Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Chléb kmínový

0.0
Chléb kmínový

Potřebné ingredience

Hladká mouka, Sůl, Kmín drcený, Sušené droždí, Voda

Postup přípravy

Do mísy nasypeme 3 hrnky hladké mouky (hrnek 250ml), přidáme 1,5 lžičky sušeného droždí, 2 lžičky soli, 1 lžička drceného kmínu a nasucho zamícháme. Do směsi nalijeme 1,5 hrnku vody a pořádně prohněteme. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout 8-12 hodin. Těsto roztáhneme na pomoučený vál a roztáhneme na placku 2-4 cm tlustou. Necháme 15 min. odpočívat. Těsto přeložíme na třetiny zvrchu a zespodu a na třetiny zleva a zprava. Necháme dalších 30 min. odpočinout pod utěrkou. Zapneme troubu na 230 °C a dalších 30 minut necháme nahřát skleněný pekáč i s pokličkou. Těsto přendáme do horkého pekáčku. Nevymazáváme!!! Pečeme 30 minut při 230 °C. Pak sundáme pokličku a pečeme ještě dalších 15 minut. DOBROU CHUŤ !!!!!!!!!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Evajzicek 1. 9. 2014, 9:12
Dobrý den, o víkendu jsem chleba pekla poprvé. Povedl se a chutnal. Děkuji za recept. Eva
littlenail 12. 6. 2014, 15:40
Toto je recept na chleba bez hnětení, ten se nechává kynout dlouho, je vynikající, recept mám už 3 roky, ale když je vedro, tak je nejlépe nepéci ... stačí vedro z pekárny.
Evik005 12. 6. 2014, 15:24
Zdeničko, chlebíček je výborný (Y) (clamp) děkuji za receptík :-)
DanušaP 5. 6. 2014, 10:41
já dělám v pekárně a kmín tam šoupnu hned od začátku a celý, drcený nedávám a je to bašta tohle mi připadá kapku masochistické, tak dlouho se s tím crcat
Brblalka 5. 6. 2014, 9:56
Chlebíky pěkné, ale to opravdu potřebují kynout tak dlouho? Já peču z celozrnné mouky a takhle dlouho mi nekynou. A to používám chlebový kvásek ne droždí.
Klara 5. 6. 2014, 10:11
@Brblalka Myslím, že nepotřebuje tak dlouho kynout, ale čím déle kyne, tím je chuťově lepší - ty chutě se prostě víc spojí a rozleží.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie