandlí, 60g cukru, vanilkový lusk, 200g másla, 1 žloutek, 300g hladké pohankové mouky. Cukr s vanilkou na pocukrování.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vypracujeme těsto, necháme v chladu odpočinout, poté tvoříme malé rohlíčky. Pečeme na 180°C asi 10min. Ještě teplé pocukrujeme.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

Kolečka s karamelovým krémem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

160g mletých vlašských ořechů, 320g celozrnné pšeničné mouky, 130g třtinového cukru, 240g másla, 3 lžíce rumu. Krém: 150g třtinového cukru, 250g šlehačky, 250g másla, sůl. Čokoládová poleva.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vypracujeme těsto, necháme v chladu odpočinout. Vykrájíme kolečka, upečeme. Po vychladnutí slepujeme krémem a polijeme polevou. Z cukru připravíme karamel, když je hotový, přidáme sůl a šlehačku, vaříme do rozpuštění karamelu - než vznikne hladký krém. Poté necháme vychladit a přidáme do rozšlehaného másla a vyšleháme krém (cca 10min.)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 2.2.2019, 14:41 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

MĚKKÉ VÁNOČNÍ PERNÍČKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

350 g hladké mouky, 130 g moučkového cukru, 90 g másla, 2 PL medu, 2 vejce, ½ PL sody, 1 PL perníkového koření, 2 PL rumu, špetka citronové strouhané kůry, špetka skořice.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z předepsaných surovin vypracujeme hladké a pružné těsto, zabalíme do potravinové fólie a v ledničce necháme uležet do dalšího dne (pokud ovšem spěcháme, je možné pracovat s těstem hned, nic se nestane). Následující den těsto vyjmeme z ledničky, které zhruba po hodině prohněteme, vyválíme plát a formičkami vykrajujeme libovolné tvary perníčků.

S těstem se pracuje velmi dobře, nelepí se, není tedy třeba zbytečně podsypávat moukou. Jednotlivé kousky přemístíme na plech s pečícím papírem a pokud budeme chtít cukroví lesklejší, můžeme ho potřít rozšlehaným bílkem, smíchaným s kapkou vody.

Pečeme v rozehřáté troubě po dobu 9-10 minut při teplotě 160 st. C. Tenčí těsto pečeme samozřejmě kratší dobu, abychom ho nevysušili. Horké perníčky, čerstvě vytažené z trouby, ihned přemístíme na pracovní desku, aby na horkém plechu neztvrdly.

Hotové perníčky jsou hned vláčné, výborné namáčené v čokoládové polevě, ale skvělé i bez ní. Dají se konzumovat ještě ten den, trvanlivost mají do jednoho měsíce. Pokud je budeme skladovat se sušenou pomerančovou kůrou, nejenže se krásně provoní, ale budou chutnější a měkčí.

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Jarmila L. (yarkal) ID 570069 | další recepty

KOMENTÁŘE (4) poslední: 28.12.2018, 12:32 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POMALÝ HRNEC

Bůčková roláda s bramborami a zeleninou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

plát bůčku (cca 600g), 2-3 vejce, párek, paprika, mrkev, hrášek, brambory, sůl, koření (např. Vepřová pečeně), kukuřičný škrob + voda

POSTUP PŘÍPRAVY

Z vajec připravit míchanici, papriky pokrájet na plátky, mrkev pokrájet na kolečka, brambory na menší kusy.

Plát bůčku posolit, na něj rozložit míchanici z vajec, párky a papriku.
Zavinout roládu a zajistit, vložit do hrnce, zasypat bramborami a zeleninou a posypat kořením.

Pomalit na LOW 8 hodin.

Poté vyjmout maso, brambory i zeleninu, do šťávy přilít škrob, promíchat a pomalit ještě cca 10 minut.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Jitka D. (Ayra) ID 3251 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VÁNOČNÍ CUKROVÍ

VÁNOČNÍ HVĚZDA s marcipánovou ozdobou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience na korpus: 60 g hladké mouky, 120 g bramborové moučky, 180 g jemného krystalu, 2 KL kypřícího prášku, 6 žloutků, 6 bílků-pevně vyšlehaný sníh, KL nastrouhané citronové kůry z bio citronu, špetička soli. Ingredience na náplň: 2 PL nutely, 60 g másla, 60 g moučkového cukru, 1-2 PL mléka. Ostatní ingredience: 2 PL mascarpone na potření povrchu korpusu, hrst opražených a hrubě nasekaných lískových oříšků, marcipán na potažení.

POSTUP PŘÍPRAVY

Den předem připravíme z těsta dle popsaných ingrediencí korpus ve tvaru hvězdy, který pečeme zhruba 20-30 minut při teplotě 160/170 st. C.

Pak piškot podélně rozřízneme, naplníme připraveným krémem, potřeme také po obvodu, který můžeme posypat i oříšky. Na tenkou vrstvu z mascarpone vložíme vytvarovaný marcipánový plát, který jsem vyřízla podle formy. Povrch jsem ozdobila malými dvojbarevnými hvězdičkami – viz foto.

Hvězda slavnostně doladí vánoční stůl. Dobré pochutnání a příjemné prožití vánočních svátků.

Můj tip na potahovou hmotu z přídavkem medu, kterou používám velmi často:

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 28.12.2018, 14:27 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

PERNÍKY OD BERNASŮ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g hladké mouky, 25 dkg cukr moučka, 10 dkg másla, 2 vejce, 3 lžíce medu, 2 lžíce rumu, 1/2 lžičky sody a perníkové koření dle chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Po upečení hned potřít vajíčkem rozmíchaným se lžící mléka.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Katka B. (kremilek) ID 2451 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Extra čokoládové cookies



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 hrnku špaldové mouky, 1/2 hrnku kokosové mouky (píšu tak, jak je v originál. receptu. Já jsem kokosovou nesehnala, tak jsem koupila nějakou univerzalní směs ve zdravé výživě), 1 lžíce třtinového cukru (kdo má rád sladší, nechť cukr přidá, 2 lžíce kakaa, 1 lžička kypřícího prášku, 80g na kostičky nakrájené vysokoprocentní čokolády, 1 velká hrst nadrcených lískových ořechů, 2 vajíčka, 1/5 hrnku rozpuštěného másla.

POSTUP PŘÍPRAVY

Do větší mísy dáme veškeré ingredience a promícháme, vytvoříme těsto.
Rozpálíme troubu na 180 stupňů a než se rozehřeje, tvoříme cookies - z těsta se udělá kulička a na plechu se rozmáčkne.
Pečeme 20 minut.

Zdroj: Instagram - hungrypanda

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Kateřina V. (KattyV) ID 384698 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 18.12.2018, 23:02 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 130.991 (zobrazuje se 71-80)<< předchozí 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,13100 další >>
© 2004-2019 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt