Rychlé burger bulky z remosky
Potřebné ingredience
100 g hladké pšeničné mouky, 50 g pšeničné celozrnné mouky, 10 g čerstvého droždí, 20 g vody, 20 g mléka, ½ lžičky soli, trošku sladěnky, 20 g másla, 1 vejce, (možno přidat lžíci semínek)
Postup přípravy
Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Všechny suroviny smíchat a vymísit hladké pružné těsto.
Naolejovanýma rukama vytvořit z těsta kouli, přikrýt a nechat 15 minut odpočinout.
Těsto vyklopit a nožem rozdělit na 4 díly.
Z každého dílu vytvořit kuličku a vložit jí do formy, přikrýt a nechat 15 minut odpočívat.
Poté dlaní bulku rozplácnout na celou šířku formy, přikrýt a nechat kynout cca 30 minut (až se těsto zhruba zdvojnásobí).
Péct v remosce 20 - 25 minut.
Nechat vychladnout na mřížce.
Všechny suroviny smíchat a vymísit hladké pružné těsto.
Naolejovanýma rukama vytvořit z těsta kouli, přikrýt a nechat 15 minut odpočinout.
Těsto vyklopit a nožem rozdělit na 4 díly.
Z každého dílu vytvořit kuličku a vložit jí do formy, přikrýt a nechat 15 minut odpočívat.
Poté dlaní bulku rozplácnout na celou šířku formy, přikrýt a nechat kynout cca 30 minut (až se těsto zhruba zdvojnásobí).
Péct v remosce 20 - 25 minut.
Nechat vychladnout na mřížce.
Péct v remosce 20 - 25 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
michalpavur
(upraveno)
28. 4. 2021, 14:15
Super