Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept

CHLÉB A BRAMBOROVÉ BULKY

0.0
CHLÉB A BRAMBOROVÉ BULKY

Potřebné ingredience

Chléb - 2 hrnky žitné mouky, 1 hrnek pšeničné mouky, hrnek a půl vlažné vody, půl balíčku klasického droždí, na posyp lněné semínko, slunečnicové semínko
Bulky - hrnek vařených brambor (např. zbylých od oběda), 2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku vlažného mléka, sůl, 1 vejce, půl balíčku klasického droždí, 2 stroužky česneku,1 vejce na pomazání bulek, koření na posyp (kmín, hrubozrnná sůl, grilovací koření)

Postup přípravy

CHLÉB - Z mouky, vody a droždí uděláme těsto, do něj můžeme přidat např. slunečnicově semínko. Těsto vyklopíme na pomoučený vál a cca 45 minut necháme kynout.
Chléb peču ve smaltovaném hrnci, do něj si dám 1 dcl vody a na vodu rozprostřu pečící papír.
Po vykynutí vložíme těsto do hrnce a dáme mu tvar chleba, posypeme čím nás napadne, např. lněným semínkem.
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C cca 40 minut, poté chléb vyndáme a dopečeme, aby měl kůrku. Ihned po vyndání z trouby, zlehka potřeme studenou vodou, aby byl chléb lesklý.

BULKY - brambory nastrouháme, smícháme s moukou, olejem, mlékem, droždím, vejcem a česnekem. Řádně promícháme a necháme vykynout.
Poté vyložíme plech pečícím papírem a mokrýma rukama tvoříme bulky, které pomažeme vejcem, nahoře rozřízneme a posypeme kořením (nejepší je grilovací)
Pečeme cca 30 minut při 200 °C

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jeremy 20. 8. 2013, 12:26
(clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie