(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Bublanina ze 2 celých vajec
Potřebné ingredience
2 vajíčka,
250 g cukru,
1 vanilkový cukr,
250 g hladké mouky,
100 g polohrubé mouky,
1 PDP
2,5 dl mléka,
2,5 dl oleje
drobné ovoce
na posypku: 60 g hery, 60 g cukru, 120 g polohrubé mouky
Postup přípravy
Nejdřív si nachystáme posypku
Celé vajíčka vyšeháme nejprve s trochou cukru,
pak přidáme zbytek cukru a vyšleháme do husté pěny,
přidáme mléko,
olej, mouku si promícháme v mise zvlášť s PDP
a přidáme ji po lžících do vyšlehané směsi, zároveň šleháme.
Vylejeme na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech,
nahusto dáme ovoce čerstvé nebo mražené
a posypeme posypkou.
Pečeme cca 20 min. na 175° C
Celé vajíčka vyšeháme nejprve s trochou cukru,
pak přidáme zbytek cukru a vyšleháme do husté pěny,
přidáme mléko,
olej, mouku si promícháme v mise zvlášť s PDP
a přidáme ji po lžících do vyšlehané směsi, zároveň šleháme.
Vylejeme na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech,
nahusto dáme ovoce čerstvé nebo mražené
a posypeme posypkou.
Pečeme cca 20 min. na 175° C
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé