(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Housky ze slánku

Potřebné ingredience
Na slánek: 10g soli, 100g vody, 10g droždí. Těsto: 460g hladké mouky, 40g mletého lněného semínka, 200g vody, sladěnka, 20g másla
Postup přípravy
Na slánek rozmícháme ve vodě sůl, když je rozpuštěná přimícháme droždí a dáme do lednice na 4 hodiny až 3 dny. Ze všech surovin, včetně slánku, kromě másla, vypracujeme těsto v robotu (cca 10 min.), poté až přidáme máslo a necháme zapracovávat dalších 5-10 min. Necháme kynou 1 - 1,5 hodiny, poté vyklopíme na vál, propracujeme a necháme odpočinou asi 10 min. Rozdělíme na 8 - 10 kousků, vytvarujeme a necháme ještě na plechu dokynout asi 40 min. Pečeme v zapařené troubě na 230°C asi 10 min., poté vyvětráme a pečeme dalších 10 - 15 min. Z webu vune-chleba.cz, od paní Gottwaldové.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé