Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
Loupáky

Loupáky

Potřebné ingredience

20g kvasnic, 200ml teplého mléka, 55g cukru, 1 vanilkový cukr, 200g hladké mouky, 200g polohrubé mouky, špetka soli, 1 žloutek, 50g Hery, 20g sádla, citronová šťáva nebo kůra. Na potření před pečením 1 vejce. Po upečení na potření 2PL cukru rozmíchané s 2 PL rumu.

Postup přípravy

Udělat kvásek z mléka, cukru a kvasnic (dávám tam celou dávku mléka i cukru, původně bylo jen z trochy). Misku s kváskem dávám na teplé místo a vždy zakryté utěrkou nebo pokličkou…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Trhací chlebová placka z remosky

Trhací chlebová placka z remosky

Potřebné ingredience

* KVÁSEK: 10 g čerstvého droždí, 150 ml vlažné vody, ½ lžičky Sladěnky, 1 lžíce hladké mouky; *TĚSTO: 250 gramů hladké mouky, ¼ lžičky soli; NA POVRCH: 30 ml olivového oleje, 1-2 stroužky česneku, bazalka, černé olivy bez pecky (pro obměnu třešňová rajčata, zelené olivy...), strouhaná mozzarella (cca 100 g)

Postup přípravy

Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm). Připravit suroviny: - česnek prolisovat - bazalku posekat - olivy pokrájet na plátky Všechny suroviny na kvásek…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Jogurtové ¨rohlíky¨ se lněným semínkem z remosky

Jogurtové ¨rohlíky¨ se lněným semínkem z remosky

Potřebné ingredience

* KVÁSEK: ¼ kostky čerstvého droždí (tzn. asi 10 g), 50 g vlažné vody, 1 lžička Sladěnky (nebo cukru, nemáte-li Sladěnku), 1 lžička hladké mouky; * TĚSTO: 450 g hladké mouky, 150 g vody, 30 g másla, 50 g bílého jogurtu, 1 lžíce lněného semínka, 1½ lžičky soli; DÁLE: kousek másla na vymazání remosky, semínka na posypání (len hnědý + zlatý)

Postup přípravy

Množství do velké remosky Grand, průměr mísy 29 cm.

Zadělat kvásek - smíchat vodu + Sladěnku + mouku + droždí a nechat vzejít.
Lněná semínka podrtit v hmoždíři.

K…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pita chleba

Pita chleba

Potřebné ingredience

520g hladké mouky, 20g medu, 240g vody, 150g pšeničného vyzrálého kvasu, 85g zakysané smetany, 12g soli, 1 vejce, olej

Postup přípravy

Vše uhněteme v robotu cca 10 - 15min. Poté 3x po 30 min. překládáme naolejovanýma rukama. Po posledním překladu uložíme do lednice, kde necháme minimálně 24 hod. (možné i déle)…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Bochník mlynáře Máchala z remosky

Bochník mlynáře Máchala z remosky

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 30 g žitného kvasu, 150 g vody, 75 g žitné chlebové mouky, 75 g pšeničné mouky celozrnné jemné; * DÁLE DO TĚSTA: 225 g šlehaného podmáslí, 300 g pšeničné chlebové mouky, 45 g celozrnných ovesných vloček, 45 g syrové, jemně strouhané brambory, 10 g pšeničných otrub, 1,5 lžičky drceného kmínu, 9 g soli

Postup přípravy

Recept podle Pekárnománie, jen trochu upravené množství surovin do remosky (upečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm) - originál je zde: http://www.pekarnomanie.cz…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Megahouska se sýrem a slaninou

Megahouska se sýrem a slaninou

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 300 g hladké mouky, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 1 vejce, 100 ml mléka, 1 rovná lžička sušeného droždí; * NÁPLŇ: 120 -150 gramů krémového měkkého sýra (Lučina, Žervé, Mascarpone....), 3 snítky petrželky, sůl, pepř, 50 gramů strouhaného ementálu, 20 gramů strouhaného parmezánu, 100 g slaniny (nejlépe pravé); * NA DEKORACI: kousek rozpuštěného másla na vymazání formy, semínka (sezam, len...); * NA POVRCH: 1 rozšlehané vejce

Postup přípravy

(Pečeno ve formě o objemu 2,1 l, konkrétně Silikomart Treccia).


Všechny suroviny na těsto smíchat a nechat nakynout (cca 1 hodinu).
Těsto propracovat, zabalit do…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Toustový chleba z kvasu

Toustový chleba z kvasu

Potřebné ingredience

30g aktivního kvasu (ideálně pšeničného), 100g hladké mouky, 70g vody, 25g cukru. Těsto: 1 vejce, 20g cukru, 300g hladké mouky, 120 - 150g mléka, 7g soli, 35g másla na kostičky

Postup přípravy

10 - 12 hodin předem připravíme kvas smícháním všech surovin (pokojová teplota). Poté přidáme zbytek ingrediencí kromě másla a uhněteme lesklé těsto. Až poté přidáme postupně…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Hamburgerové bulky

Hamburgerové bulky

Potřebné ingredience

Kvásek: 65g hladké mouky, 6g instantního droždí, 115h plnotučného mléka. Těsto: cca 190h vajec (3 - 4), 300g hladké mouky, 120g polohrubé mouky, 115g másla na kostičky, 20g cukru, 9g soli. Vejce na potření, sezam na posypání

Postup přípravy

Smícháme ingredience na kvásek, necháme cca 30 min. kynout. Poté přidáme vejce a dobře rozšleháme dohladka, poté přidáme zbytek ingrediencí, kromě másla a chvilku hněteme (do…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Rychlé burger bulky z remosky

Rychlé burger bulky z remosky

Potřebné ingredience

100 g hladké pšeničné mouky, 50 g pšeničné celozrnné mouky, 10 g čerstvého droždí, 20 g vody, 20 g mléka, ½ lžičky soli, trošku sladěnky, 20 g másla, 1 vejce, (možno přidat lžíci semínek)

Postup přípravy

Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).


Všechny suroviny smíchat a vymísit hladké pružné těsto.

Naolejovanýma rukama vytvořit z těsta kouli, přikrýt a…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Housky se slaninou

Housky se slaninou

Potřebné ingredience

42 g droždí, 100 ml vody, 200 ml mléka, 1 lžička cukru do kvásku, 1 velká cibule, 200 g anglické slaniny, 500 g hladké mouky, 1/4 lžičky mletého kmínu, 1,5 lžičky soli, 1 vejce

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji dorůžova, přidáme slaninu pokrájenou nadrobno a opečeme. Zaděláme těsto a necháme vykynout asi 1 hodinu.
Těsto rozdělíme na 12…

Zobrazit více...

Kategorie