Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Veněčky

0.0
Veněčky

Potřebné ingredience

Odpalované těsto: 120g vody, 3g soli, 135g mléka, 100g másla, 13g cukru, 205g hladké mouky, 5 - 6 vajec (275g). Creme patissiere: 500g mléka, 80g žloutků, 110g cukru, 50g vanilkového pudinku, 50g másla, vanilka. Žloutkový krém: 500g creme patissiere, 30g rumu, 120g másla. Fondánová poleva: 250g cukru, 130g vody, 1 lžička octu

Postup přípravy

Do hrnce dáme vodu, mléko, sůl, máslo a cukr, přivedeme k varu a nasypeme mouku. Odpařujeme asi 2 minuty. V robotu s pádlem necháme míchat do částečného vychladnutí, pak postupně zamícháme vejce (pokud je těsto husté doředíme trochou vody). Na plech stříkáme věnečky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C, pečeme 7 - 10 min., poté snížíme na 170 - 180°C a dopékáme podle velikosti tvarů 15 - 30 min. V průběhu pečení troubu neotvíráme. Po vyndání z trouby věnečky hned propíchneme, aby unikla pára. 400g mléka, máslo, cukr a vanilku přivedeme k varu, ve zbytku mléka rozmícháme pudink, který vlijeme k vařící se směsi a za stálého míchání provaříme asi 2 minuty. Necháme pod fólií vychladnout. Na krém odebereme 500g creme, vyšleháme s rumem a máslem do nadýchaného krému. Věnečky rozpůlíme, nastříkáme krém, přiklopíme a necháme v lednici zatuhnout. Na polevu vše vaříme na cukrový sirup, přelijeme do studené mísy a necháme trochu zchladnout. Metličkou nebo vařečkou třeme do bílé barvy a husté konzistence. Na neseme na věnečky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie