RECEPTY > PIZZY, CHLEBY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
Houskový květ (9) 5.5.2017, 17:52
Housky s majolkou (8) 5.5.2017, 17:52
Housky alá Datka :o) (126) 5.5.2017, 17:51
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Co dnes vaříte ? | poslední | nejnovější 24.5. 22:38 | všechny 3614
Celkem: 1.169 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,117 další >>

PIZZY, CHLEBY

Pšeničný mrkvový chléb



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

150 g pšeničného kvásku (100% hydratace - tzn. 75 g voda + 75 g mouka), 60 g jemně nastrouhané syrové mrkve, 100 g mrkvové šťávy, 50 g vody, 10 g slunečnicového oleje, 5 g soli , ½ lžičky drceného kmínu, ½ lžičky drceného fenyklu, 290 g pšeničné chlebové mouky

POSTUP PŘÍPRAVY

Den předem nechat rozkvasit kvásek:
- 75g vody + 75 g mouky + lžička kvásku

Ze všech surovin (včetně kvásku) umíchat těsto, trochu prohníst, nechat kynout v olejem vymazané míse 2-4 hodiny (u mně to byly 4 hodiny a zhruba po hodině jsem těsto v míse překládala).

Poté těsto vyklopit na pomoučněný vál, přeložit a stočit do ošatky
Nechat kynout cca 2 hodiny

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Jitka D. (Ayra) ID 3251 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Kváskový dvoubarevný chléb Hokkaido s Thang Zhong



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

***ROZKVAS: 40 g hladké pšeničné mouky, 40 g vody, menší lžíce kvásku; ***THANG ZHONG: 125 g vody, 25 g hladké mouky; ***TĚSTO: 100 g vody, 110 g mléka, 1 lžička Sladěnky, 1 lžička sušeného mléka, 440 g pšeničné hladké mouky, 1 lžíce cukru (10 g), 2 lžičky soli (8 g), 2 lžíce oleje (20 g), 1 lžička kakaa na obarvení těsta, rozpuštěné máslo na potření po upečení

POSTUP PŘÍPRAVY

1. den - rozkvasit kvásek
- smíchat kvásek + vlažnou vodu + mouku, přikrýt a nechat kvasit cca 12 hodin při pokojové teplotě



2. den - dokončení

Nejdřív si připravit Thang Zhong - v kastrůlku rozmíchat mouku se studenou vodou, vařit na mírném ohni až směs zahoustne a lehce zprůhlední (bude jako lepidlo na tapety). Odstavit a nechat úplně vychladnout.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Jitka D. (Ayra) ID 3251 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 24.5.2017, 18:30 včera | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Pletené kaiserky (kváskové)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100 g pšeničného kvásku (60% hydratace = 60 g mouky + 40 g vody), 550 g pšeničné polohrubé mouky (možno část vyměnit za špaldovou), 140 ml vody, 140 ml mléka, 11 g soli (cca 2,5 lžičky), 7 g Sladěnky, 25 g másla; 1 rozšlehané vejce na potření, na posypání různé druhy semínek, mák nebo hrubá sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

1. den - ráno: rozkvasit kvásek
Smíchat 1 lžíci kvásku + vlažnou vodu + hladkou pšeničnou mouku a nechat kvasit cca 12 hodin.


1. den - večer: zpracování těsta
Smíchat kvásek + vodu + mléko + mouku a nechat odstát cca 2 hodiny při pokojové teplotě.
Poté přidat ostatní suroviny a hníst těsto cca 5-10 minut.
Těsto vložit do mísy vymazané olejem a nechat 2 hodiny kynout při pokojové teplotě (během kynutí přeložit po 45 a 90 minutách).

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Jitka D. (Ayra) ID 3251 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Sicilský trhací slaný koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g hladké mouky;sušené droždí;rnlžička cukru;lžička soli;2,5 dcl mléka;panenský olivový olej -10 lžic do těsta, olivy, sušená rajčata, pikantní klobáska, sýr (dávala jsem balkán, v originále je feta), oregáno, rozmarýn

POSTUP PŘÍPRAVY

uděláme si kvásek z droždí, cukru, mléka a trochy mouky. Když vzejde, smícháme všechny ingredience na těsto. Pořádně propracujeme, až se nelepí, přidáváme klobásku, sýr, oregáno, rozmarýn a rajčata a dáme kynout - asi na hodinu v teple, nebo přes noc do ledničky.
Po vykynutí tvoříme kuličky z těsta, do kterých zabalíme jednu vypeckovanou olivu, kuličky tak asi velikosti vlašského ořechu. Já do části dávala olivy a do do části ne,to už záleží na každém.....Kuličky skládáme do formy, potíráme olivovým olejem.
Troubu rozpálíme na 180 stupňů (horkovzdušnou na 160) a pečeme do zezlátnutí...

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 30 návštěvníků)

Hana B. (hanulina77) ID 44619 | další recepty

KOMENTÁŘE (7) poslední: 14.5.2017, 9:50 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Flammkuchen



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g hladké mouky, 120 - 140 ml perlivé vody, 1/2 lžičky soli, 1 lžíce sádla (nebo 2 lžíce olivového oleje). Náplň: creme fraiche, parmazán, dále dle chuti (ančovičky, šunka, žampiony,...), na potření okrajů rozehřáté sádlo

POSTUP PŘÍPRAVY

Vypracovat těsto a nechat chvíli v lednici. Poté vyválet hodně slabé těsto, potřít creme fraiche, posypat parmazánem a dát zbytek ingrediencí (ne moc), okraje potřít sádlem. Péct ve vyhřáté troubě na max. asi 5-8min. Do trouby vkládat na rozpálený plech.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Housky podle Markéty



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100g špaldové mouky, 100g pšeničné chlebové mouky, 50g žitné chlebové mouky (nebo 250g pšeničné chlebové), 220g vody, 1 lžičky třtinového cukru, 1 lžičky soli, 1/8 lžičky sušeného droždí. Hrst jemných vloček, hrst sekaných ořechů a semínek (možno i rozinky, sušené ovoce,...), popřípadě nějaké koření

POSTUP PŘÍPRAVY

Mouku, sůl, cukr, vodu a droždí vařečkou jen promícháme, zakryjeme a necháme 12-16 hod. v pokojové teplotě. Poté vyklopíme na silně pomoučený vál, roztáhneme na placku a přeložíme, necháme 15min. odpočívat. Poté opěr roztáhneme, posypeme vločkami a oříšky a přeložíme boční strany do středu a poté i spodní a horní - vznikne čtvercový (obdélníkový) bochník. Ten nakrájíme na 6 kusů, každý v ruce trochu zakulatíme a dáme na plech. Necháme kynout ještě 1,5 - 2 hodiny a poté pečeme ve vyhřáté troubě na maximum, po vložení snížíme na 220°C a pečeme asi 20-25min. Druhé kynutí (na plechu) nemusí být, může se péct rovnou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 7.3.2017, 14:47 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Toustový chleba



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

210g vody + 50g hladké mouky (tangzhong). 150g hladké mouky + 10g droždí + 1 lžička medu + 2 lžíce zakysané smetany + asi 100g vody (nebo místo vody a smetany 120g podmáslí). 300g hladké mouky, 3 lžíce olivového oleje, 10g soli

POSTUP PŘÍPRAVY

210g vody a 50g mouky smícháme, rozmícháme a uvaříme "kaši", necháme vychladnout. 150g mouky, droždí, med a podmáslí smícháme a necháme asi hodinu a půl kynout. Poté smícháme s "kaší" a zbytkem surovin, vypracujeme v robotu těsto. Necháme kynout v míse asi hodinu. Poté na vále rozválíme na obdélník, stočíme do "rolády", konce trochu zahneme a dáme do máslem vymazané formy na biskupský chlebíček , přikryjeme a necháme kynout hodinu až hodinu a půl. Pečeme ve vyhřáté troubě na 230°C asi 10-15min. (s kastrůlkem horké vody naspodu), poté snížíme teplotu na 200°C a dopékáme ještě asi 35min. (asi po 20 min. vyklopíme a necháme dopéct volně na plechu).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 3.3.2017, 14:19 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Rohlíky nekynuté


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potřebujeme: 1/2 kg hladké mouky 2 lžičky cukru krupice 150 ml oleje (dala jsem asi tři lžíce sádla) 1 vejce 2 lžičky soli 2-3 dl mléka (dle potřeby) kostka droždí 1 vejce na potření

POSTUP PŘÍPRAVY

Z kvasnic, vlažného mléka a trochy hladké mouky uděláme kvásek, který necháme v teple vykvasit.
Všechny ingredience včetně kvásku smícháme a vypracujeme těsto.
Z těsta upleteme copánky, ty potřeme rozšlehaným vejcem a dáme do předehřáté trouby na 150°C a pečeme dozlatova.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Nicol L. (Nicolle88) ID 564621 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Tartine Bread



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

***ROZKVAS: 20 g aktivního kvásku, 100 g pšeničné celozrnné mouky, 100 ml vody; ***TĚSTO: 450 g vody, 50 g pšeničné celozrnné mouky, 450 g pšeničné chlebové mouky, 200 g pšeničné hladké mouky, 20 g soli, 40 ml vody, (drcený kmín - nemusí být)

POSTUP PŘÍPRAVY

To je momentálně můj nejoblíbenější chléb.

1. den (12 - 16 hodin předem) rozkvasit kvásek.
Všechny suroviny na rozkvas smísit, přikrýt a nechat kvasit.

2. den.
K rozkvasu přidat 450 g vody a prošlehat metlou.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Jitka D. (Ayra) ID 3251 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 29.1.2017, 12:49 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Chléb žitný mnohozrnný



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

***ROZKVAS: 140 g žitné chlebové mouky, 160 g vlažné vody, 2 lžice aktivního žitného kvásku; ***TĚSTO: 400 ml vlažné vody, 2 lžičky soli, 2 lžičky Sladěnky (nebo medu), 1 lžička drceného kmínu, 300 g směsi semínek (slunečnice, dýně, chia, len, seznam .....), 200 g směsi vloček (ovesné, žitné, ječné, pohankové, špaldové .....), 100 g celozrnné žitné mouky

POSTUP PŘÍPRAVY

1. den si připravit rozkvas - smíchat kvásek + vodu + mouku a nechat kvasit cca 12 hodin.

2. den - chléb dokončit.
Dát do mísy všechny suroviny na těsto + rozkvas.
Vymíchat těsto a přesunout ho do formy vymazané sádlem a vysypané žitnou moukou.

Těsto ve formě nechat kynout na teplém místě na 3 až 5 hodin.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Jitka D. (Ayra) ID 3251 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 7.3.2017, 14:52 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 1.169 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,117 další >>
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Černá listina | Kontakt | Facebook