Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Žitný chléb se semínky

0.0
Žitný chléb se semínky

Potřebné ingredience

2 hrnky žitné mouky 1/2 hrnku špaldové mouky slunečnicová a lněná semínka 1lžíce jemných ovesných vloček 1 lžička sušené droždí 1a1/2 lžička soli 1a1/2 hrnku vody

Postup přípravy

Do mísy nasypeme 2 hrnky žitné mouky, do stejného hrnku nasypeme 1/2 hrnku špaldové mouky a doplna dosypeme slunečnicová a lněná semínka, přidáme sůl, droždí a vločky, promícháme. Nakonec přidáme vodu, řádně promísíme a necháme v teple přikryté utěrkou kynout 8-12 hodin.
Většinou si chystám těsto večer a peču ráno.
Poté si nahřejeme troubu i s pekáčem s víkem, nebo nerezový hrnec i s poklicí ( bezplastových uší a doplňků!) na 230°C 30 minut. Do horkého pekáče nebo hrnce opatrně vyklopíme těsto, přiklopíme poklicí a pečeme 35 minut na 230°C, poté sundáme poklici a ještě pečeme 20 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

anaba 10. 11. 2016, 18:42
musím vyzkoušet.. (Y)
bakyka 24. 10. 2016, 21:32
*-)jak má vypadat těsto ? já ho měla příliš řídké, asi tedy moc vody , a nevyběhnul mi, srazil se mi , troubu jsem ale neotevírala. A nebo že by chyba droždí? použila jsem z načatého sáčku :-( jinak jsem postupovala přesně podle receptu *-)
PeciPreci 10. 11. 2016, 18:23
@bakyka Těsto by tedy neměl být moc řídké, raději tedy méně vody. Toto se mi nikdy nestalo, vždy byl chléb super.
bakyka 10. 11. 2016, 21:27
@PeciPreci díky, zkusím znovu a dám si pozor na vodu :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie