Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

domácí chléb

0.0
domácí chléb

Potřebné ingredience

40dkg mouky na domácí chléb bez konzervačních látek, 10dkg hladké mouky,1/4l vody,2dkg droždí,sůl,kmín

Postup přípravy

mouku 2x prosejeme,trochu jí necháme stranou,osolíme ,přidáme kmín,smícháme,přidáme kvásek a vypracujeme těsto aby se nelepilo,středně tuhé.po hodině znovu propracuji,někdy těsto řídné,protože dnešní mouky jsou nekvalitní,tak přidám ještě trochu mouky a znovu propracuji,zadalší hodinu udělám bochánek,dám ho na pomoučený plech,vezmu dortovou formu bez dna a dám ho okulo bochánku,aby chléb kynul nahoru a byl vyšší.po půl hodině kynutí dám do trouby vyhřáté na 200stupnů,po 10 minutách přepnu na 170stupnů a peču 1 1/4hodiny.před pečením pám do trouby kastrůlek s vodou.po upečení potřu chléba teplou vodou.těsto je dobré nechat kynout ,tak do 18stupnů,v teplejší místnosti kyne moc rychle a to není dobré.

1

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 26. 5. 2009, 15:11
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
iivvaannaa 18. 8. 2009, 13:50
@Ilonáček děkuji,krásný den

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie