RECEPTY > PIZZY, CHLEBY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
SUPERÚŽASNÁ pizza italiana (65) 30.11.2018, 17:31
Pivní rohlíky (1) 26.10.2018, 6:50
Výletní toustíky (8) 24.10.2018, 18:45
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
DNES Co dnes vaříte ? | poslední | nejnovější 19.12. 11:31 | všechny 3506
Celkem: 1.211 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,122 další >>

PIZZY, CHLEBY

Bramborové bulky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g vody, 200g předem uvařených brambor ve slupce - strouhaných, 1 lžička soli, 400g hladké mouky, 60g oleje, 2 vejce, 20h droždí, 1 lžička sladěnky, popřípadě grilovací koření, česnek, majoránka,... Vejce na potření

POSTUP PŘÍPRAVY

Vypracujeme těsto - je velice volné a lepivé. Necháme v míse kynout asi hodinu a půl. V průběhu dvakrát přeložíme. Poté vyklopíme na vál, rozdělíme a utvoříme bulky. Na plechu necháme 15 min. kynout, potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C asi 15min. Je dobré pracovat na olejové ploše...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

HAMBURGEROVÉ HOUSKY sypané mákem a sezamovými semínky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

450 g hladké mouky, 10 g čerstvého droždí (nebo 7 g sušeného), 20 g cukru, 30 g másla, 180 g vlažné vody, 1 celé vejce, 1 kávová lžička soli, 1 žloutek na potření, ½ deci mléka na potření, na posypání malou hrst nemletého máku a sezamových semínek.

POSTUP PŘÍPRAVY

V mouce uděláme důlek, ve kterém necháme rozpustit rozdrobené droždí s trochou vody. Pak přidáme předepsané suroviny-zbytek vody se solí nakonec a vypracujeme hladké, elastické těsto, které přikryjeme a necháme 2 hodiny kynout.

Těsto pak vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na 8-9 ks, které vytvarujeme na kouličky. Vložíme je na plech s pečícím papírem, malinko je ve středu stiskneme a necháme dokynout. Asi po hodině je potřeme rozšlehaným žloutkem v mléce, posypeme nemletým mákem a semínky.

Pečeme je asi 15 minut v rozpálené troubě na 190 st. C. Po vychládnutí housky podélně rozřízneme a připravíme hamburgery.

Dobré pochutnání.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 28.11.2018, 0:11 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Dalamánky s prefermentem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Preferment: 180g vody, 150g žitné chlebové mouky, 30g hladké pšeničné mouky, 1g droždí. Finální těsto: 200g vody, 2 lžičky soli, lžička medu, kmín, 10-15g oleje, 270g hladké mouky, 150g pšeničné chlebové mouky, 8g droždí

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny na preferment smícháme e necháme při pokojové teplotě asi 12 hodin. POté přidáme zbytek ingrediencí, vypracujeme těsto a necháme kynout asi hodin. Poté rozdělíme na kousky, vytvarujeme dalamánky, nařízneme, potřeme vejcem a necháme na plechu kynout asi 30min. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C asi 15min. Z knihy Ruce v mouce.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Špaldové placky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g špaldové celozrnné mouky, 150g vody, sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Vypracujeme elastické těsto, zakryjeme a necháme minimálně 30min. odpočívat. Poté rozdělíme na 6 - 8 kousků, vyválíme placičky a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 20-25min., v polovině pečené obrátíme. Podáváme jako přílohu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

SPIRÁLKY-PEČIVO pro různé příležitosti



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

125 g hladké mouky, ½ sáčku kypřícího prášku (používám bezfosfátový ze zdravé výživy), 135 g bílého hustého jogurtu, ½ kávové lžičky soli, 1 rozšlehané vejce na potření před pečením, pro dozdobení malé kousky černých oliv (očka) proužky červené feferonky nebo kapie (jazýček), trochu nemletého máku na posypání, popř. bylinky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup práce:
Všechny předepsané suroviny zpracujeme do hladkého těsta, z kterého pak vytvoříme kousky (1 ks odvážíme 25-26 g). Každý jednotlivý bochánek vyválíme na tenký a dlouhý váleček o průměru zhruba 1 cm a natočíme na špejli, oba konce předtím vytvarujeme do špičky. Vložíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mákem nebo bylinkami a pečeme asi 15-20 minut ve vyhřáté troubě na 180 st. C. Po 15. minutách zkontrolujeme barvu, která by měla být jemně zlatavá.

Pokud se kvůli dětem rozhodneme pro podobu háďátek, které jsou na obrázku, zde je postup:
Jeden konec vyváleného válečku zmáčkneme do špičky (ocásek) a opačný konec vymodelujeme dokulata (hlavička), kam vmáčkneme párátko, aby se vytvořil otvor pro otevřenou pusinku.

Hadíka natočíme na špejli, v hlavičce z kousků černých oliv vytvoříme očka a stejným způsobem spotřebujeme všechno těsto. Pak postupujeme stejně, jak je popsáno v předešlém odstavci. Po upečení vytáhneme z hlaviček párátka a do otvoru (pusinky) vložíme kousek červené feferonky (hadí jazýčky).

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 16.11.2018, 12:11 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Lisovaný sendvič s hovězím



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

ciabatta nebo francouzská bageta; * NÁPLŇ: tenké plátky hovězího masa, parmazán, menší pevnější rajčata, červená cibule, ředkvičky (nebo bílá ředkev), rukola; * DRESINK (množství na 1 francouzskou bagetu): 1 menší lžíce majolky, 1 větší lžíce zakysané smetany, 1 lžička medu, 1 velký stroužek česneku, špetka soli

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejprve připravit suroviny:
- z bagety vydlabat vnitřek (bude vypadat jako lodička)

- parmazán nakrájet na tenké plátky
- rajčata nakrájet na kolečka
- ředkvičky pokrájet na kolečka
- cibuli pokrájet na tenká kolečka

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Jitka D. (Ayra) ID 3251 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

ZLATAVÉ HOUSTIČKY s dýňovým pyré



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience: 500 g oranžové dýně, 500 g polohrubé mouky, 15 g čerstvého droždí, 30 g vlažné vody na kvásek, 15 ml olivového oleje (můžeme nahradit slunečnicovým olejem), 10 g soli.

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejprve oloupeme dýni, očistíme ji od semínek, nakrájíme na silnější plátky, které vložíme na plech s pečícím papírem a pečeme v rozehřáté troubě zhruba 30/40 min na 200 st. C. Pak dýňové kousky rozmixujeme a necháme vychladnout.

Připravíme kvásek z vlažné vody, droždí, špetky cukru a lžíce mouky. Do mísy vsypeme předepsané množství mouky, vlijeme kvásek a 350 g odvážené rozmixované dýňové směsi i s tekutinou. Dobře rozmícháme a nakonec přidáme olej a sůl. Těsto propracujeme a pokračujeme na kuchyňské pracovní desce, kam ho vyklopíme. Pokud je řidší, dobře desku pomoučíme
a pokud je těsto hutnější, navlhčíme si ruce. Velmi záleží na kvalitě mouky i na dýni, kolik obsahuje vody. Vypracované těsto vložíme zpět do mísy, zakryjeme utěrkou a necháme kynout 2-3 hodiny v pokojové teplotě.

Vykynuté těsto znovu vyklopíme na pomoučenou desku a rozválíme obdélník. Levou stranu přehneme v polovině plátu na pravou (jako knihu), okraje mírně stiskneme. Vše opakujeme ještě 2x a pak těsto rozdělíme na 8 kousků, z kterých vytvoříme kuličky a vložíme je na plech s pečícím papírem. Volně je svážeme provázkem dle obrázkové přílohy. Vše přikryjeme utěrkou a necháme kynout další hodinu.

Po uplynutí této doby pečeme 30 minut v rozpálené troubě na 190 st. C. Pět minut před koncem odstraníme z bochánků provázky, zkontrolujeme barvu spodní části a dopečeme dozlatova. Po vytažení z trouby necháme housky vychladnout.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 1.11.2018, 12:28 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Pivní rohlíky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

150g piva, 20g vody, 10g droždí, 1 a 1/4 lžičky soli, 130g polohrubé mouky, 170g hladké mouky, 20g povoleného sádla, 1 lžička sladěnky (cukru)

POSTUP PŘÍPRAVY

Zaděláme těsto a necháme asi hodinu vykynout. Poté rozdělíme na 6 - 8 kousků, umotáme tenké zahnuté rohlíky. Dáme na plech a necháme ještě nakynout, poté potřeme vejcem a posypeme kmínem. Pečeme na 220°C asi 12min. Z knihy Ruce v mouce.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 26.10.2018, 6:50 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

DOMÁCÍ BRAMBOROVÝ CHLÉB - recept polopatycký i pro začátečníky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 hrnky hladké pšeničné (nebo špaldové) mouky, 1 hrnek celozrnné, já měla špaldovou, 1 hr. žitné mouky, (budu postupně zkoušet i jiné kombinace), 1 lžička suš. droždí, 3/4 hrnku vařených jemně strouhaných brambor, 1 pol. lž. soli, 1 lžička kmínu,1 lžíce oleje,1 lžíce octa, 2 hrnky vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Chléb kyne přes noc, je třeba s tím počítat. Všechny přísady smícháme v tužší! těsto, kynutím těsto zřídne.Někdy je třeba přidat vodu nebo naopak mouku, záleží na použitých surovinách. Není třeba žádné velké hnětení, opravdu jen pořádně spojit, přikryjeme utěrkou a při pokojové teplotě necháme kynout 12-16 hodin. Pokud je v místnosti velké teplo, a těsto kyne moc rychle, dáme mísu do lednice, nakyne i tam.

Ráno zapnout troubu na 220-230 st. C, vložit do ní jakýkoliv pekáč s i poklicí!!!! a nechat půl hodiny pořádně rozpálit.
Mezitím těsto, pokud je hustší, vyklopit na pomoučený vál, a mokrýma rukama rozprostřít placku cca 3 cm vysokou. Nechat kynout 30 min. Potom složit jako obálku, a přendat do rozpáleného pekáče, na dno nasypat trochu mouky, když mouka hned začne vonět, je správně rozehřátý. S tvarem a tvořením bochánku si nedělejte starosti, chleba se povede tak jako tak a tvar si udělá podle sebe:-)
Pokud je těsto řídší a špatně by se sním na vále pracovalo, jen ho v míse přetočím a nechám kynout v míse v teple po dobu, po kterou se rozpaluje trouba. Pak přemístím těsto rovnou z misky do rozpáleného pekáče s moukou. Posypu kmínem, slunečnicí....co kdo rád.

Teď už jen rychle přiklopit a přiklopené pécti 30-40 min. na 220, potom odklopit a dopéct 20-30 min do pěkné barvy. Vyndat, vyklopit, jde to uplně samo, nechat vychladnout na mřížce.

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Lenka S. (lenunada) ID 469382 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 9.10.2018, 18:16 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

FOCACCIA-tradiční italský chléb



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 200 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, ½ kávové lžičky soli, 125 ml vlažného mléka, 125 ml vlažné vody, 10 g čerstvých kvasnic, 1 PL krystalového cukru, 50 g olivového oleje.

POSTUP PŘÍPRAVY

Ve vlažné vodě s mlékem rozmícháme kvasnice, přidáme cukr, olej a polovinu mouky. Nakonec doplníme solí a zbytkem mouky. Vypracujeme těsto, které necháme v pokojové teplotě zakryté kynout 40 minut.

Pak vyválíme asi půlcentimetrový plát, vykrojíme kola o průměru 12 cm a přeneseme je na plech s pečícím papírem.
Znovu necháme kynout po dobu 60 – 90 minut. Na vykynutých plackách můžeme prstem vytlačit důlky, jak je někde zvykem (viz obrázková příloha) a jemně posolíme (lze posypat drceným rozmarýnem).

Při teplotě 180 st. C pečeme dozlatova asi 20/25 min. Po vytažení z trouby ještě horké pečivo potřeme studenou vodou
a necháme vychladnout.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (4) poslední: 24.9.2018, 11:17 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 1.211 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,122 další >>
© 2004-2018 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt