RECEPTY > DĚTSKÉ SPECIALITY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
Měkké sušenky (1) 11.12.2020, 18:56
Beruška pro mou Adélku (4) 29.6.2019, 8:48
Dýňová polévka (9) 12.12.2018, 17:59
RAJSKÁ POLÉVKA (3) 12.12.2018, 17:58
Vyborna mlecna polevka (1) 12.12.2018, 17:57
Výborná polévka (2) 12.12.2018, 17:55
JÁHLOVÁ POLÉVKA (7) 12.12.2018, 17:54
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Co dnes vaříte ? | poslední | nejnovější 4.3. 17:27 | všechny 15080
Celkem: 1.286 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,129 další >>

Vybrané nabídky z našeho Mimibazaru

DĚTSKÉ SPECIALITY

DĚTSKÁ VAŘENÁ MODELÍNA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na půl kila modelíny budete potřebovat: 300 ml vody, 150g hladké mouky (lze i polohrubé), 75g soli, 2 lžíce octa, 1 lžíce oleje, potravinářské barvivo, příp. vonné esence

POSTUP PŘÍPRAVY

Ve vodě si rozmíchejte potravinářské barvivo, ocet a olej. Do teflonové pánve nebo teflonového hrnce (ten teflon je opravdu důležitý, protože v normálním hrnci se hmota děsně chytá na stěny) dejte mouku se solí a zalijte vodou, ve které jste rozmíchali ostatní suroviny. Můžete ještě kápnout vonné esence, hmota pak příjemně voní. Vařte na středním plameni a stále míchejte. Po cca 2 minutách se hmota začne lepit k sobě. Nepřestávejte míchat, dělejte to tak dlouho, jak to jen půjde… Ke konci vám vznikne velká koule, kterou téměř nepůjde manipulovat, ale snažte se ji stále otáčet v pánvi a prohřívat. Je nutné, aby se mouka dobře propařila, hmota poté nebude lepit. Vypněte plamen (v případě el.sporáku vypněte a přendejte na studenou plotýnku) a nechcejte v nádobě vychladnout. Poté proměte a dejte buď rovnou dětem na hraní nebo do plastové nádoby s víkem do chladu. Pokud si dítě nehraje je dobré dávat hmotu do ledničky, déle vydrží… my máme doma už měsíc modelínu v lednici a stále je jako nová. Nádobí použité na výrobu modelíny můžete i nadále používat po omytí k přípravě jídel, na výrobu není použito nic, co by se běžně v kuchyni nepoužívalo. Hmota je slaná a kyselá, dětem většinou nechutná, ale i když ji ochutnají, nic nehrozí…. Na rozdíl od klasických slaných hmot, byť i tato obsahuje celkem velké množství soli, ruce vysušuje jen maličko a je opravdu na omak velice příjemná….

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Katka B. (kremilek) ID 2451 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DĚTSKÉ SPECIALITY

Banánové lívance



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 zralé banány (s hnědými tečkami na slupce) * 130 ml mléka * 2 vejce * 150 g polohrubé mouky * 2 lžíce jemných ovesných vloček (nemusí být) * 1 lžička prášku do pečiva * skořice 1 lžička * cca 50g másla na smažení

POSTUP PŘÍPRAVY

Banány rozmačkat vidličkou, přidat mléko, vejce, prošlehat, potom ostatní suroviny. Dvě lžíce směsi na každý lívaneček smažit na másle (na oleji to není ono).
Kdo chce, může rozmixovat, ale není to nutné.
Z tohoto množství je asi 16 kusů
Podáváme např. se zakysanou smetanou

samozřejmě fantazii se meze nekladou takže lze přidat třeba kokos nebo ovesné vločky, místo mléka dát kokosové nebo ovesné, skořici vynechat...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Markéta K. (marfanov) ID 27206 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DĚTSKÉ SPECIALITY

paštika



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200 g másla + 50 g na zalití500 g kuřecích nebo kachních jater1 cibule, nakrájená nadrobno200 ml drůbežího vývaru150 ml bílého vína1–2 lžičky provensálského kořenísůl a čerstvě mletý pepřasi 100 ml smetany ke šlehání12 lístků šalvěje na ozdobení

POSTUP PŘÍPRAVY

1 Očistěte játra, odstraňte z nich všechny blanky a ,provázky‘. Pokrájejte na kostky. V pánvi na 2 lžících másla zpěňte cibuli. Přidejte játra, míchejte, až zesvětlají a zatáhnou se. Zalijte vývarem a vínem.

2 Osolte, opepřete, posypte provensálskými bylinkami, přiklopte a vařte 10–15 minut doměkka. Játra by měla být nejméně do poloviny ponořená v tekutině. Vypněte a vlijte do hlubší mísy s plochým dnem. Přidejte pokrájené máslo a mixujte tyčovým mixérem dohladka. Přidejte tolik smetany, aby směs měla konzistenci hustší omáčky. Ochutnejte, případně přidejte pepř a sůl – paštika by měla být lehce přesolená, po zchladnutí se slanost vstřebá. Rozdělte do nádobek (misek, skleniček…). Rozehřejte 50 g másla se šalvějí a povrch paštik zalijte.

3 Nechte vychladnout a pak zakryjte potravinovou fólií nebo víčkem. V chladničce vydrží asi 5 dní, můžete ale i zmrazit.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Vlasta N. (Vlastička789) ID 636410 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DĚTSKÉ SPECIALITY

Mrkvový dort s medvídky Pedro Tutti Frutti



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na těsto budete potřebovat: 3 vejce 180 g třtinového cukru 1 lžičku javorového sirupu 240 g polohrubé mouky 1,5 zarovnané lžičky kypřící sody 1,5 zarovnané lžičky prášku do pečiva 1 vrchovatou lžičku skořice 200 ml oleje 7 nahrubo nastrouhaných mrkví špetku soli Na krém budete potřebovat: 600 g termizovaného smetanového sýru typu lučina 120 g změklého másla 160 g moučkového cukru (nebo podle chuti) 1 lžičku javorového sirupu trochu citronové šťávy 3 různé potravinářské barvy A na ozdobu nesmí chybět 2 balení Pedro Tutti Frutti medvídků.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup je jednoduchý:

Vyšlehejte vejce s třtinovým cukrem a sirupem. Zvlášť si promíchejte všechny suché přísady (mouku, sodu, kypřící prášek, sůl a skořici) a přidejte k vaječné směsi. Pak postupně zašlehejte i olej a nakonec vmíchejte mrkev. Těsto nalijte do vymazané dortové formy a pečte přibližně hodinu na 180°C.
Mezitím vyšlehejte dohladka změklé máslo s cukrem, sirupem a lučinou. Citronovou šťávou dolaďte chuť. Krém rozdělte do čtyř misek v poměru 2:1:1:1. Misku s dvojnásobně větším množstvím krému dejte stranou a použijte k potření vrchní části dortu a boků. Zbylý krém v jednotlivých miskách postupně obarvěte třemi různými potravinářskými barvami.
Vychladlý korpus třikrát podélně rozřízněte. Jednotlivá patra namažte barevnými krémy, a poté celý dort potřete ze všech stran neobarveným krémem. Ozdobte medvídky Pedro Tutti Frutti podle své fantazie a nechte vychladit v lednici.

Množství je určeno pro dortovou formu o průměru 18 cm.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Dezerty p. (Dezertiky) ID 624990 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DĚTSKÉ SPECIALITY

Housenky a ještěrky z hroznů a Pedro medvídků pro děti



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

18 kuliček bílého hroznového vína bez pecek, 18 kuliček červeného hroznového vína bez pecek, 2 lžíce žervé, 24 cukrových korálků (nebo cokoliv jedlého, co lze použít jako oči), 6 malých jahod, 12 špejlí, 1 balíček Pedro Medvídků

POSTUP PŘÍPRAVY

Housenky: Napíchneme tři zelené kuličky hroznového vína na špejli. Mezi ně napíchneme tři zelené želé medvídky, ideálně od Pedra. To samé zopakujeme dvakrát a ještě třikrát, ale s červeným hroznovým vínem a červenými Pedro medvídky. Vznikne nám tak šest housenek. Pro větší věrohodnost, uděláme housenkám i oči. Pomocí žervé vytvarujeme bílý podklad, ideálně pomocí sáčku na polevu. Do podkladu vložíme cukrový korálek. Housenky jsou hotové.

Ještěrky: Pro oživení, vytvoříme i ještěrky. Postup je totožný jako u housenek, jen místo hlavičky použijeme jahodu. Z jahody odkrojíme část s lístky a napíchneme na špejli oblou stranou směrem ven. Na hlavičku uděláme oči stejným způsobem jako u housenek.

Housenky a ještěrky jsou skvělou svačinkou pro děti. Děti jsou nadšené a alespoň snědí něco zdravého. ;)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Romana F. (Romanička Anička) ID 555729 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DĚTSKÉ SPECIALITY

Cheesecake dortík s jahodami a Pedro pro děti



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 vanilkový luskrn250 g smetanového sýra typu žervérn19 ks kulatých kakaových sušenekrn150 g rozpuštěné kvalitní hořké čokoládyrn1 balení Pedro Medvědi na jahodáchrn8 malých rozpůlených jahodrn1/4 hrnku práškového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Pomocí elektrického mixéru smícháme tyto ingredience: žervé, cukr a semínka z vanilkového lusku. Mixujeme asi minutu, dokud se vše nesmíchá. Vzniklý krém dáme do sáčku na polevu nebo pokud nemáme sáček na polevu, použijeme obyčejný pytlík. Ustřihneme jeden konec pytlíku a ozdobíme 16 kulatých sušenek tímto krémem. Zbylé tři sušenky rozdrtíme. Na krém nalijeme rozpuštěnou hořkou čokoládu a posypeme rozdrcenými sušenkami. Ozdobíme Pedro bonbónky a nakonec rozpůlíme jahůdky a na každý dortík jednu položíme. Je to skvělá svačinka pro děti ale i dospělé.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Romana F. (Romanička Anička) ID 555729 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 28.8.2018, 12:06 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DĚTSKÉ SPECIALITY

MUFFINKY ŠKOLNÍ TÉMATIKA


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Modelovací hmoty - čím víc barev, tím lépe. Modelovali jsme pastelky, vyráběli knížky - do marcipánu jsme obalovali sušenku, vykrajovali písmenka a číslice a použili čokoládové smajlíky. Co muffin to originál !

POSTUP PŘÍPRAVY

Upéct muffiny, ideálně aby nebyly moc vysoké, vykrajet z marcipánu kolečka a ty nandat na muffiny. Pak začne zdobení. My lepili dekorace jedlým lepidlem decor gelem a drželo to perfekně. Přežilo to převoz i instalaci na muffinové stojany.

Muffiny jsou výborné a praktičtější než dort, nic se nemusí krájet, porcovat a mazat talířky.....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Kamila J. (POMPOSO) ID 230945 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DĚTSKÉ SPECIALITY

Pirátská kaše s RACIO kostičkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

RACIO Pirates rýžové chlebíčky s bílou polevourn200 g arborio rýžern½ l mléka rn100 g cukru rn1 PL máslarn2 PL kakaarn50 g hořké čokoládyrnšpetka solirnvoda podle potřeby

POSTUP PŘÍPRAVY

Arborio rýži propláchneme vlažnou vodou. Vysypeme na pánvičku, podlijeme vodou, přidáme špetku soli a na mírném ohni vaříme cca 7 minut. Když se voda odpaří, podlijeme mlékem, přidáme kakao a vaříme, dokud nevznikne kaše požadované hustoty. rnrnKaši zjemníme máslem a zdobíme kostičkami Pirates, hoblinkami hořké čokolády a lístkem máty. Naložená do lahviček, zatažená víčkem může posloužit jako dobrá svačina dětem do školy.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Romana F. (Romanička Anička) ID 555729 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DĚTSKÉ SPECIALITY

Dort do školky z KINDER čokolád,nepečený



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

korpus - plechovka od tuňáka,vystřižený kruh z tvrdého papíru podle plechovky jen o 1cm šiřší,2gumičky,pár Kinder čokolád,zdobení Kinder Schoko-Bons

POSTUP PŘÍPRAVY

Jeden rychlo dort do školky,u nás přísný zákaz pečených výrobků,ani naše oblíbená mašinka z miňonek,už nám bohužel neprojde,pouze vše originál balené z hygienických důvodů,
respektujeme,ale gumové bombony z Lidlu nosit nebudeme.
Z větší části dcerka dort dělala sama,já přidělala tavnou pistolí papírový kruh pod plechovku,aby čokolády hezky seděly,gumičky po obvodu a svíčky,též přidělány tavnou pistolí a pár minut byl hotov :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

ILona M. (Emili) ID 377182 | další recepty

KOMENTÁŘE (16) poslední: 18.1.2017, 12:43 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DĚTSKÉ SPECIALITY

Dortíčky na dětskou oslavu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vejce, 250 pol.mouky, 200 moučk,cukru, 1 vanil.cukr, banány, čokoláda, barevné posypy

POSTUP PŘÍPRAVY

Upečeme piškotovou placku - utřeme 4 žloutky +oba cukry, z bílků pevný sníh, střídavě do žloutkové hmoty přidáváme sníh a mouku, upečeme na plechu. Placku pomažeme rybízovou marmeládou, vykrajujeme kolečka na která dáme kolečko banánu, sešpendlíme párátkem a ponoříme do čokolády, posypeme ozdobičkami a necháme vychladit v lednici, pak vyndat párátka. Pekly jsme s dcerou do školy na oslavu svátku a děti byly nadšené. Hlavně to bylo nadýchané a měkké, jelikož je většina třídy bez zubů, tak to bylo to pravé:-)). Vlastně se tu objevuje podobný recept z kupovaných piškotů, ale vzhledem k tomu, že piškoty zůstanou tvrdé jsme to vyladily domácím nadýchaným piškotem.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Zdena B. (Beranka10) ID 577462 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 20.1.2017, 19:55 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 1.286 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,129 další >>
© 2004-2021 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt