(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Žitný chléb se semínky

Potřebné ingredience
2 hrnky žitné mouky 1/2 hrnku špaldové mouky slunečnicová a lněná semínka 1lžíce jemných ovesných vloček 1 lžička sušené droždí 1a1/2 lžička soli 1a1/2 hrnku vody
Postup přípravy
Do mísy nasypeme 2 hrnky žitné mouky, do stejného hrnku nasypeme 1/2 hrnku špaldové mouky a doplna dosypeme slunečnicová a lněná semínka, přidáme sůl, droždí a vločky, promícháme. Nakonec přidáme vodu, řádně promísíme a necháme v teple přikryté utěrkou kynout 8-12 hodin.
Většinou si chystám těsto večer a peču ráno.
Poté si nahřejeme troubu i s pekáčem s víkem, nebo nerezový hrnec i s poklicí ( bezplastových uší a doplňků!) na 230°C 30 minut. Do horkého pekáče nebo hrnce opatrně vyklopíme těsto, přiklopíme poklicí a pečeme 35 minut na 230°C, poté sundáme poklici a ještě pečeme 20 minut.
Většinou si chystám těsto večer a peču ráno.
Poté si nahřejeme troubu i s pekáčem s víkem, nebo nerezový hrnec i s poklicí ( bezplastových uší a doplňků!) na 230°C 30 minut. Do horkého pekáče nebo hrnce opatrně vyklopíme těsto, přiklopíme poklicí a pečeme 35 minut na 230°C, poté sundáme poklici a ještě pečeme 20 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

anaba
(upraveno)
10. 11. 2016, 18:42
musím vyzkoušet..

nahlásit

bakyka
(upraveno)
24. 10. 2016, 21:32



nahlásit

PeciPreci
(upraveno)
10. 11. 2016, 18:23
@bakyka
Těsto by tedy neměl být moc řídké, raději tedy méně vody. Toto se mi nikdy nestalo, vždy byl chléb super.
nahlásit

bakyka
(upraveno)
10. 11. 2016, 21:27
@PeciPreci
díky, zkusím znovu a dám si pozor na vodu

nahlásit