RECEPTY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 130.921 (zobrazuje se 71-80)<< předchozí 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,13093 další >>

POMALÝ HRNEC

VEPŘOVÁ KRKOVICE NA HOUBÁCH v PH



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 kg masa hřiby cibule,jarní cibulka pórek,sůl pepř párek jíška hořčice

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso naklepu , nasolím a nepepřím. Na pánvi osmažím cibulku potom zatáhnu
maso vložím, pórek, jarní cibulku, PL hořčice,hřiby sušené namočené.

Vše dám do PH podleji hrnkem vody přidám koření a na 2 - 3 hodiny zapnu na
2 High.

Půl hodiny před koncem dám jíšku a nechám dojít.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Jaroslava B. (Jamajka206) ID 120333 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

MÁSLOVÉ CUKROVÍ S MEDEM-velmi měkké a křehké



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 g hladké mouky, 40 g kvalitního kakaa, 200 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 15 g tekutého medu, 275 g másla pokojové teploty, 2 celá vejce, strouhaná kůra z jednoho bio pomeranče.

POSTUP PŘÍPRAVY

Máslo, cukr a med šleháme alespoň 10-15 minut, jedno po druhém vmícháme vejce, vanilkový cukr, kůru a trochu smíchané mouky s kakaem, kterou pak postupně přidáváme. Těstem naplníme zdobící sáček se zubatou špičkou a na plech s papírem vytlačíme zvolené tvary. Pečeme asi 12 minut v rozehřáté troubě na 180 st. C.

Cukroví je po vytažení z trouby měkké, necháme ho vychládnout na plechu a jak se zpevní, přemístíme ho na talíř. Ihned ho můžeme konzumovat - je příjemně křehoučké a velmi chutné, obzvlášť když ho z části namočíme do čokolády. Je vynikající k rannímu čaji i ke kafíčku.

Dobré pochutnání.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 20 návštěvníků)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (8) poslední: 24.4.2018, 19:18 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

GRAMOFON SE ZPĚVAČKOU - LP


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

JEN PRO INSPIRACI

POSTUP PŘÍPRAVY

KORPUS OŘECHOVÝ
KRÉM: smetanovo-mascarponový
NÁPLŇ: ananas + šťáva na korpusy
KRÉM NA OBMAZÁNÍ DORTU: ganache z bílé čokolády a smetany
FONDÁN NA POTAŽENÍ DORTU: bílý a černý
GRAMODESKA: vytvarovaná z punčoviny a potažená domácím mléčným marcipánem
na ni uložen obrázek zpěvačky LP z jedlého papíru
OSTATNÍ ZDOBENÍ: vymodelované z domácího mléčného marcipánu

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Věra Š. (Arěv52) ID 463222 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

MOTORKÁŘ S MOTORKOU


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

JEN PRO INSPIRACI

POSTUP PŘÍPRAVY

KORPUSY KAKAOVÉ
KRÉM: smetanovo-mascarponový
NÁPLŇ: višně z kompotu (šťáva použita na korpusy)
GANACHE NA OBMAZÁNÍ DORTŮ: z bílé čokolády a smetany
FONDÁN NA POTAŽENÍ DORTŮ: modrý a bílý
FIGURKY: vymodelovány z domácího mléčného marcipánu
DOZDOBENÍ: z fondánu + mléčného marcipánu
PEČÍCÍ FORMY: průměr 25 cm a 20 cm

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Věra Š. (Arěv52) ID 463222 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

Ferdo mravec


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

x

POSTUP PŘÍPRAVY

x

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Andrea O. (AďaO) ID 153424 | další recepty

KOMENTÁŘE (3) poslední: 16.4.2018, 15:01 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Čoko-malinový dort



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na korpus: 250 g máslo, 200 g čokoláda ( 60%), 3 vejce, 150 g cukru (nejlépe třtinového), 110 ml plnotučného mléka, 1 lžička vanilkového extraktu (popřípadě nahradit část cukru vanilkovým cukrem), 200 g hladké mouky (používám hlavně špaldovou), 30 g kakaa, 8 g prášku do pečiva, hrst čokopeciček (nemusí být). Na krém: malinové nebo ostružinové pyré, 250 g mascarpone, 200- 220 ml 40% šlehačka, 2-3 lžíce cukru. Na čokoládovou ganache: 150 ml šlehačky, 150-160 g kvalitní čokolády (alespoň 52%)

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpus (je takový hutnější, nehodí se k prokrojení): v misce zahřejeme čokoládu s máslem, prošleháme metlou a necháme vychladnout. V menší misce smícháme a prosijeme suché přísady - kakao, mouku a prášek do pečiva. V robotu ušleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme vanilkový extrakt, pomalu přilejeme rozpuštěnou čokoládu s máslem a lehce prošleháme. Nakonec přidáme suchou směs na 3x a mléko pokojové teploty na 2x.
Pečeme na 160 st v dortové formě o průměru 24 - 26 cm cca 50-55 minut. Ideální je zabalit korpus do folie a nechat do druhého dne v chladu uležet.

Čokoládová ganache: smetanu zahřejeme (ne až do varu) a přidáme do ní nalámanou čokoládu. Necháme chvíli odstát a pak vymícháme do hladké hmoty. Zchladlé nalijeme na upečený vychladlý korpus (polévejte na mřížce pod tácem nebo pečícím papírem, abyste mohli steklou čokoládu znovu využít). Dejte zchladit, aby čokoláda ztuhla.

Krém: vyšleháme pyré s mascarpone a s cukrem. Přilejeme smetanu a opatrně šleháme do zhoustnutí. Smetany může být i více, pak bude krém více šlehačkový.

Malinové (ostružinové) pyré vyrobíte takto:

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Ivana V. (levandulka66) ID 53199 | další recepty

KOMENTÁŘE (7) poslední: 19.4.2018, 21:44 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Tvarohový koláč se sušenými švestkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 200 g polohrubé mouky, 100 g másla, 25 g cukru krupice, 30 g lískových oříšků, 1 bílek, 2 PL mléka. Náplň: 250 g měkkého tvarohu v alobalu, 60 g cukru krupice, 2 vejce, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr. Dále: 200 g sušených švestek, 50 ml ovocného likéru.

POSTUP PŘÍPRAVY

Sušené švestky zalijeme likérem několik hodin před pečením, nejlépe den předem. Oříšky opražíme a sloupnuté nastrouháme.
Na vále vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme ½ hodinky v chladu odpočívat. Suroviny na náplň zpracujeme tyčovým mixérem.
Těsto rozválíme do dortové nebo koláčové formy (průměr 24 cm) a upravíme okraje koláče. Na korpus naskládáme švestky a zalijeme je tvarohovou náplní. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 45 minut.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (4) poslední: 20.4.2018, 19:23 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Makový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

TĚSTO:1 hera, 300 g hl.mouky, 1 vejce, 20 g cukr.moučky, šp.soli NÁPLŇ :600 g máku, 500 g jablek, 200 g másla,250 g cukru,5 žloutků+bílky,70 g krupice,rozinky,ořechy, 2 č.lžičky mandlového extraktu,kandovaná pomerančová kůra

POSTUP PŘÍPRAVY

TĚSTO: suroviny smícháme a dáme na chvíli do lednice. NÁPLŇ: máslo s cukrem vymícháme ,přidáme žloutky,mák(nemlela jsem,jen jsem ho povařila),přidáme nastrouhaná,vymačkaná jablka,krupici a mandl. extrakt a jako poslední zlehka vmíchat sníh z bílků.Dále podle chuti rozinky,ořechy(nemusí být).Těsto vytvarujeme na plech vyložený papírem, velikost asi 23 x 34 cm ,navrstvíme náplň a dáme péct.Pečeme na 180 stupńů ,asi 60 minut.Po vychladnutí přelijeme polevou z pomerančové šťávy a cukru.Zdobíme kandovanou pomerančovou kůrou.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Petra H. (Petra Hrad) ID 162004 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

Perníčky


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

150g medu, 200g cukr moučka, 2 vajíčka, 550g mouka hladká, 85g Hera, kypřicí prášek do perníku a půl lžičky jedlé sody.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Hana S. (hanulinka007) ID 279360 | další recepty

KOMENTÁŘE (3) poslední: 10.4.2018, 14:02 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POMAZÁNKY

Škvarková pomazánka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Škvarky, sádlo, 3PL hořčice, cibule, 3 vejce uvařená natvrdo, sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Rozmixujeme škvarky s trochou sádla, s hořčicí a se žloutky. Zamícháme nakrájené bílky, cibuli a okořeníme. Necháme vychladit v lednici.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Lucia H. (tajpa) ID 335642 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 130.921 (zobrazuje se 71-80)<< předchozí 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,13093 další >>
© 2004-2018 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt