Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

DĚTSKÉ SPECIALITY
Polentový nákyp

Polentový nákyp

Potřebné ingredience

Cca 120g vývaru nebo vody, 50g polenty, 1/2 kelímku zakysané smetany, 1 vejce (před 1. rokem jen žloutek), hrst vařeného nasekaného masa, 1 nastrouhaná mrkev, pár růžiček nasekané brokolice, bylinky

Postup přípravy

Z vody a polenty uvaříme hustou kaši (pokud je moc, že se nedá míchat, přidat tekutinu), necháme trochu vychladnout. Přidáme smetanu a vejce, nakonec zeleninu, maso o bylinky.…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
DĚTSKÁ VAŘENÁ MODELÍNA

DĚTSKÁ VAŘENÁ MODELÍNA

Potřebné ingredience

Na půl kila modelíny budete potřebovat: 300 ml vody, 150g hladké mouky (lze i polohrubé), 75g soli, 2 lžíce octa, 1 lžíce oleje, potravinářské barvivo, příp. vonné esence

Postup přípravy

Ve vodě si rozmíchejte potravinářské barvivo, ocet a olej. Do teflonové pánve nebo teflonového hrnce (ten teflon je opravdu důležitý, protože v normálním hrnci se hmota děsně…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Banánové lívance

Banánové lívance

Potřebné ingredience

4 zralé banány (s hnědými tečkami na slupce) * 130 ml mléka * 2 vejce * 150 g polohrubé mouky * 2 lžíce jemných ovesných vloček (nemusí být) * 1 lžička prášku do pečiva * skořice 1 lžička * cca 50g másla na smažení

Postup přípravy

Banány rozmačkat vidličkou, přidat mléko, vejce, prošlehat, potom ostatní suroviny. Dvě lžíce směsi na každý lívaneček smažit na másle (na oleji to není ono).
Kdo chce, může…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
paštika

paštika

Potřebné ingredience

200 g másla + 50 g na zalití500 g kuřecích nebo kachních jater1 cibule, nakrájená nadrobno200 ml drůbežího vývaru150 ml bílého vína1–2 lžičky provensálského kořenísůl a čerstvě mletý pepřasi 100 ml smetany ke šlehání12 lístků šalvěje na ozdobení

Postup přípravy

1 Očistěte játra, odstraňte z nich všechny blanky a ,provázky‘. Pokrájejte na kostky. V pánvi na 2 lžících másla zpěňte cibuli. Přidejte játra, míchejte, až zesvětlají a zatáhnou…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Mrkvový dort s medvídky Pedro Tutti Frutti

Mrkvový dort s medvídky Pedro Tutti Frutti

Potřebné ingredience

Na těsto budete potřebovat: 3 vejce 180 g třtinového cukru 1 lžičku javorového sirupu 240 g polohrubé mouky 1,5 zarovnané lžičky kypřící sody 1,5 zarovnané lžičky prášku do pečiva 1 vrchovatou lžičku skořice 200 ml oleje 7 nahrubo nastrouhaných mrkví špetku soli Na krém budete potřebovat: 600 g termizovaného smetanového sýru typu lučina 120 g změklého másla 160 g moučkového cukru (nebo podle chuti) 1 lžičku javorového sirupu trochu citronové šťávy 3 různé potravinářské barvy A na ozdobu nesmí chybět 2 balení Pedro Tutti Frutti medvídků.

Postup přípravy

Postup je jednoduchý:

Vyšlehejte vejce s třtinovým cukrem a sirupem. Zvlášť si promíchejte všechny suché přísady (mouku, sodu, kypřící prášek, sůl a skořici) a přidejte k…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Housenky a ještěrky z hroznů a Pedro medvídků pro děti

Housenky a ještěrky z hroznů a Pedro medvídků pro děti

Potřebné ingredience

18 kuliček bílého hroznového vína bez pecek, 18 kuliček červeného hroznového vína bez pecek, 2 lžíce žervé, 24 cukrových korálků (nebo cokoliv jedlého, co lze použít jako oči), 6 malých jahod, 12 špejlí, 1 balíček Pedro Medvídků

Postup přípravy

Housenky: Napíchneme tři zelené kuličky hroznového vína na špejli. Mezi ně napíchneme tři zelené želé medvídky, ideálně od Pedra. To samé zopakujeme dvakrát a ještě třikrát, ale s…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Cheesecake dortík s jahodami a Pedro pro děti

Cheesecake dortík s jahodami a Pedro pro děti

Potřebné ingredience

1 vanilkový luskrn250 g smetanového sýra typu žervérn19 ks kulatých kakaových sušenekrn150 g rozpuštěné kvalitní hořké čokoládyrn1 balení Pedro Medvědi na jahodáchrn8 malých rozpůlených jahodrn1/4 hrnku práškového cukru

Postup přípravy

Pomocí elektrického mixéru smícháme tyto ingredience: žervé, cukr a semínka z vanilkového lusku. Mixujeme asi minutu, dokud se vše nesmíchá. Vzniklý krém dáme do sáčku na polevu…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
MUFFINKY ŠKOLNÍ TÉMATIKA

MUFFINKY ŠKOLNÍ TÉMATIKA

Potřebné ingredience

Modelovací hmoty - čím víc barev, tím lépe. Modelovali jsme pastelky, vyráběli knížky - do marcipánu jsme obalovali sušenku, vykrajovali písmenka a číslice a použili čokoládové smajlíky. Co muffin to originál !

Postup přípravy

Upéct muffiny, ideálně aby nebyly moc vysoké, vykrajet z marcipánu kolečka a ty nandat na muffiny. Pak začne zdobení. My lepili dekorace jedlým lepidlem decor gelem a drželo to…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Pirátská kaše s RACIO kostičkami

Pirátská kaše s RACIO kostičkami

Potřebné ingredience

RACIO Pirates rýžové chlebíčky s bílou polevourn200 g arborio rýžern½ l mléka rn100 g cukru rn1 PL máslarn2 PL kakaarn50 g hořké čokoládyrnšpetka solirnvoda podle potřeby

Postup přípravy

Arborio rýži propláchneme vlažnou vodou. Vysypeme na pánvičku, podlijeme vodou, přidáme špetku soli a na mírném ohni vaříme cca 7 minut. Když se voda odpaří, podlijeme mlékem,…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Dort do školky z KINDER čokolád,nepečený

Dort do školky z KINDER čokolád,nepečený

Potřebné ingredience

korpus - plechovka od tuňáka,vystřižený kruh z tvrdého papíru podle plechovky jen o 1cm šiřší,2gumičky,pár Kinder čokolád,zdobení Kinder Schoko-Bons

Postup přípravy

Jeden rychlo dort do školky,u nás přísný zákaz pečených výrobků,ani naše oblíbená mašinka z miňonek,už nám bohužel neprojde,pouze vše originál balené z hygienických důvodů,

Zobrazit více...

Kategorie