RECEPTY > PIZZY, CHLEBY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
Domácí pizza (16) 15.8.2018, 15:18
Mechové rohlíky (1) 15.8.2018, 8:52
Housky (1) 31.7.2018, 21:18
Pizza jako z pizzerie (42) 12.6.2018, 17:52
Křehké rohlíky (2) 11.5.2018, 14:58
Škvarkové rohlíky (1) 11.5.2018, 7:17
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkem: 1.203 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,121 další >>

PIZZY, CHLEBY

Mechové rohlíky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

270-280g vody, 20g droždí, 10g soli, 30g měkkého sádla, 500g hladké mouky, lžička sladěnky

POSTUP PŘÍPRAVY

Smícháme sladěnku, vodu a droždí - necháme chvíli pracovat. Poté přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto. Necháme kynout asi hodinu. Rozdělíme na 10 kousků a umotáme rohlíky. Postříkáme vodou, zakryjeme a necháme kynout 30-40mi. Poté potřeme vejcem, posypeme mákem, postříkáme vodou a dáme péct do zapařené vyhřáté trouby na 220-230°C asi na 15min. Recept podle Martina Kubíka.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 15.8.2018, 8:52 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Housky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g hladké mouky, 150g polohrubé mouky, 100g špaldové mouky, 30g sádla nebo másla, 20g droždí, 270g vody, 12g soli, 1/2 lžičky medu

POSTUP PŘÍPRAVY

Vypracujeme kynuté těsto, necháme vykynout asi hodinu. Poté vytvoříme tvary, potřeme vejcem, posypeme mákem a pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C asi 15min.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 31.7.2018, 21:18 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Špaldové housky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Omládek: 100g vody, 130g hladké mouky, 1 lžička sladěnky, 15g droždí. Těsto: 100g vody, 50g kefíru, 30g oleje, 200g špaldové chlebové mouky, 120g hladké pšeničné mouky, 8g soli. Vejce na potření.

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny na omládek smícháme a necháme asi hodinu kynout. Poté přidáme ostatní ingredience a vypracujeme tužší těsto. Necháme opět kynout asi hodinu. Poté rozdělíme na 9 dílů a upleteme housky. Necháme na plechu nakynout asi 20min., potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě na 200-220°C asi 15min.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Bagety



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

První den: 130g vody, 2g čerstvého droždí, 200g pšeničné chlebové mouky. Druhý den: 50g žitné chlebové mouky, 310g vody, 200g pšeničné chlebové mouky, 150g hladké pšeničné mouky, 3g čerstvého droždí, 10g soli

POSTUP PŘÍPRAVY

Ze surovin "první den" uhněteme těsto, necháme asi hodinu kynout a pak dáme do lednice do druhé dne. Druhý den z vody, droždí a 50g mouky uděláme kvásek, necháme asi 20min. kynout. Poté přidáme zbylé suroviny a necháme umíchat těsto, ke konci přidáme na kousky nakrájené těsto z předchozího dne (vyndané z lednice asi hodinu před zaděláváním). Těsto dáme do olejem vytřené mísy, přeložíme a necháme 40min. kynout - zopakujeme 3x. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál, prsty lehce roztáhneme do obdélníku a nařežeme na 4 pásy. Každý pás při přenášení na plech trochu zakroutíme. Na plechu necháme kynout asi 20min. (než se vyhřeje trouba). Pečeme na 250°C cca 12min. v zapařené troubě, poté na 200°C asi 10-15min. Kniha Ruce v mouce.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Křehké rohlíky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

210 - 230g vody, 10g cukru,50gměkkého másla, 7-8g soli, 450g hladké mouky, 18g droždí. Náplň: 100g měkkého másla, 50g hladké mouky. Vejce na potření, kmín na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY

Z vody, droždí, cukru a 50g mouky uděláme kvásek a necháme ho vzejít. Poté přidáme zbytek a dvě lžíce rozšlehaného vajíčka (zbytek bude na potření) a vypracujme těsto. Dáme do olejem vymazané mísy a necháme kynout v lednici 45 - 60min. Poté rozválíme na obdélník a na něj natřeme pastu z mouky a másla. Složme na třetiny, otočíme a opět na třetiny (vznikne balíček). Dáme ho do mísy spojem dolů a necháme kynout 45min. v lednici. Poté opatrně rozválíme (aby nevytekla náplň) a opět složíme stejným způsobem. Ještě jedenkrát opakujeme. Po posledním lednicovém kynutí těsto rozdělíme na dvě části, z každé postupně vyválíme kruh a nakrájíme na osminky, Od širší strany zarolujeme do rohlíku. Na plechu necháme ještě nakynout, potřeme vejcem, posypeme kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě na 250°C 10min., poté na 200°C 5-8 min. Recept z pekarnomanie.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 11.5.2018, 14:58 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Housky s prefermentem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Preferment: 150g hladké pšeničné mouky, 150g vody, cca 1g droždí. Dále: 140g vody, 200g pšeničné hladké mouky, 150g pšeničné chlebové mouky, 2 lžičky soli, 20g oleje, 10g droždí, 1-2lžíce lněného semínka. Vejce na potření.

POSTUP PŘÍPRAVY

Ve vodě rozmícháme droždí a smícháme s moukou. Přikryjeme a necháme při pokojové teplotě asi 12 hodin kynout. Poté přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, necháme nakynout asi hodinu. Rozdělíme na kousky, upleteme housky, přikryjeme utěrkou a necháme opět 20-30min. vykynout. Potřeme vejcem, ev. posypeme semínky, mákem,... a upečeme ve vyhřáté troubě na 220°C asi 15min.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (7) poslední: 21.4.2018, 19:51 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

PIZZOVÉ SRDÍČKO s mozzarellou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience na těsto: 500 g hladké mouky, 3 g čerstvého droždí, 250 g vody, 1-2 PL extra olivového oleje, 1-2 KL soli (5-10 g), trochu husté rajčatové šťávy na potření, strouhanou mozzarellu na posypání. Ingredience na ozdobu: Několik rozpůlených koktejlových rajčátek, půlky maličkých mozzarellových kuliček, vypeckované a rozpůlené zelené olivy, čerstvé lístečky bazalky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z předepsané dávky vody odebereme půl skleničky a v misce rozmícháme čerstvé droždí. Odebereme další vodu, ve které rozpustíme sůl. Do robotu vložíme mouku, přidáme rozpuštěné droždí se zbytkem vody a vymícháme při nejnižších otáčkách. Pak přilijeme rozpuštěnou sůl, olej a vše řádně vypracujeme.

Až těsto získá na elastičnosti, vložíme ho do mísy, přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme 8 hodin kynout.
Hodinu před pečením rozdělíme těsto na 6 kousků, utvoříme bochánky, zakryjeme znovu vlhkou utěrkou a necháme dokynout.
Pokud nespotřebujeme všechny bochánky těsta, můžeme je zamrazit na pozdější pečení.

Potom z nich rozválíme kulaté pláty o průměru zhruba 20 cm (můžeme dotvarovat na srdíčko) které potřeme rajčatovou šťávou (1 cm okraje necháme volné), posolíme a pečeme v předehřáté troubě na 200-220 st. C asi deset minut.
Po této době rozpečenou pizzu posypeme strouhanou mozzarellou a dopékáme dalších 5 minut.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (4) poslední: 21.4.2018, 10:55 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Domácí houstičky ze sušeného droždí



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 7g sušené droždí, 300ml mléka, 1 lžička moučkový cukr, 500g hladká mouka, 2 lžička sůl, 1ks žloutek, 2 lžíce máslo rozpuštěné, 1 ks rozšlehané vejce, 1 lžíce hrubá sůl na posyp, 1 lžička mák na posyp.

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejdřív připravte kvásek:
Do zadělávací mísy nasypte sušené droždí a zalijte ho 100 ml vlažného mléka, přidejte cukr, 100 g mouky, rozmíchejte a nechte asi 10 minut odpočívat na teplém místě, než vyběhne kvásek.

Poté prosejte ke kvásku zbylou mouku, přidejte žloutek, sůl, rozpuštěné, ale ne horké máslo a zbylých 200 ml teplého mléka a promíchejte. Vypracujte hladké těsto (věnujte mu 10 minut práce svých rukou, případně 5 minut práce vašeho elektrického hnětače). Nakonec prohněťte těsto ještě na vále. Výsledkem by mělo být hladké a hebké těsto, které příliš nelepí. Nepřidávejte zbytečně mouku ani mléko, ať si nerozhodíte optimální poměr. Propracované těsto dejte zpátky do mísy, posypte moukou, zakryjte utěrkou a dejte na teplé místo, kde během hodiny vykyne – zdvojnásobí svůj objem.

Vykynuté těsto rozdělte na 12 stejných dílů a každý z nich ještě na tři díly. Pak z nich uválejte tenčí válečky, které vám pak půjdou krásně uplést do copu. Konce každé houstičky smáčkněte a podstrčte pod ni, aby se vám nerozplétala. Upletené houstičky klaďte na plech vyložený pečicím papírem, nechte mezi nimi dost místa, zakryjte utěrkou a nechte ještě 20 minut kynout. Pak je potřete prošlehaným vejcem a posypte mákem nebo hrubou solí.

Rozpalte troubu na 200 °C. Housky pečte cca 15 minut ve spodní části trouby. Upečené přendejte na mřížku a nechte vychladnout.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Kateřina S. (ducklet) ID 165219 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Trhací chleba



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

180g vody, 20g leje, lžička soli, 1/2 lžičky cukru, 10g droždí, 210g hladké mouky, 60g pšeničné chlebové mouky, 30g žitné chlebové mouky. Náplň: cca 50g másla, bylinky dle chuti, 2 stroužky česneku, asi 30 - 50g parmazánu

POSTUP PŘÍPRAVY

Vypracujeme kynuté těsto, necháme vykynout asi hodinu. Poté rozválíme na placku, potřeme náplní, posypeme sýrem a nakrájíme na pruhy (5-6), ty naskládáme na sebe a nakrájíme na "špalíčky", které skládáme do vymazané formy na biskupský chlebíček. Zakryjeme a necháme znovu nakynout. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 30-40min. Na náplň smícháme hodně změklé nebo lehce nahřáté máslo s česnekem a bylinkami do pasty. Recept z pekárnomnie.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (3) poslední: 8.4.2018, 20:53 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Toustový chleba



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Thangzhong: 115g vody + 25g hladké mouky. Těsto: 420g hladké mouky, 8 g soli, 1 malé vejce, 35g měkkého másla, 6g sušeného droždí, 130g plnotučného mléka, 10g cukru (pro sladkou variantu 45g cukru)

POSTUP PŘÍPRAVY

25g mouky rozmícháme metličkou ve 115g vody a zahříváme do zhustnutí (cca 65°C, 1-2 minuty), necháme vychladnout. Poté vše smícháme v robotu a vypracujeme těsto. Necháme kynout asi hodinu. Na vále propracujeme, necháme chvíli odpočinout a stočíme (jako roládu) do máslem vymazané biskupské formy. Přikryjeme a necháme zase asi hodinu kynout. Pečeme na 180°C asi 30min. Pro dvoubarevnou variantu hned po prvním hnětení odebereme část těsta a do zbytku dáme kakao a necháme ještě propracovat, aby se vstřebalo.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 1.203 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,121 další >>
© 2004-2018 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt