Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cake pops - pečená lízátka

Cake pops - pečená lízátka

Potřebné ingredience

Těsto: 400 g hladké mouky ( pro zdravější verzi dávám celozrnnou mouku), 300 g cukru (zrav. verze třtinový), 2 dcl oleje, 2 vejce, 2 lžíce marmelády, 2lžíce kakaa, 1/2 l mléka, 1lžička sody, 1 lžička skořice, 1 kypřící prášek do perníku. Inspirace od Jana B. (bibina) ID 187808 Všechny ingredience smíchám dohromady. Těsto můžeme použít jaké chceme, jen musí hodne "naskočit", čili jakékoliv těsto na mufiny, perníkové těsto. Musí to být husté těsto. Dále potřebujeme čokoládové pecičky bílé a tmavé a různé druhy cukrářského zdobení + špejle.

Postup přípravy

Všechny ingredience smícháme dohramady a nalijeme do olejem vymazané speciální formy na kuličky. Pokud nemáte tuto formu, lze upéct přímo na plechu a potom jen vytvarovat kuličky.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Perníkové mufiny

Perníkové mufiny

Potřebné ingredience

400 g hladké mouky ( pro zdravější verzi dávám celozrnnou mouku), 300 g cukru (zrav. verze třtinový), 2 dcl oleje, 2 vejce, 2 lžíce marmelády, 2lžíce kakaa, 1/2 l mléka, 1lžička sody, 1 lžička skořice, 1 kypřící prášek do perníku. Inspirace od Jana B. (bibina) ID 187808

Postup přípravy

Všechny přísady smícháme dohromady. Dávka vyjde na 24 ks mufinek nebo na klasický litý perník na plech.
Mufiny naplníme do 3/4, hodně naběhnou. Pak můžeme polít citornouvou…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Celozrnné housky

Celozrnné housky

Potřebné ingredience

260 ml vlažné vody, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce soli, 300g celozrnné chlebové mouky, 200g celozrnné hladké mouky (dávám celozrnná speciál střední), 18 g čerstvým kvasnic, lžička cukru + semínka (slunečnice, dýně, sezam, lněné semínko).

Postup přípravy

Suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořadí, semínka přidáme pro krátkém promíchání surovin. Vykynulé těsto rozdělíme na 10 částí, že kterých vytvoříme bochánky - necháme ještě 5…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Houbový hahelník

Houbový hahelník

Potřebné ingredience

300g jáhel, hrst sušených hub (300g čerstvých), 4 rohlíky (já dal 3 vícezrnné kaiserky), 1/4 l mléka 2 vejce, pepř, kmín, zázvor, majoránka, česnek, sůl.

Postup přípravy

Jáhly uvaříme do měkka ve vodě v poměru 1:2,5, sušené houby namočíme do vlažné vody, rohlíky nakrájet a namočit do mléka. Uvařené jáhly, vymačkané houby a rohlíky promícháme,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pečené jablíčko

Pečené jablíčko

Potřebné ingredience

Jablka, dětské piškoty, vlašské ořechy, rybízová marmeláda, skořicový cukr, máslo, med, voda na podlití.

Postup přípravy

Z jablíčka odstaníme jádřinec a naplníme nadrcenými piškoty, marmeládou a nahrubo nakrájenými ořechy. Všechno můžeme smíchat a plnit směsí nebo dávat po vrsvách. Povrch pocákat…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Barevný snídaňový chléb

Barevný snídaňový chléb

Potřebné ingredience

250ml mléka, 430g polohrubé mouky, 1 lžíce cukru, 1 kávová lžička soli, 15g nahrubo nasekaných sušených švestek - když nemám, dám místo toho hrozinky, 50g křupavého müsli, 2 lžíce kokosu, 25g rozpuštěného másla, 1/4 čerstvého droždí nebo 3/4 sušeného droždí.

Postup přípravy

Do pekárny dáme všechny ingredience tak jak jsou napsané za sebou a zapneme program Rychlý nebo Sladký.
Inspirací pro tento recept mi byl receptář přiložený k pekárně.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Plněný hermelín

Plněný hermelín

Potřebné ingredience

hermelín, česnek, poličan nebo jiný salám

Postup přípravy

Hermelín rozpůlím, vydlabu, tu vydlabanou hmotu smíchám s česnekem, namažu zpět, dám salámy, vrstvu hmoty, zase salámy a druhou půlku hermelínu taky vymazanou česnekovou hmotou.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Křehké, nekynuté koláčky

Křehké, nekynuté koláčky

Potřebné ingredience

1 máslo, 3 žloutky, 25dkg hladké mouky, 3 lžíce bílého vína,

Postup přípravy

Změklé máslo smícháme se 3 žloutky, moukou a 3 lžícemi bílého vína. Zpracujeme těsto, které dáme na hodinku do chladničky ztuhnout (kvůli máslu). Do těsta se můžou přidat dvě…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Punčový řez

Punčový řez

Potřebné ingredience

Na piškot: 6 vajec, 30dkg cukru moučka, 28dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 5 lžic vody, tuk a mouka na vysypání a vymazání plechu Cukrový rozvar: 0,5l vody, 0,5kg cukru krystal, rum, punčové aroma marmeláda, čokoláda na vaření na pocákání, potravinářské barvivo červené a žluté Poleva: 20dkg cukru moučka, šťáva z půlky citronu, 1 lžíce horkého mléka.

Postup přípravy

Piškot: bílky ušleháme zvlášť, žloutky ušleháme s cukrem a vodou, po lžících přimícháme mouku s práškem do pečiva a toto smícháme z vyšlehanými bílky. Nalijeme na vymazaný a…

Zobrazit více...

Kategorie