Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Domácí chléb bez pekárny

0.0
Domácí chléb bez pekárny

Potřebné ingredience

1 kg hladké mouky, 1 kostička droždí, cukr, 4 lžíce octa, 1 lžíce mletého kmínu, 1 lžíce soli, voda

Postup přípravy

1. Z kvasnic, cukru a vlažné vody si uděláme kvásek, který necháme nakynout.

2. Do 1/3 mouky dáme kvásek a promícháme na těsto. Přidáváme si vlažnou vodu, aby vzniklo vláčné těsto, které necháme 20 minut kynout.

3. Pak přidáme další 1/3 mouky, vodu, opět proděláme a necháme kynout.

4. Nakonec přisypeme jposlední zbytek mouky, sůl, kmín, ocet a podle potřeby vlažnou vodu tak, abychom měli vláčné těsto, které drží tvar. Těsto důkladně proděláme a necháme 1hodinu kynout na teplém místě.

5. Poté těsto znovu propracujeme, několikrát s ním uhodíme o vál a vytvarujeme bochánek, který necháme kynout 20 minut na pomoučněné ošatce.

6. Mezitím si předehřejeme troubu na 210 °C. Vykynutý bochánek přendáme na jenom pomoučněný plech, potřeme ho vodou a pečeme asi 1 hodinu (doporučuji kontrolovat v závislosti na troubě). Po upečení chléb opět potřeme vodou a necháme vychladnout.

Postup je velmi zdlouhavý, ale věřte, že tenhle domácí chléb opravdu za to stojí.

Tip: Z těsta jsem si udělala 2 menší bochánky. Jeden jsem nechala jen s kmínem a do druhého jsem přidala nakrájený česnek a klobásku. Neměl chybu :o)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

JitulikS 14. 12. 2010, 15:40
(Y) (Y)tak tenhle chlebík fakt nemá chybu-a co se týká,,zdlouhavého,,postupu-žádný problém nenastal a nijak složitý není.Všem moc a moc doporučuji.já ho upekla včera večer-jakože na ochutnání zakrojíme a do rána byla půlka pryč ,-) fakt skvělý-jen vážně doporučuji hojně posypat plech moukou ať se vám nepřilepí-nám se tak stalo na2 místech ale i tak bomba (clamp)děkuji za receptík-již nebudu jiný zkoušet (Y) krásné (banky) a hezké počasí (zima) Jitka
elplovka 10. 1. 2008, 14:43
Dobrý den, musím potvrdit, že chlebík je opravdu moc dobrý. Již jsem ho dvakrát pekla a vždy se podařil a byl moc chutný. Jiný už dělat nebudu. Doporučuji všem kuchařinkám a autorce receptu za něj děkuji. Věra
ternovca 15. 11. 2007, 11:24
Vendulko, můžete mi prosím poradit, kolik by té vody "mělo asi být"? *-) moc děkuji
olgaha 14. 11. 2007, 13:26
Dobrý den Vendulo,pekla jsem již několikrát vždy se povedl. (*)doma jsem za královnu Olina
Kelisek 4. 11. 2007, 17:47
Dobrý večer Vendulo, tak mám chlebík také za sebou a musím říci jedním slovem PARÁDA (Y) (Y) (Y). Příprava je sice zdlouhavá, já si jí o jeden krok usnadnila, ale výsledek opravdu stojí za ten čas. Určitě se k tomuto receptu budu vracet. Děkuji |:o) (Y) :-) ;-) (clamp)
sarai 25. 10. 2007, 21:41
Vendulko, já jsem takovej blázen, že jsem se do toho dala ;-) zatím se chlebíčky dopékají a vypadají nádherně (Y) tak jsem moc zvědavá, jak budou chutnat :-$ Zuzka
sarai 26. 10. 2007, 14:32
@sarai Tak chlebíky dopadly výborně, akorát je tam příště nenechám tak dlouho, asi mi víc peče trouba, takže kůrka byla skoro až moc propečená, ale jinak nemají chybu. Díky za receptík a za inspiraci (F) (F) (F) Zuzka (F) (F) (F)
vendy81 27. 10. 2007, 22:44
@sarai Milá Zuzko. Jsem moc ráda, že vám chlebíky chutnaly. Tenhle recept jsem našla v nouzi, když doma nebyla ani kůrka chleba a do města daleko. Už se mě doma ptají, kdy je zase upeču (jidlo)
Zrušený účet 22. 10. 2007, 13:09
To musím vyzkoušet :-$
vendy81 27. 10. 2007, 22:47
@ Helčo, určitě vyzkoušejte. Je fakt výborný (dance)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie