Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 184 návštěvníků)

Domácí chléb

0.0
Domácí chléb

Potřebné ingredience

3 větší hrnky hladké mouky- uplně obyčejné žádná 00 nebo tak 1 a půl hrnku vody 1 KL soli 1 KL kmínu,ale může být i sezam,slunečnice,atd...... 1/2 sáčku sušeného droždí jen sušené skleněnou mísu na pečení i s poklopem

Postup přípravy

Všechny přísady smícháme dohromady a utvoříme těsto, já ho dělávám večer a nechám celou noc kynout v misce na kuchyňské lince pod utěrkou.
Ráno: Zapnu si troubu na 220 na 30 minut,
Rozprostřu těsto na podmoučený vál mokrýma rukama a nechám těch 30 minut odležet
Potom vytáhnu mísu z trouby která se nahřála, těsto mokrýma rukama přeložím a vložím do formy. Přiklopím víkem a dám do trouby na 30 minut na 220 stupňů. Po 30 minutách odkryju a nechám bez víka 15 minut na opečení kůrky.Forma se nemaže ani nic jiného, jen tak.
Je faj že nepotřebujete žádnou speciální mouku ani jiné přísady a ani pekárnu. Jen skleněnou pečící mísu i s poklopem, kulatou nebo obdelníkovou, jakou máte.
Chléb vytáhnu z formy a dám na utěrku zchládnout.
Máme ho zabalený v utěrce v chlebníku a je perfektní, křupavý a voňavý. Může se do těsta přidat na jemno nakrájená cibule, nebo i škvarky. Kdo má co rád. U nás se skvěle osvědčil a jiný chléb už nechceme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nadys 2. 8. 2017, 17:38
(F)
anavi69 27. 2. 2017, 19:54
Pekla jsem hodně chlebů, ale tento postup je nejlepší. Děkuji.
novackova 25. 1. 2017, 19:23
(Y) (Y) (Y) (F)
lenule11111 25. 1. 2017, 17:32
Na ten se chystám |:o)
Amy723 24. 1. 2017, 16:22
tento chlebík taky dělám přidávám chlebovou mouku nebo žitnou. Přidávám i dýňová semínka ty nám nejvíc chutnají. (clamp)
kackac31 10. 1. 2016, 20:52
Dobrý den, měla bych dotaz k Vašemu receptu - já nemám žádnou skleněnou mísu, jenom klasické plechové pekáče, můžu to péct i v nich? Děkuji moc za odpověď, Katka
P.A.V.L.A 12. 11. 2013, 20:08
díky za recept, brzy vyzkouším. :-) :-) :-)
veronininka (upraveno) 12. 11. 2013, 21:38
Už ho peču..... Voní mi celý byt. Přidala jsem lněná semínka, tak uvidím :-) .... musím říct, že je naprosto luxusní!!!!! Mám radost, že se mi vešel do té mé misky, a že se povedl.... Děti mi ho olamovaly ještě teplý, jak se na něj těšily a Anička si ho zabrala do školy ke svačině :-) Budu určitě píct pravidelně. DĚKUJU
Markisa.z 22. 9. 2013, 17:36
(Y)Chlebík je parádní, všem chutnal a jelikož se skoro hned snědl, musím péct další pro syna do školy. Akorát jsou lepší 2 KL soli a musím se přiznat, že chléb nenechávám kynout přes noc, ale hned po vykynutí jednou prohnětu, nechám ještě jednou vykynout a hned peču. :-) Mohla bych zaslat i foto, jen kdybych věděla jak...
M.A.R.K.Y.1101 16. 3. 2013, 17:54
Dneska jsem pekla Váš chleba a povedl se :) Chtěla bych se ale zeptat, jestli tam dáváte i trochu cukru. Bála jsem se, že mi nevykyne, a proto jsem ho tam 2 lžičky přidala. Vodu jsem tam dala teplou. Za hodinu mísa vypadala jako "hrnečku vař" a tak nevím, jestli to tak má být a jestli by to bez toho cukru a teplé vody vykynulo. Díky.
Hudylu 17. 3. 2013, 20:04
@M.A.R.K.Y.1101 Dobrý den, ne cukr nedavám a vodu davam studenou, protoze potom to moc rychle kyne. :-$
PavSou 10. 3. 2013, 17:31
Dobrý den, prosím, co dělám špatně? Mám spodek chleba po upečení bílý :´(. Je možné, že je to mouka? Namoučím vál jen trošku... Nebo je to tím, že používám horkovzdušnou troubu? *-) *-) *-) Díky (L) (L) (L)
MajdaPajda05 10. 3. 2013, 17:39
@PavSou Dobrý den,já tenhle chlebík peču minimálně jednou týdně. Zprvu jsem ho také mívala zespodu moc světlý,tak jsem to vyřešila tím,že jsem posunula mřížku v troubě ze středu o patro níž a na dno trouby dala prázdný plech. Od té doby mám chlebík nádherně upečený i zespodu. Vyzkoušejte,snad Vám moje rada pomůže. (radost)
PavSou 10. 3. 2013, 18:15
@MajdaPajda05 a pečete v klasické troubě nebo horkovzdušné? Moc děkuji (F) (F) (F)
MajdaPajda05 10. 3. 2013, 18:31
@PavSou Mám úplně obyčejnou elektrickou troubu,která už něco pamatuje.... Držím palečky,aby se chlebík povedl. Apropo....já chlebík už ani nedávám na pomoučený vál. Jen ho v době,kdy se mi nahřívá pekáč a trouba jednou lehce promísím. A pak ho přímo z mísy šoupnu do pekáče. I přesto nádherně vyskočí.
PavSou 10. 3. 2013, 18:34
@MajdaPajda05 tak to bude asi ono, zkusím příště na normální pečení (tak jsem snad ještě ani nic nepekla ,-)) Díky (L)
MajdaPajda05 10. 3. 2013, 18:36
@PavSou Já si spíš myslím,že je třeba ho dát v troubě níž.......aby se ten spodek hezky upekl.
lluuccii 26. 2. 2013, 19:39
Nejlepší chleba, který jsem kdy upekla a to jsem jich upekla už desítky! Děkuji
Hudylu 17. 3. 2013, 20:05
@lluuccii děkuji :-)
LuVeTo 15. 2. 2013, 22:16
tak posílám moji zkušenost. Pekla jsem z klasického droždí kostka - větší půlka. a dala jsem 1 hrnek hladké a 2 hrnky chlebové tmavé mouky a slunečnici. pekáč jsem ale musela vymazat, jinak to nechtělo ven :-) kvásek jsem udělala tak, že jsem ho nadrobila do teplejší vody. je to suepr recept, rychlovka a žádná věda, tak moc děkuji za typ :-) Lucka
veronininka 12. 11. 2013, 20:27
@LuVeTo Diky moc, dneska jsem pekla, podle Vaší verze a je fakt luxusní!
BoffinysGuittar (upraveno) 15. 2. 2013, 16:26
Chléb je super !! Je mi 15 a dělal jsem ho už 5x během 3 dnů ,) :) (Y) (clamp) Peču ho dokonce na zakázku :D
Olynka 11. 2. 2013, 19:08
Dneska upečeno a děti mi ho jedí jen tak bez ničeho ,-) ,-) ,-) Asi jsem si na sebe ušila bič 8o| :-) :-) :-)
1lenka1 11. 2. 2013, 11:35
Tak dneska zkusím, udělám těsto večer až budou děti spát a ráno upeču. Jsem zvědavá :-) ^o) domácí chlebík mám moc ráda ! :-)
Hudylu 11. 2. 2013, 18:10
@1lenka1 Tak snad bude chutnat *-)
sorbisek 11. 2. 2013, 10:38
Vypadá to super.Prosí Vás t sušené droždínormálně tak koupím,jo?Kynuté věci vůbec nedělám,tak nevím. Erika
Hudylu 11. 2. 2013, 18:09
@sorbisek Ano sušené droždí koupíte v každém obchodě malí pytlíček, stojí kolem 5- 10 kč.
Renča73 11. 2. 2013, 8:40
(Y)Je úžasný (Y). Známá mi ho před vánocemi poslala mejlíkem a moc celé rodině chutná. (clamp) Právě nám kyne. Už se těšíme na odpoledne, až se upeče. |:o) Všem doporučuji :-)
jančawq 10. 2. 2013, 17:00
Děkuji za skvělý recept na tento suprový chlebíček. (Y) Včera jsem pekla a je vážně výborný. Jenom se mi zdá málo slaný- dala jsem tam káv. lžičku soli, ale jenom zarovnanou- dává se tam vrchovatá lžička ? :-$
Olynka 11. 2. 2013, 19:09
@jančawq TAké jsem dneska dala dvě a pro nás je to tak akorát (Y)
Hudylu 11. 2. 2013, 18:07
@jančawq Jedna vrchovata lizicka,ale take zalezi kdo jak solí :-$
Renča73 11. 2. 2013, 8:42
@jančawq Já dávám 2 zarovnané lžičky. (Y)
mirkaberkys 7. 2. 2013, 12:39
Dobrý den, jde to udělat nějak jinak, když nemám žádný pekáček s víkem? Stačilo by péct v porcelánovém pekáčku přikryté alobalem?
Hudylu 7. 2. 2013, 18:02
@mirkaberkys Dobrý den, tak to nevím jestli to pujde i s alobalem. Snad to zkusit a uvidíte :^) :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie