RECEPTY > PIZZY, CHLEBY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
Domácí chléb (76) 10.2.2018, 14:10
Pizza Havaj (6) 5.2.2018, 10:22
Cibulový chléb (4) 9.1.2018, 9:34
Italský chleba Focaccia (13) 8.1.2018, 22:12
Bráškův chleba (11) 8.1.2018, 21:11
Italský chleba (3) 8.1.2018, 21:10
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Co dnes vaříte ? | poslední | nejnovější 20.2. 19:02 | všechny 964
Celkem: 1.186 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,119 další >>

PIZZY, CHLEBY

Plněné rohlíky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

210g vody, 25g olivového oleje, 1 lžička sladového extraktu, 310ghladké špaldové mouky, 100g hrubé mouky, 15g droždí, velká lžička soli. Náplň: 200g šunky, 150-200g strouhaného čedaru. Vejce na potření

POSTUP PŘÍPRAVY

Vypracujeme těsto a necháme asi hodinu kynout. Rozdělíme na 9 kousků, z každého rozválíme placku (příprava na rohlík) a naplníme šunkou a sýrem. Potřeme vejcem, dvakrát hluboko nařízneme a necháme ještě kynout asi 30min. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C asi 15 min. Recept z pekárnománie.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Rohlíky s celozrnnou moukou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300g vody, 40g drceného lněného semínka (nebo 20g lnu a 20g drceného konopného semínka), 2g čerstvého droždí, lžička sladového výtažku, 250g hladké pšeničné mouky, 250g celozrnné pšeničné mouky, 2 lžičky soli, 30g oleje

POSTUP PŘÍPRAVY

Z droždí, sladěnky, 130g hladké mouky a 100g vody umícháme těstíčko, necháme přikryté kynout asi 10 hodin. Pokud kyne moc rychle, můžeme na dle potřeby zpomalit v lednici. Poté přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto. Necháme asi hodinu kynout. Poté vytvarujeme rohlíky, necháme asi 20min. na plechu dokynout. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C asi 15min.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Podmáslový chléb z trouby



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

375 g podmáslí, 10g másla, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 500 g polohrubé mouky, 7 g sušeného droždí

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny přidáme do mísy v pořadí, jak uvedeno výše. Hnětačem hněteme 5-10 minut. Přikryjeme a necháme kynout v teple 60-90 minut, poté trochu prohněteme ručně (přidáme trochu mouky, aby se těsto nelepilo). Vložíme do formy nebo vytvarujeme bochník a dáme znovu kynout na 30-45 minut do tepla. Rozehřejeme troubu na 220 st. C. spodní ohřev. Nakynutý bochník vložíme do trouby (střední část), na dno trouby dáme horkou vodu v ohnivzdorné misce, pečeme 40-45 minut.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Martina S. (radymka) ID 110772 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Tvarohové bagety



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250h tvarohu, 100 - 110g mléka, 40g olivového oleje, 250g hladké mouky, 50g špaldové mouky, 1 lžička medu, 1 lžička soli, 1/2 droždí. Bílek na potření

POSTUP PŘÍPRAVY

Vypracujeme těsto, necháme asi hodinu kynout. Poté vytvarujeme bagety, potřeme bílkem (vejcem) a necháme ještě chvíli kynout na plechu. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C asi 15min.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Škvarkové rohlíky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g polohrubé mouky, 120 g škvarků, 2 polévkové lžíce sádla, 1 žloutek, 1/4 l mléka, droždí (čerstvé 42 g), lžička soli, trošku cukru na kvášek; na potření rohlíků vajíčko a na posypání rohlíků např. kmín, hrubá sůl, sezamové semínko

POSTUP PŘÍPRAVY

Upřipravit kvásek (vlahé mléko, trošku cukru a mouky a droždí) nachat v teple vzejít. Do mísy dáme mouku, kvásek, žloutek, nasekané škvarky, rozpuštěné sádlo, sůl a zpracujeme hladké těsto, které se nechytá stěn mísy a necháme vykynout. Vykynulé těsto rozdělíme na čtyři díly, z každého dílu vyválíme kruhovou placku asi 1/2 cm vysokou, tu rozdělíme na 8 stejných dílů (výseče). Jednotlivé díly stočíme do tvaru rohlíčků, dáme na plech vyložený pečicím papírem, necháme ještě dokynout cca 10 min. Pak potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem, solí atp. Rohlíky dáváme do vyhřáté troumy na 200 °C a po 5 min. teplotu stáhneme na 175 °C, pečeme dozlatova. Z uvedeného množství je 32 rohlíčků nebo pokud chceme větší rohlíky, rozdělíme těsto pouze na poloviny a z celkového množství je 16 rohlíků.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Ludmila N. (dunka1) ID 408079 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Pečivo s podmáslím



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g vody, 1 lžička sladěnky, 15g droždí, 400g hladké mouky, 60g polohrubé mouky, 100g celozrnné pšeničné mouky, 120g podmáslí, 40g oleje, 10-12g soli

POSTUP PŘÍPRAVY

Ze 100g vody, sladěnky, 130g hladké mouky a droždí umícháme těsto a necháme asi hodinu kynout. Poté přidáme zbytek surovin a vypracujeme kynuté těsto. Podle hustoty podmáslí ev. přidat trochu vody. Necháme kynout asi hodinu a poté rozdělíme na díly (cca 8-10) a vytvarujeme pečivo. Necháme na plechu ještě chvíli kynout a pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C asi 15min.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Staročeský chléb z pravého domácího kvásku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

350ml vlažné vody (nejlépe pokojové teploty) + 7-10g soli + 750g jaké mouky chcete (kdo jak má rád např. základní recept - 300g celozrnné pšeničné a 450g hladké pšeničné mouky) + 1-2lzičky kmínu + 300g kvásku + 1lžičku cukru, můžete přidat nějaká semínka dle chuti.

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny promícháme v hnětacím stroji, poté dáme do velké oválné pečící formy (používám velkou skleněnou zapékací mísu) vyložené pečícím papírem či podložkou na pečení a dáme na cca 12h kynout do trouby se skleněným víkem (pokud nemáte víko od zapékací mísy, tak stačí mít uzavřenou troubu, kam vložíme i s chlebem kastrůlek s vodou a po nakynutí, chléb z trouby vyndáme (případně i kastrůlek s vodou), troubu vyhřejeme na 250st.C, chléb vložíme v zapékací míse ale již bez víka do pečící trouby na 5min. a pečeme při 250°C, pak troubu nastavíme na 210st.C a chléb necháme dalších 15-20min. péci do zlatavé barvy vrchní strany, poté chleba otočíme dnem vzhůru v té zapékací míse s pečícím papírem či pečící nepřilnavou teflonovou podložkou a pečeme při 180st.C ještě 40min dozlatova. Poté chléb vyndáme z trouby a z mísy, vložíme na mřížku do úplného vychladnutí a až poté můžete krájet. Chléb se teplý nesmí krájet, aby se nesrazil, ale chápu, že se budete muset hodně ovládat, abyste dříve nezakrojili po tom, co chlebík při chladnutí vám provoní celý byt jako v pekárnách za starých časů.rnVypadá to složitě, ale když si to pár krát zkusíte, zjistíte, že na tom nic není tak složitého a tento chlebík budete chtít dělat pro tu chuť a vůni stále a kupovaný chleba (tzv. gumovou podrážku, jak já říkám) už nebudete chtít ani ochutnat.rnrnPro ty, co neví, jak se zakládá kvásekrn7polévkových lžíc Žitné celozrnné mouky + vodu tolik, aby směs byla spíše tužší (čím hustší kvásek, tím pomaleji zraje...my děláme spíše řidší, jelikož pečeme z kvásku ten velký chleba cca každý 2.-3.den :-D). Kvásek udržujeme ve velké nezavřené (jen přikryté) 2l sklenici od okurek v lednici, ale před použitím kvásku, je lepší kvásek nechat aspoň hodinku při pokojové teplotě, ale pokud je kvalitní, není to nutnost.rnrnPo odebrání kvásku na chleba, sklenici nikdy nemýt, musí tam zůstávat vždy aspoň trochu na sklenici kvásku původního, aby byl nově přiživený kvásek kvalitní na další chlebík. Čím starší kvásek, tím kvalitnější a lehčí udržování. Poté do té "špinavé" sklenice od kvásku dát znovu 7 polévkových lžic Žitné celozrnné mouky + vodu tolik, aby směs byla spíše tužší.... Jinak pokud byste kvásek nepoužívali tak týden, musí se část z kvásku odebrat a přidat zase Celozrnnou žitnou mouku a vodu. Pokud víte, že kvásek nebudete déle používat, můžete si ho udělat hustší, vypracovat z něj kuličku a nechat usušit, pak ho nemusíte přiživovat apod. pak stačí ho jen zas nastartovat tím, že ho vložíte do sklenice a přidáte trochu vody a necháte při pokojové teplotě vzejít.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Ivana Ch. (Ivca001) ID 464584 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 8.1.2018, 14:24 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Pečivo s balzamikem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

50g balzamikového octa, 42g droždí, 350ml piva, 400ml vody, 1kg hladké mouky, 20g soli, dýňová semínka

POSTUP PŘÍPRAVY

V robotu umícháme pivo, ocet, vodu a mouku na nízký stupeň, poté přidáme droždí a uhněteme na stupeň vyšší. Necháme asi hodinu kynout. Poté vyklopíme na pomoučený vál, rukou roztáhneme do obdélníku, posypeme semínky. Rozdělíme na pruhy (můžeme ještě přepůlit) a stočíme do šneka. Klademe na plech. Nebo děláme jen bulky, kdy odkrajujeme těsto, posypeme semínky a dáváme na plech. Pečeme ne vyhřáté troubě na 220°C asi 15min.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Calzone se špenátem a sýry



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto-50dkg hl.mouky,1 lžička soli,1,5 g droždí,asi 250ml vlažné vody,1 lžíce olivového oleje.Náplň:mražený listový špenát,sůl,pepř,solamyl,tavený sýr,šunka,sýr eidam,česnek.Na potření :olivový olej,kari kečup

POSTUP PŘÍPRAVY

vypracujeme hladké těsto jako na pizzu a necháme vykynout.Mezitím v kastrůlku rozpustíme špenát,ochutíme solí,pepřem a česnekem a zahustíme solamylem,aby nám netekl z těsta a necháme vystydnout.těsto rozdělíme na 4 díly,které rozválíme na tenké placky.Půlku každé placky potřeme tav,sýrem,poklademe špenátem,na to plátky šunky a sýra.Přehneme a pevně stiskneme.Přeneseme na plech s pečícím papírem,potřeme směsí oleje a kečupu a pečeme na 220°C asi 20 minut dozlatova.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Lenka T. (kuchticka) ID 55375 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Bramborové bulky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g vody, 1 vejce, 200g vařených a nastrouhaných brambor, 50g olivového oleje, 200g hladké mouky, 200g špaldové mouky, 20g droždí, lžička rýžového sirupu, 7-10g soli, vejce na potření.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z vody, sirupu, droždí a lžíce mouky uděláme kvásek, necháme vykynout. Poté zapracujeme ostatní suroviny (nehněteme moc dlouho), vypracujeme lehce lepivé těsto (po vykynutí lepí víc) a necháme vykynout. Poté umotáme bochánky, necháme na plechu ještě 20-30min. nakynout, potřeme vejcem a posypeme mákem nebo kmínem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C asi 15min.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (3) poslední: 2.11.2017, 16:10 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 1.186 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,119 další >>
© 2004-2018 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Kontakt | Facebook