Chléb NAAN
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 250 g hladké pšeničné mouky, 2 lžičky cukru, ¼ kostky čerstvého droždí, 1 lžička soli, 3 polévkové lžíce olivového oleje, 200 ml vody; * POSYP: rozpuštěné máslo, 3 stroužky česneku, čerstvý koriandr (případně bazalku, kmín, mák ......)
Postup přípravy
Všechny suroviny na těsto dát do pekárny - program Těsto. Vody dávám tak tři čtvrtiny a pak podle potřeby přidávám. Vznikne hladké pružné těsto.
Mezitím česnek posekat na drobnější kousky a koriandr (či jiné byliny) také posekat.
Po vykynutí dát těsto na vál a rozdělit na 5 až 6 dílů.
Každý díl vyválet - přiznám se, že tvar moc neřeším, jak se vytáhne, tak je :-)
Placky posypat bylinami a česnekem, nechat cca 10 minut odpočívat (je možné posyp do těsta lehce zatlačit, aby lépe držel).
Mezitím rozehřát troubu i s plechem na 180°C - horní ohřev (gril).
Placky opatrně přenést na rozpálený plech a dát péct. Jsou hotové, jakmile shora zezlátnou (je to poměrně rychle, cca 5 minut).
Ihned po vyndání z trouby potřít rozpuštěným máslem.
Suroviny.
Všechny suroviny na těsto dát do pekárny - program Těsto. Vody dávám tak tři čtvrtiny a pak podle potřeby přidávám. Vznikne hladké pružné těsto.
Je možné použít různé byliny, nejlépe čerstvé nebo mražené.
Česnek posekat na drobnější kousky a koriandr (či jiné byliny) také posekat.
Po vykynutí dát těsto na vál a rozdělit na 5 až 6 dílů.
Každý díl vyválet - přiznám se, že tvar moc neřeším, jak se vytáhne, tak je :-)
Placky posypat bylinami a česnekem, nechat cca 10 minut odpočívat (je možné posyp do těsta lehce zatlačit, aby lépe držel).
Placky opatrně přenést na rozpálený plech a dát péct. Jsou hotové, jakmile shora zezlátnou (je to poměrně rychle, cca 5 minut).
Ihned po vyndání z trouby potřít rozpuštěným máslem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé