(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
bublání a pískot
Potřebné ingredience
450g brambor nakrájených na kostičky
225gnadrobno nakrájené kapusty
5 lžic olivového oleje
2 nasekané po'rky
1 rozetřený stroužek česneku
225g uzeného tofu, nakrájeného na kostičky
sůl a pepř
Postup přípravy
Kostky brambor uvaříme v hnci s osolenou vodou. Poté nechejte brambory okapat a rozmačkejte je.
V jiném hrnci zatím ve vroucí vodě dusíme kapustu. Necháme dobře okapat a přidáme k bramborám.
V pánvi rozpálíme olej, přidáme po'r a česnek a 2-3 min. smažíme. Poté vmícháme směs brambor a kapusty. Přidáme uzené tofu a nepatrně osolíme a opepříme. Na mírném ohni doděláme cca 10 min. Směs je hotová, až je vespod křupavá. Můžeme dozdobit pettželkou....
Tato vegetariánská verze je výtečným hlavním jídlem, nebot' uzené kostky tofu je činí velmi vydatným.
V jiném hrnci zatím ve vroucí vodě dusíme kapustu. Necháme dobře okapat a přidáme k bramborám.
V pánvi rozpálíme olej, přidáme po'r a česnek a 2-3 min. smažíme. Poté vmícháme směs brambor a kapusty. Přidáme uzené tofu a nepatrně osolíme a opepříme. Na mírném ohni doděláme cca 10 min. Směs je hotová, až je vespod křupavá. Můžeme dozdobit pettželkou....
Tato vegetariánská verze je výtečným hlavním jídlem, nebot' uzené kostky tofu je činí velmi vydatným.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Muškovka
(upraveno)
12. 2. 2008, 13:18
Tak tohle tento týden určitě zkusím .Jen to uzené tofu ,musela bych vyrazit do města,ale uzené mám doma ,asi to nebude čistě vegetariánské,ale dobré určitě .Díky za tip,už si to tisknu! Jolana
kekina
(upraveno)
12. 2. 2008, 11:15
Erzo jak se jmenuje ta knizecka, z ktere varis?
kryštof1
(upraveno)
12. 2. 2008, 14:21
@kekina
ZLATO, JMENUJE SE ,, 1000 KLASICKÝCH RECEPTŮ Z CELÉHO SVĚTA "A JSOU V NÍ SAMÉ MN'AMKY...HLAVNĚ JÁ NEJSEM ŽÁDNÁ SUPER KUCHAŘKA, VYHOVUJÍ MI RECEPTY, DO KTERÝCH DÁŠ PÁR VĚCÍ, ZAMÍCHÁŠ A JE HOTOVO
mima.m
(upraveno)
12. 2. 2008, 10:42
Viděla jsem několik dílů "Dvou dam při těle" a tohle je jediné jídlo, co jsem chtěla udělat doma. Jen ony tam určitě neměly tofu. Ono s uzeným masem to asi taky nebude špatné....
AdVoMa
(upraveno)
12. 2. 2008, 10:27
Zajímavý název A můžu se zeptat, míchá se to, nebo se to nechá probublávat Nebo, může se to dát zapíct
kryštof1
(upraveno)
12. 2. 2008, 14:23
@AdVoMa
JÁ TO NECHÁVÁM ,,PROBUBLÁVAT"....URČITĚ BY SE DALA SMĚS I ZAPÉCT, ALE ZASE JE TO NÁDOBÍ NAVÍC, ŽE
helga1
(upraveno)
12. 2. 2008, 10:16
Tak to přesně vím, z jaké kuchařky vaříte Tohle je fakt dobrůtka!