RECEPTY > PIZZY, CHLEBY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
Pizza jako z pizzerie (43) 3.10.2018, 16:47
Bramborové bulky (5) 29.9.2018, 18:50
Mechové rohlíky (5) 22.8.2018, 21:03
Domácí pizza (16) 15.8.2018, 15:18
Housky (1) 31.7.2018, 21:18
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Co dnes vaříte ? | poslední | nejnovější 15.10. 20:23 | všechny 3056
Celkem: 1.202 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,121 další >>

PIZZY, CHLEBY

DOMÁCÍ BRAMBOROVÝ CHLÉB - recept polopatycký i pro začátečníky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 hrnky hladké pšeničné mouky, 1 hrnek celozrnné, já měla špaldovou, budu zkoušet i jiné, 1, 5 lžičky suš. droždí, 1 hrnek vařených jemně strouhaných brambor, 1 pol. lž. soli, 1 lžička kmínu,1 lžíce oleje,1 lžíce octa, 2 hrnky vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Chléb kyne přes noc, je třeba s tím počítat. Všechny přísady smícháme v tužší! těsto, kynutím těsto zřídne.Někdy je třeba přidat vodu nebo naopak mouku, záleží na použitých surovinách. Není třeba žádné velké hnětení, opravdu jen pořádně spojit, přikryjeme utěrkou a při pokojové teplotě necháme kynout 12-16 hodin. Pokud je v místnosti velké teplo, a těsto kyne moc rychle, dáme mísu do lednice, nakyne i tam.

Ráno zapnout troubu na 220-230 st. C, vložit do ní jakýkoliv pekáč s i poklicí!!!! a nechat půl hodiny pořádně rozpálit.
Mezitím těsto, pokud je hustší, vyklopit na pomoučený vál, a mokrýma rukama rozprostřít placku cca 3 cm vysokou. Nechat kynout 30 min. Potom složit jako obálku, a přendat do rozpáleného pekáče, na dno nasypat trochu mouky, když mouka hned začne vonět, je správně rozehřátý. S tvarem a tvořením bochánku si nedělejte starosti, chleba se povede tak jako tak a tvar si udělá podle sebe:-)
Pokud je těsto řídší a špatně by se sním na vále pracovalo, jen ho v míse přetočím a nechám kynout v míse v teple po dobu, po kterou se rozpaluje trouba. Pak přemístím těsto rovnou z misky do rozpáleného pekáče s moukou. Posypu kmínem, slunečnicí....co kdo rád.

Teď už jen rychle přiklopit a přiklopené pécti 30-40 min. na 220, potom odklopit a dopéct 20-30 min do pěkné barvy. Vyndat, vyklopit, jde to uplně samo, nechat vychladnout na mřížce.

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Lenka S. (lenunada) ID 469382 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 9.10.2018, 18:16 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

FOCACCIA-tradiční italský chléb



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 200 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, ½ kávové lžičky soli, 125 ml vlažného mléka, 125 ml vlažné vody, 10 g čerstvých kvasnic, 1 PL krystalového cukru, 50 g olivového oleje.

POSTUP PŘÍPRAVY

Ve vlažné vodě s mlékem rozmícháme kvasnice, přidáme cukr, olej a polovinu mouky. Nakonec doplníme solí a zbytkem mouky. Vypracujeme těsto, které necháme v pokojové teplotě zakryté kynout 40 minut.

Pak vyválíme asi půlcentimetrový plát, vykrojíme kola o průměru 12 cm a přeneseme je na plech s pečícím papírem.
Znovu necháme kynout po dobu 60 – 90 minut. Na vykynutých plackách můžeme prstem vytlačit důlky, jak je někde zvykem (viz obrázková příloha) a jemně posolíme (lze posypat drceným rozmarýnem).

Při teplotě 180 st. C pečeme dozlatova asi 20/25 min. Po vytažení z trouby ještě horké pečivo potřeme studenou vodou
a necháme vychladnout.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (4) poslední: 24.9.2018, 11:17 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Mechové rohlíky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

270-280g vody, 20g droždí, 10g soli, 30g měkkého sádla, 500g hladké mouky, lžička sladěnky

POSTUP PŘÍPRAVY

Smícháme sladěnku, vodu a droždí - necháme chvíli pracovat. Poté přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto. Necháme kynout asi hodinu. Rozdělíme na 10 kousků a umotáme rohlíky. Postříkáme vodou, zakryjeme a necháme kynout 30-40mi. Poté potřeme vejcem, posypeme mákem, postříkáme vodou a dáme péct do zapařené vyhřáté trouby na 220-230°C asi na 15min. Recept podle Martina Kubíka.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (5) poslední: 22.8.2018, 21:03 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Housky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g hladké mouky, 150g polohrubé mouky, 100g špaldové mouky, 30g sádla nebo másla, 20g droždí, 270g vody, 12g soli, 1/2 lžičky medu

POSTUP PŘÍPRAVY

Vypracujeme kynuté těsto, necháme vykynout asi hodinu. Poté vytvoříme tvary, potřeme vejcem, posypeme mákem a pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C asi 15min.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 31.7.2018, 21:18 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Špaldové housky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Omládek: 100g vody, 130g hladké mouky, 1 lžička sladěnky, 15g droždí. Těsto: 100g vody, 50g kefíru, 30g oleje, 200g špaldové chlebové mouky, 120g hladké pšeničné mouky, 8g soli. Vejce na potření.

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny na omládek smícháme a necháme asi hodinu kynout. Poté přidáme ostatní ingredience a vypracujeme tužší těsto. Necháme opět kynout asi hodinu. Poté rozdělíme na 9 dílů a upleteme housky. Necháme na plechu nakynout asi 20min., potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě na 200-220°C asi 15min.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Bagety



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

První den: 130g vody, 2g čerstvého droždí, 200g pšeničné chlebové mouky. Druhý den: 50g žitné chlebové mouky, 310g vody, 200g pšeničné chlebové mouky, 150g hladké pšeničné mouky, 3g čerstvého droždí, 10g soli

POSTUP PŘÍPRAVY

Ze surovin "první den" uhněteme těsto, necháme asi hodinu kynout a pak dáme do lednice do druhé dne. Druhý den z vody, droždí a 50g mouky uděláme kvásek, necháme asi 20min. kynout. Poté přidáme zbylé suroviny a necháme umíchat těsto, ke konci přidáme na kousky nakrájené těsto z předchozího dne (vyndané z lednice asi hodinu před zaděláváním). Těsto dáme do olejem vytřené mísy, přeložíme a necháme 40min. kynout - zopakujeme 3x. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál, prsty lehce roztáhneme do obdélníku a nařežeme na 4 pásy. Každý pás při přenášení na plech trochu zakroutíme. Na plechu necháme kynout asi 20min. (než se vyhřeje trouba). Pečeme na 250°C cca 12min. v zapařené troubě, poté na 200°C asi 10-15min. Kniha Ruce v mouce.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Křehké rohlíky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

210 - 230g vody, 10g cukru,50gměkkého másla, 7-8g soli, 450g hladké mouky, 18g droždí. Náplň: 100g měkkého másla, 50g hladké mouky. Vejce na potření, kmín na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY

Z vody, droždí, cukru a 50g mouky uděláme kvásek a necháme ho vzejít. Poté přidáme zbytek a dvě lžíce rozšlehaného vajíčka (zbytek bude na potření) a vypracujme těsto. Dáme do olejem vymazané mísy a necháme kynout v lednici 45 - 60min. Poté rozválíme na obdélník a na něj natřeme pastu z mouky a másla. Složme na třetiny, otočíme a opět na třetiny (vznikne balíček). Dáme ho do mísy spojem dolů a necháme kynout 45min. v lednici. Poté opatrně rozválíme (aby nevytekla náplň) a opět složíme stejným způsobem. Ještě jedenkrát opakujeme. Po posledním lednicovém kynutí těsto rozdělíme na dvě části, z každé postupně vyválíme kruh a nakrájíme na osminky, Od širší strany zarolujeme do rohlíku. Na plechu necháme ještě nakynout, potřeme vejcem, posypeme kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě na 250°C 10min., poté na 200°C 5-8 min. Recept z pekarnomanie.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 11.5.2018, 14:58 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Housky s prefermentem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Preferment: 150g hladké pšeničné mouky, 150g vody, cca 1g droždí. Dále: 140g vody, 200g pšeničné hladké mouky, 150g pšeničné chlebové mouky, 2 lžičky soli, 20g oleje, 10g droždí, 1-2lžíce lněného semínka. Vejce na potření.

POSTUP PŘÍPRAVY

Ve vodě rozmícháme droždí a smícháme s moukou. Přikryjeme a necháme při pokojové teplotě asi 12 hodin kynout. Poté přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, necháme nakynout asi hodinu. Rozdělíme na kousky, upleteme housky, přikryjeme utěrkou a necháme opět 20-30min. vykynout. Potřeme vejcem, ev. posypeme semínky, mákem,... a upečeme ve vyhřáté troubě na 220°C asi 15min.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (7) poslední: 21.4.2018, 19:51 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

PIZZOVÉ SRDÍČKO s mozzarellou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience na těsto: 500 g hladké mouky, 3 g čerstvého droždí, 250 g vody, 1-2 PL extra olivového oleje, 1-2 KL soli (5-10 g), trochu husté rajčatové šťávy na potření, strouhanou mozzarellu na posypání. Ingredience na ozdobu: Několik rozpůlených koktejlových rajčátek, půlky maličkých mozzarellových kuliček, vypeckované a rozpůlené zelené olivy, čerstvé lístečky bazalky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z předepsané dávky vody odebereme půl skleničky a v misce rozmícháme čerstvé droždí. Odebereme další vodu, ve které rozpustíme sůl. Do robotu vložíme mouku, přidáme rozpuštěné droždí se zbytkem vody a vymícháme při nejnižších otáčkách. Pak přilijeme rozpuštěnou sůl, olej a vše řádně vypracujeme.

Až těsto získá na elastičnosti, vložíme ho do mísy, přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme 8 hodin kynout.
Hodinu před pečením rozdělíme těsto na 6 kousků, utvoříme bochánky, zakryjeme znovu vlhkou utěrkou a necháme dokynout.
Pokud nespotřebujeme všechny bochánky těsta, můžeme je zamrazit na pozdější pečení.

Potom z nich rozválíme kulaté pláty o průměru zhruba 20 cm (můžeme dotvarovat na srdíčko) které potřeme rajčatovou šťávou (1 cm okraje necháme volné), posolíme a pečeme v předehřáté troubě na 200-220 st. C asi deset minut.
Po této době rozpečenou pizzu posypeme strouhanou mozzarellou a dopékáme dalších 5 minut.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (4) poslední: 21.4.2018, 10:55 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Domácí houstičky ze sušeného droždí



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 7g sušené droždí, 300ml mléka, 1 lžička moučkový cukr, 500g hladká mouka, 2 lžička sůl, 1ks žloutek, 2 lžíce máslo rozpuštěné, 1 ks rozšlehané vejce, 1 lžíce hrubá sůl na posyp, 1 lžička mák na posyp.

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejdřív připravte kvásek:
Do zadělávací mísy nasypte sušené droždí a zalijte ho 100 ml vlažného mléka, přidejte cukr, 100 g mouky, rozmíchejte a nechte asi 10 minut odpočívat na teplém místě, než vyběhne kvásek.

Poté prosejte ke kvásku zbylou mouku, přidejte žloutek, sůl, rozpuštěné, ale ne horké máslo a zbylých 200 ml teplého mléka a promíchejte. Vypracujte hladké těsto (věnujte mu 10 minut práce svých rukou, případně 5 minut práce vašeho elektrického hnětače). Nakonec prohněťte těsto ještě na vále. Výsledkem by mělo být hladké a hebké těsto, které příliš nelepí. Nepřidávejte zbytečně mouku ani mléko, ať si nerozhodíte optimální poměr. Propracované těsto dejte zpátky do mísy, posypte moukou, zakryjte utěrkou a dejte na teplé místo, kde během hodiny vykyne – zdvojnásobí svůj objem.

Vykynuté těsto rozdělte na 12 stejných dílů a každý z nich ještě na tři díly. Pak z nich uválejte tenčí válečky, které vám pak půjdou krásně uplést do copu. Konce každé houstičky smáčkněte a podstrčte pod ni, aby se vám nerozplétala. Upletené houstičky klaďte na plech vyložený pečicím papírem, nechte mezi nimi dost místa, zakryjte utěrkou a nechte ještě 20 minut kynout. Pak je potřete prošlehaným vejcem a posypte mákem nebo hrubou solí.

Rozpalte troubu na 200 °C. Housky pečte cca 15 minut ve spodní části trouby. Upečené přendejte na mřížku a nechte vychladnout.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Kateřina S. (ducklet) ID 165219 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 1.202 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,121 další >>
© 2004-2018 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt