RECEPTY > PIZZY, CHLEBY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
Chlebové placky na grilu (6) 4.6.2019, 9:04
Domácí chléb (82) 2.4.2019, 15:16
Rychlá pizza (6) 29.3.2019, 12:54
***RYCHLÁ PIZZA*** (1) 29.3.2019, 12:50
Rohlíková pizza (8) 29.3.2019, 12:47
Rohlíková pizza (4) 29.3.2019, 12:44
Domácí výborné housky (6) 9.3.2019, 22:41
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkem: 1.221 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,123 další >>

Vybrané nabídky z našeho Mimibazaru

PIZZY, CHLEBY

Toustový chleba s omládkem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na omládek: 8-10g droždí, 100g vody, 120g pšeničné celozrnné mouky. Těsto: 130 - 140g vody, 35g oleje, 20g Solamylu, 280g hladké mouky, 1 lžička sladěnky, 2 malé lžičky soli

POSTUP PŘÍPRAVY

Omládek necháme 60min. vykynout, poté přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto. necháme kynout asi hodinu, pak stočíme a dáme do formy. Necháme znovu nakynout a pečeme na 180 - 200°C asi 30-40 min.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

PROSLULÝ ŽITNÝ CHLÉB z kvásku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g obnoveného žitného kvásku, 500 g kvalitní chlebové mouky-žitné (můžeme i napůl smíchat se špaldovou nebo pšeničnou moukou), 100 g hrubé žitné mouky, 350 g vody, sůl (je možné přidat i kmín nebo semínka).

POSTUP PŘÍPRAVY

Do mísy vsypeme mouku se solí, vlijeme vodu, pár tahy lehce promícháme, zakryjeme utěrkou a dáme bokem odpočinout. Po třech až čtyřech hodinách přidáme čerstvý, obnovený kvásek do moučné směsi a znovu lehce promícháme (těsto by mělo být řidší). Zakryjeme průhlednou kuchyňskou fólií i utěrkou a necháme kynout v pokojové teplotě mimo průvan asi 19-20 hodin.

Půl hodiny před pečením zapneme troubu na 240 st. C, ve které necháme rozpálit pekáč i s víkem (nebo jinou kovovou nádobu). Pak do horkého pekáče rozprostřeme pečící papír, na který velmi opatrně vložíme nakynuté těsto, rozehřátou poklicí uzavřeme a pečeme 60 minut (v horní části obvykle těsto malinko naříznu pro únik páry). Poté snížím teplotu trouby na 180 st. C a nezakrytý chléb dopékáme dalších 15 minut.

Po této době pekáček vyndáme z trouby, chléb na plechu volně dopečeme dozlatova a nakonec necháme vychladnout na kovové mřížce. Při použití kvalitní mouky a dodržení uvedeného postupu je chlebíček uvnitř kyprý a na povrchu křupavý ještě následující den.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Chleba se sušenými rajčaty



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

450g polohrubé mouky, 1 sáček suš. droždí, 3dcl vlažné vody, 1ČL soli, 2 ČL sušené bazalky, trochu oleje z rajčat, sušená rajčata

POSTUP PŘÍPRAVY

Ze všech ingrediencí uhněteme těsto, krájené rajčata dáme až na konec. Po vykynutí v chlebíčkové formě, pečeme na 180´C dozlatova. Po zaklepání by se měl ozvat dutý zvuk.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Markéta S. (Markisa.z) ID 254607 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 22.2.2019, 16:53 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Focaccia



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Preferment: 125g hladké mouky, 150g vody, 10g droždí. Těsto: 375g hladké mouky, 150g vody, 1 lžíce olivového oleje, 10g sladěnky, 10g soli. Olivový olej.

POSTUP PŘÍPRAVY

Smícháme suroviny na preferment a necháme 1,5 hodiny kynout. Poté přidáme zbytek ingrediencí a vypracujeme kynuté těsto. Potřeme ho olejem a necháme v míse kynout. 4x po deseti minutách a 2x po čtyřiceti minutách těsto popřekládáme a vždy potřeme olejem a necháme přikryté kynout. Pak překlopíme na pomoučený vál a rozdělíme na dvě části, které opatrně, abychom vymačkali co nejméně vzduchu, upravíme rukama. Přikryjeme a necháme 20 min. Poté těsto opatrně roztáhneme na placku a přeneseme na pečící papír. Na papíru necháme ještě chvíli kynout, poté uděláme prstama důlky a potřeme celou plochu olejem. Mezi tím nahříváme troubu s pečícím kamenem (minimálně 30 min.) nebo alespoň plechem na 230°C. Placky pečeme postupně v hodně vyhřáté troubě na 230°c asi 7 min., poté na gril asi 3 minuty - pro křupavou variantu. Pro vláčnou variantu dopečeme bez grilu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Toustový chleba s tmavým lněným semínkem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

150gr pšeničné celozrnné mouky (jemně mletá), 350gr pšeničné mouky 00, 300 ml vody, 20gr droždí, troška cukru do kvásku, 50gr změklého másla + máslo na vymazání formy a potření chleba, 10gr soli (dávám čajovou lžičku),tmavé lněné semínko asi 2 lžíce ( nebo jiné semínko)

POSTUP PŘÍPRAVY

Zaděláme kynuté těsto (droždí + cukr + voda = kvásek) + zbytek surovin,nakonec přimícháme lněné semínko. Těsto dělám volnější, žádné tuhé, Necháme vykynout na dvojnásobek. Vyklopíme, můžeme vyválet, ale volnější těsto jde hezky roztáhnout rukama na lince a smotáme do rolády. Dáme kynout do formy vytřené změklým máslem.Vytírám rukama. Opět necháme kynout,podle teploty asi 1h. Před pečením potřeme rozpuštěným máslem. Troubu vyhřejeme na 200st, chvíli tak pečeme,pak stáhneme troubu na 170st a dopékáme. 20-30 minut,podle vaší trouby. Po upečení můžeme ještě natřít rozpuštěným máslem, kůrka krásně změkne a voní nádherně máslem.

Dobrou chuť

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Monika K. (monky3) ID 66156 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 19.2.2019, 8:52 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Toustový chleba



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g pšeničné celozrnné mouky, 250g hladké pšeničné mouky, 10g soli, 10g droždí, 1 malé lžíce medu nebo sladěnky, 200g vody, 100g mléka, 40g oleje

POSTUP PŘÍPRAVY

Vypracujeme těsto, necháme vykynout, poté propracujeme, stočíme a dáme do máslem vymazané formy. Zakryjeme a necháme kynout dle potřeby 1 - 2 hodiny. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 - 200°C asi 30 - 40 min.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Překládané sýrové pečivo



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na omládek: 100g vody, 40g hladké mouky, 18 - 20g droždí. Těsto: 250g pšeničné celozrnné mouky, 210g hladké pšeničné mouky, 1 žloutek, 100g měkkého másla, 2 lžičky soli, 100g vody, 50g kefíru. Na promazávání: 2 lžíce rozpuštěného sádla, 150g strouhaného parmazánu. Navrch: bílek, sezamová semínka

POSTUP PŘÍPRAVY

Smícháme suroviny na omládek a necháme vzejít kvásek, poté přidáme další suroviny a vypracujeme těsto, které dáme kynout do lednice na 30min. Poté vyndáme, rozválíme na plát, potřeme sádlem a posypeme 1/3 sýru. Plát přeložíme zespodu a shora, poté "váleček" opět na třetiny - viz foto. Uložíme spojem dolů do lehce vysypané mísy a dáme do lednice na 30min. Po 30min. znovu zopakujeme (opatrně vyválet, potřít, posypat, složit, dát do lednice). Po dalších 30 min. postup zopakovat, ale už nedávat do lednice, ale rozválet na plát cca 2,5cm vysoký. Ostrým nožem nařezat mřížku a rozkrájet na kousky. Potřít bílkem a posypat sezamem. Nechat kynout dokud se nerozpálí trouba na 220 - 230°C. Péct na 220 - 230°C 10 - 15 min., na posledních 5 min. teplotu snížit na 200°C.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 26.1.2019, 4:04 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

MOZAIKOVÁ PIZZA – velká dobrota



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pizzové těsto-jakékoliv, hustá rajčatová šťáva (kečup), mozzarella, anglická slanina nebo šunka, žampiony předem podušené nebo z konzervy, oregano, olivový olej, strouhaný tvrdý sýr, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z vyváleného pizzového těsta vykrajujeme kolečka o průměru asi 10 cm a klademe je na plech s pečícím papírem, na jehož spodní stranu jsme předem nakreslili kulatý tvar budoucí pizzy. Okraje koleček k sobě navzájem lehce přitiskneme, naplníme hustou rajčatovou šťávou nebo kečupem a na 10 minut dáme zapéct.

Jak okraje začnou zlátnout, plech vytáhneme a jednotlivá kolečka naplníme surovinami, které si zvolíme a máme doma. Já je naplnila kostičkami mozzarelly, nudličkami nakrájené slaniny, předem podušenými hnědými žampiony. Některé otvůrky jsem vyplnila jen sýrem a posypala oreganem. Celé zakápla olivovým olejem a dopékala dalších 7 minut.

Při konzumaci u stolu si pak každý strávník odtrhne jednotlivý dílek pizzy. Dobré pochutnání.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (6) poslední: 8.2.2019, 12:25 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Pšeničné placky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g vody, 1/4 - 1/2 lžičky soli, 1 lžíce oleje, 150g pšeničné hladké mouky, 150 - 170g pšeničné celozrnné mouky

POSTUP PŘÍPRAVY

V robotu vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi hodinu odpočinout. Poté rozdělíme na 9 - 10 kousků, vyválíme bochánky a ty zlehka rozválíme a pečeme na rozpálené pánvi z obou stran.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Kořenové bagety



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Preferment: 150g vody, 150g pšeničné chlebové nebo celozrnné mouky, 1g droždí. Finální těsto: 210 - 220g vody, 50g žitné chlebové mouky, 250g hladké mouky, 50g pšeničné chlebové mouky, 2 lžičky soli, 2g droždí

POSTUP PŘÍPRAVY

Smícháme suroviny na preferment a necháme asi 10 - 12 hodin kynout při pokojové teplotě. Poté přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto. Necháme kynout asi 2 hodiny, po půl hodině překládáme. Vyklopíme na pomoučený vál, roztáhneme (nebo lehce rozválíme na obdélní) - abychom vytlačili co nejméně vzduchu. Nakrájíme na 4 pruhy, které při přendávání na plech lehce stočíme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220-230°C asi 25min. Na prvních 10 min. troubu zapaříme, pak vyvětráme a dopečeme. Z knihy Ruce v mouce.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (10) poslední: 19.2.2019, 8:54 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 1.221 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,123 další >>
© 2004-2019 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt