(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Jemný chléb bez pekárny
Potřebné ingredience
1000 g hladké mouky, 50 g droždí, 3 lžičky soli, 3-4 lžičky kmínu, vlažná voda (asi 1/2 litru - dle potřeby), tuk na vymazání zapékací mísy
Postup přípravy
Mouku nasypeme do zadělávací mísy, přidáme sůl, kmín, v prostech rozdrobené droždí, rpomícháme vařečkou a zalijeme vlažnou vodou. Těsto uhněteme, aby nám vzniklo tužší těsto. Zakryjem utěrkou a na teplém místě necháme asi 1 hodinu kynout. Potom dáme těsto do vymazané a vysypané misky (já používám oválnou, může být i kulatá nebo můžeme upéct v remosce) a rukou vytvarujeme bochánek, lehce poprášíme moukou a necháme ještě 1/4 hodiny odpočinout. Pečeme asi na 220 stupňů 30 minut a pak stáhneme teplotu na 170 stupňů a ještě dalších 30 minut pečeme. Celkově pečeme 1 hodinu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Matuka
(upraveno)
4. 6. 2009, 23:22
Vyzera dobre ja tiez radsej peciem v rure ako v pekarnicke.Ale miesim a necham vykysnut v pekarnicke.