RECEPTY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 130.783 (zobrazuje se 91-100)<< předchozí 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,13079 další >>

POMALÝ HRNEC

Krůtí kostky s rajčaty a hříbky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g krůtího masa, 250 g třešňových rajčat, 300 g Passaty, 200 g hříbků (čerstvé nebo mražené), 50 ml smetany, sůl, olivový olej na osmahnutí masa

POSTUP PŘÍPRAVY

Krůtí maso nakrájet na větší kostky, hříbky pokrájet na kousky, rajčata nechat celá.

Na olivovém oleji orestovat maso, aby se zatáhlo.
Maso přendat do hrnce, osolit a zasypat rajčaty a hříbky.
Vše zalít passatou.

Pomalit 5 hodin na LOW.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Jitka D. (Ayra) ID 3251 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 30.1.2018, 10:53 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Čokoládové dortíčky s malinovým krémem (cupcakes)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 100 g másla, 50 g hořké čokolády (60 %), 160 g hladké mouky, 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva, špetka soli, 2 velká vejce, 100 g cukru krupice, 50 g třtinového cukru, 120 ml vlažného mléka. Krém: 150 g malin (mražených), 2 PL cukru krupice, 250 g mascarpone, 200 ml smetany ke šlehání (40 %), 2 PL cukru moučka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Ve vodní lázni rozpustíme kousky másla a čokolády, necháme vychladnout. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva a solí. Vejce a oba cukry vyšleháme do pěny, za stálého šlehání na nízkých otáčkách pomalu přiléváme vlažnou čokoládu. Střídavě do těsta zapracujeme v několika dávkách mouku a mléko, krátce prošleháme. Těstem plníme papírové košíčky v muffinové formě a v troubě předehřáté na 180°C upečeme (pekla jsem 20 minut). Po chvíli muffiny přendáme na mřížku a necháme vychladnout.

Maliny s krupicovým cukrem přivedeme k varu a ihned přepasírujeme zrníčka, šťávu necháme dobře vychladnout. Smícháme mascarpone, cukr moučku, malinovou šťávu a tekutou smetanu, vyšleháme do hustého krému. Krém naneseme na vychladlé muffiny a dozdobíme nastrouhanou čokoládou a malinou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (4) poslední: 27.1.2018, 21:51 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Škvarkové rohlíky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g polohrubé mouky, 120 g škvarků, 2 polévkové lžíce sádla, 1 žloutek, 1/4 l mléka, droždí (čerstvé 42 g), lžička soli, trošku cukru na kvášek; na potření rohlíků vajíčko a na posypání rohlíků např. kmín, hrubá sůl, sezamové semínko

POSTUP PŘÍPRAVY

Upřipravit kvásek (vlahé mléko, trošku cukru a mouky a droždí) nachat v teple vzejít. Do mísy dáme mouku, kvásek, žloutek, nasekané škvarky, rozpuštěné sádlo, sůl a zpracujeme hladké těsto, které se nechytá stěn mísy a necháme vykynout. Vykynulé těsto rozdělíme na čtyři díly, z každého dílu vyválíme kruhovou placku asi 1/2 cm vysokou, tu rozdělíme na 8 stejných dílů (výseče). Jednotlivé díly stočíme do tvaru rohlíčků, dáme na plech vyložený pečicím papírem, necháme ještě dokynout cca 10 min. Pak potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem, solí atp. Rohlíky dáváme do vyhřáté troumy na 200 °C a po 5 min. teplotu stáhneme na 175 °C, pečeme dozlatova. Z uvedeného množství je 32 rohlíčků nebo pokud chceme větší rohlíky, rozdělíme těsto pouze na poloviny a z celkového množství je 16 rohlíků.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Ludmila N. (dunka1) ID 408079 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukr krupice 1/2 hrnku oleje 2 vejce kelímek zakysané smetany 200 g 200 ml mléka 1 prášek do pečiva citronova kůra Náplň: 2 tvarohy ve vaničce 1 vejce cukr vanilkový cukr 1 lžíce kakaa 0,5 dcl mléka trocha skořice povidla Drobenka: 200 g polohrubá mouka 80 g máslo 80 g cukr moučka

POSTUP PŘÍPRAVY

Všechny přísady na těsto umícháme dohladka a nalijeme na větší plech s pečícím papírem.

Ochucený tvaroh (měl by být řidší) nalijeme na těsto (foto).

Lžičkou děláme hromádky z povidel a posypeme drobenkou.

Pečeme asi 40 min na 200 st.

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Věra H. (Liese) ID 188418 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 19.1.2018, 14:32 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

Karamelový dort s banány



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 balení Esíček, 75 g másla, 2 vajíčka + 2 žloutky, 85 g cukru krupice, 2 smetany ke šlehání, 3 banány, 1 plechovka Salko karamel 397 g, 2 bílky, 140 g cukru krupice

POSTUP PŘÍPRAVY

Esíčka rozmixujte najemno a smíchejte je s rozpuštěním máslem. Troubu nastavte na 190 °C. Kruhovou formu (průměr 22 cm) vyložte pečícím papírem. Lžící zatlačte směs do formy a vytvořte tak korpus. Dejte péct na 10 minut. Po upečení snižte teplotu na 170 °C.

Smíchejte dohromady dvě celá vajíčka, dva žloutky a cukr. V hrnci ohřejte dvě smetany. Když bude teplá (ale ne vařící) nalijte vajíčkovou směs. Plamen nastavte na nejmenší teplotu. Neustále míchejte 5 minut, až krém zhoustne.

Nakrájejte banány. Dejte je na upečený korpus. Další vrstva bude karamel - celá plechovka. A potom přidejte vajíčkový krém. Dejte péct na 25 minut. Po upečení nastavte troubu na funkci gril.

Ušlehejte sníh ze dvou bílků. Postupně přidejte cukr - ideálně ve třech dávkách. Půlku sněhu rozetřete na upečený krém, který musí být lehce vychladlý. Druhou půlku dejte do cukrářského sáčku a nazdobte vršek. Nebo můžete vytvořit vlnky lžící.

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Lenka N. (kouzelna-varecka) ID 612500 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Broskvový moučník



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 4 vejce, 200 g moučkového cukru, 200 g polohrubé mouky, 100 ml oleje, 100 ml mléka, 1 prášek do pečiva; Krém: šťáva z kompotu, 2 vanilkové pudingy, 4 lž moučkového cukru, 2 tvarohy (jedno jaké), 10 dkg másla; dále 1 broskvový kompot (820 g).

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpus: Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky šleháme s cukrem, přidáme olej a mléko, mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a poklademe kousky broskví. Pečeme na 180°C asi 20 min.

Krém: Šťávu z kompotu doplníme vodou na obsah 1/2 litru a spolu s vanilkovými pudingy uvaříme v hustý puding. Odstavíme z plotny. Přidáme pokrájené máslo a v horkém pudingu rozmícháme. Pak přidáme cukr a tvaroh a vyšleháme v krém.

Ještě horký krém rozetřeme na vychladlý korpus a posypeme Grankem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Martina W. (Marti W.) ID 435400 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Vanilková zmrzlina



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

150g plnotučného mléka, 2 žloutky, 40g světlého třtinového cukru s vanilkou (nebo cukru bez vanilky a vanilkový lusk zvlášť), 75g mascarpone, 150g šlehačky

POSTUP PŘÍPRAVY

Zahřejeme mléko se smetanou (pokud máme lusk, vyškrábneme semínka a dáme do mléčné směsi i s prázdným luskem a necháme minimálně 20min. louhovat, před přidáním mascarpone znovu zahřejeme) a přimícháme mascarpone. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a pomalu přiléváme a zašleháváme teplou mléčnou směs. Vrátíme zpět na plotnu a pomalu zahříváme, za velmi častého míchání. Od bodu varu vaříme asi 10min. a za stálého promíchávání metlou- směs lehce zhoustne. Poté přelijeme do mísy a necháme vychladnout (promícháváme). Studené dáme do mrazáku a další 3 hodiny vždy po hodině prošleháme (buď metlou nebo ponorným mixérem). Poté necháme ztuhnout. Před servírováním je potřeba nechat pár minut povolit.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

SLADKÁ JÍDLA

Trhanec



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500ml mléka, sůl, 30g panely (cukru) + 1-2 lžíce na posypání, citrónová kůra, 250g jemné krupičky, 4 vejce, 30g másla. Ovocná omáčka, mascarpone a javorový sirup k podávání.

POSTUP PŘÍPRAVY

Krupičku smícháme s polovinou mléka, solí a panelou (cukrem). Necháme minimálně hodinu v lednici odležet. Poté vmícháme žloutky a střídavě zbytek mléka a sníh. V pekáčku necháme rozpustit máslo, když začne pěnit, nalijeme těsto a pečeme na 180-200°C asi 25 min. Poté vidličkami roztrháme (část většinou musíme odebrat), posypeme panelou (cukrem), zamícháme a vrátíme na 5-10min. zpět do trouby. Podáváme přelité ovocnou omáčkou, s mascarpone (jogurtem, šlehačkou,...) zakápnuté javorovým sirupem.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

RÝŽE A TĚSTOVINY

Špagety puttanesca



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 lžíce olivového oleje, 2 hrsti černých oliv, 2 lžíce kaparů, 5 ančoviček, chilli paprička, 3 stroužky česneku, sůl, 1 konzerva drcených rajčat, asi 250g pasaty, oregano, petrželka, špagety

POSTUP PŘÍPRAVY

Na olej dáme ančovičky a zlehka opékáme až se skoro rozpadnou. Pak přidáme česnek n plátky, olivy a kapary. Přilijeme rajčata a pasatu, dáme chilli, oregano a sůl. Necháme zvolna probublávat zpola uzavřené pokličkou asi 30min. (než se omáčka zredukuje a zhoustne). poté smícháme se špagetami a posypeme petrželkou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

S orchidejemi


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus čokoládový s červenou řepou a ořechový , slepovaný malinovým džemem a pařížským krémem.

POSTUP PŘÍPRAVY

Potřený nastavovaným máslovým krémem, nahoře potahová hmota s živými orchidejemi.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Zdena H. (habuša) ID 143939 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 130.783 (zobrazuje se 91-100)<< předchozí 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,13079 další >>
© 2004-2018 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Kontakt | Facebook