Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Bublanina kynutá

0.0
Bublanina kynutá

Potřebné ingredience

50dkg polohrubé mouky, 3dkg droždí, asi 1/3 l mléka, 6 lžic rozehřátého másla (jde to i s olejem), 3 vrchovaté lžíce cukru, lžička soli, citronová kůra, ovoce

Postup přípravy

V míse uděláme z mléka, cukru a droždí kvásek. Když vzejde, přimícháme mouku s tukem, solí a citronovou kůrou. Těsto dobře vypracujeme. Má být trochu řidší než na buchty. Ihned je rozeštřeme do velkého vymyzaného plechu asi tak na prst vysoko. Poklademe ovocem a necháme na mírném teple kynout asi hodinu (stačí i půl). Nadnese-li těsto při kynutí ovoce, trochu je do něho zatlačíme. Můžeme poklást i posypkou. Vykynutou bublaninu pečeme v prostředně teplé troubě do růžova. Je lehká, kyprá a je jí hodně. Já z této várky mám dva plechy.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie