Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Toustový chleba ze slánku

0.0
Toustový chleba ze slánku

Potřebné ingredience

Slánek: 80g vody, 8g soli, 5 -10g droždí. Těsto: 350g hladké mouky, 75g celozrnné pšenice, 120 - 140g vody, 50g plnotučného mléka, 25g másla, 10g cukru nebo sladěnky

Postup přípravy

Na slánek smícháme vodu se solí do rozpuštění, poté přimícháme droždí a dáme do lednice (použitelný za cca 6 hodin až 5 dní). Na těsto vše smícháme, kromě másla, a hněteme těsto 10 - 15 min. , nakonec přidáme máslo a necháme hníst ještě 5 - 10 min. Těsto kyne asi 1 - 2 hodiny, v polovině kynutí těsto přeložíme. Poté vyklopíme na vál, předtvarujeme a necháme odpočívat 20 min. Poté smotáme do tvaru toustového chleba a dáme do máslem vymazané formy, přikryjeme a necháme 1 - 1,5 hodiny kynout. Pečeme na 230°C v zapařené troubě 10 min., poté vyvětráme a dopékáme na 190°C asi 25 - 30 min. V webu vune-chleba.cz, od paní Gottwaldové.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie