RECEPTY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 130.984 (zobrazuje se 91-100)<< předchozí 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,13099 další >>

CO DŮM DAL

Frittata



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 vajec, 100g šunky nebo slaniny, 60g čedaru, 30g parmazánu, 6 hnědých žampionů, 120g plnotučného mléka, šalvěj, sůl, pepř, přepuštěné máslo

POSTUP PŘÍPRAVY

Na másle orestujeme žampiony, přidáme šunku. Po chvíli nalijeme vaječnou směs (vejce, mléko, sůl, pepř, bylinky, kostičky sýrů), necháme asi minutu smažit, poté přendáme na trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 20-30min., aby nebyla vysušená.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

Povidla bez cukru



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 kg švestek, 60ml balzamika (tmavé nebo světlé), skořice, rum

POSTUP PŘÍPRAVY

Vypeckované švestky polijeme octem, zakryjeme a necháme do druhého dne v lednici odležet. Poté pečeme na 230°C 1-2 hodiny (záleží jak jsou šťavnaté), poté teplotu snížíme a pečeme ještě 4-5 hodin na 170-180°C - dokud povidla nezhoustnou. Přelijeme do hrnce, přidáme skořici a rum a rozmixujeme. Plníme do horkých vyvařených sklenic, otočíme dnem vzhůru na 10min.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Japonský koláček ze tří ingrediencí


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 vejce 120g bílé čokolády 120g tvarohu

POSTUP PŘÍPRAVY

- oddělíme žloutky od bílků
- bílky vložíme na chvíli do chladu a poté vyšleháme na tuhý sníh
- čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a smícháme s tvarohem
- vmícháme žloutky a postupně ušlehaný sníh
- pečeme v kulaté formě (dortové) na 170st cca 15-20min, dle vaší trouby
- pocukrujeme a baštíme

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Petra Š. (Petrunka56) ID 520891 | další recepty

KOMENTÁŘE (3) poslední: 19.8.2018, 14:15 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

SPOUSTA RAJČAT ? LUXUSNÍ KEČUP



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

viz. postup

POSTUP PŘÍPRAVY

Surovinyn– na jednu dávku (dělali jsme ze dvou, údaje v závorkách): 1,5 kg rajčat (3kg) 5 ks jablek (10) 3 ks velké cibule (6cib) 1 lžíce soli (2) 4 ks hřebíčky (8) 1/4 lžičky skořice (1/2) 1 ks bobkový list (2) 250 g cukru (500) 1/8 l octu (1/4 l.)......Postup: Všechny suroviny umyjeme, rajčata zbavíme stopky a nakrájíme na čtvrtiny. Je zbytečné je krájet více, ušetříme si práci. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme – tady záleží, zda jsou jablka měkká nebo tvrdší. Čím tvrdší, tím drobněji je krájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší půlměsíce; vůbec není nutno je krájet na drobno, cibule při vaření velice rychle změkne Vše nakrájené dáme do většího hrnce, přidáme zbývající suroviny a dáme vařit. Občas promícháme. Kečup je hotov, jakmile obsah hrnce zhoustne. Pak už jen stačí přepasírovat přes sítko, dát do sklenic a vychutnat si plody své práce. Je famózní.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Šárka B. (Visalaje) ID 283999 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CHUŤOVKY

Jednohubky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pečivo, celer, gervais (nebo lucina nebo recky jogurt...), citron, sul, bily pepr, rajcata, cibulka, majoneza

POSTUP PŘÍPRAVY

Celerová pomazanka- uvaříme celer ( max 15 min), vychladly nastrouhat na jemno, osolit, opeprit, přidat trochu stavy z citronu, přidáme v lehké variantě jogurt, v obyčejné variante třeba gervais... ( můžeme i přidat trosku majolky), pak uz jen smichat. Na obrázku na kolecku rohlíku s rajcatem, cibulkou a majolkou. Pro lehčí variantu na knackebrot bez majolky

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Lenka P. (palenka) ID 137744 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

***SVATEBNÍ - krémový - levandulový***


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

všechna patra světlý korpus + šlehačkovo-tvarohový krém s mascarpone + ovoce

POSTUP PŘÍPRAVY

váha 7kg

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Václava R. (Venunka) ID 48848 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 7.8.2018, 8:56 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

***SVATEBNÍ - postavičky***


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

spodní patro- ořechový korpus + karamelový krém .....prostřední patro - světlý korpus + šlehačkovo-tvarohový krém + mandarinky ......vrchní patro - mascarpone krém + jahodový dip ...potaženo Smartflexem + postavičky vyřezané ručně z černého Smartflexu

POSTUP PŘÍPRAVY

váha 9kg

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Václava R. (Venunka) ID 48848 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 6.8.2018, 21:54 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

***NAROZENINOVÝ - bez potahování - ČOKOLÁDOVÝ***


PRO INSPIRACI

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Václava R. (Venunka) ID 48848 | další recepty

KOMENTÁŘE (6) poslední: 4.8.2018, 20:45 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

Kompot se solí



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ovoce, špetka soli do každé sklenice, převařená vychladlá (vlažná) voda

POSTUP PŘÍPRAVY

Ovoce napěchujeme do sklenice, přidáme špetku soli, zalijeme vodou, zavíčkujeme a vaříme v hrnci s vodou na 85-90°C asi 20min.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (5) poslední: 5.8.2018, 11:55 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

Meruňková marmeláda s pektinem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

20g citrusového přírodního pektinu, 2kg meruněk, 1kg třtinového cukru, citrónová šťáva (z 1/2 - 1 citrónu), hrst cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Kousky meruněk zasypeme cukrem, promícháme a za občasného míchání vaříme 30-40min., poté nahrubo rozmixujeme a přidáme pektin rozmíchaný v hrsti cukru a vaříme asi 5min. Lijeme horké do vyvařených horkých sklenic, zavíčkujeme a necháme chvíli stát dnem vzhůru.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 130.984 (zobrazuje se 91-100)<< předchozí 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,13099 další >>
© 2004-2018 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt