Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 50 návštěvníků)

Chleba raz dva

0.0
Chleba raz dva

Potřebné ingredience

Nezkoumala jsem, jestli už tady tento recept není - mám ho od kamarádky - trochu jsem si ho upravila k obrazu svému. :-)

Postup přípravy

3 hrnky hladké mouky dám do mísy, přidám 1 lžičku sušeného droždí, 2 lžičky soli, 2 lžičky drceného kmínu / pro obměnu můžeme přidat - usmaženou cibulku, česnek, bylinky, semínka, škvarky.... /
Směs v míse zamíchám vařečkou a přidám 1,5 hrnku vody. Znovu zamíchám a nechám pod utěrkou kynout - 8 - 12 hodin - podle toho , kolik mám času. :-) nachystám si skleněnou ohnivzdornou mísu - dám do ní pečící papír a dám ji předehřát do trouby.
Po pár minutách dám těsto do mísy a peču při 230 C - pod pokličkou asi 30 minut, pak sundám pokličku a peču ještě cca 15 minut.
No a mám hotovo ! :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jarmila48 19. 3. 2015, 13:21
s tímhle chlebíčkem, mimo jiné supr, udělal díru do světa Láááďa Hruška (Y)
monky3 19. 3. 2015, 15:21
@Jarmila48 ta díra už tu byla dávno, Láďa ji jen zvětšil +o(
JanaPas 19. 3. 2015, 10:23
tomuhle chlebu se říká "bez hnětení". Nám chutná nejvíc, ale dělám stejně jako paní dole z různých druhů mouky. Pokud se dá jen hladká je takový "vatový" a manžel to nemá rád. Příliš mnoho celozrnné způsobí, že chleba je hutný, jakoby mokrý. Dávám 1,5 hladké, 0,5 hrnku žitné celozrnné a 1 hrnek bud pšeničné nebo žitné tmavé. A pekáč se rozpaluje cca 20 minut, jednak se trouba dostatečně vytopí a chleba se v nádobě nepřilepí. Peču stejně, na 230st 30 minut a potom ještě 15 bez pokličky. Má nádhernou zlatou kůrku, je výborný. Nám chutná nejvíc. A je prakticky bez práce.
Raguella 19. 3. 2015, 8:33
Určitě musím vyzkoušet. ,-) :-) (F) (L) (hello)
1dom 12. 1. 2014, 21:06
Hani,tak už peču po několikáté a je super. Dělám dvojitou dávku,když už tak pořádnej.Vydrží dlouho a i čtvrtý den nám chutná.Pokaždé dám něco jiného,semínka nebo česnek nebo cibulku. Tmavou i světlou mouku.Kupovaný chleba už ná m ani nechutná. Takže děkuji za receceptík,já peču v římském hrnci a chleba má krásný tvar a nepraská. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
cornelie 13. 4. 2014, 10:45
@1dom To jsem moc ráda, děkuji za zprávu a přeji hezkou neděli !☺
Sasu 7. 4. 2013, 17:01
(Y)
estepanova 6. 4. 2013, 9:20
Chlebík je moc dobrý, já ho peču trochu déle na tmavší variantu. Skleněnou mísu mírně vymažu sádlem a při pečení sem tam potřu slanou vodou. Eva
cozumel 6. 4. 2013, 8:28
Jjjj, ten recept je tu už poněkolikáté :-D
lidare 5. 4. 2013, 23:08
(Y)vypadá moc pěkně (clamp) (clamp)
littlenail 5. 4. 2013, 16:33
Taky dělám přesně takhle (Y), ale dám 1 hrnek hladké, 1 žitné celozrnné hladké, 1 hrnek špaldové, jinak podobně, snad vody trochu více, případně zrníčka. I když mám pekárnu, je to skvělej recept ...
cornelie 5. 4. 2013, 23:05
@littlenail Vyzkouším.... (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie