Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Věnečky

0.0
Věnečky

Potřebné ingredience

4 dcl vody, 2 dcl oleje, 12,5 dkg ztuženého tuku, špetka soli, 25 dkg hladké mouky, 8 vajec

Postup přípravy

Do hrnce dáme a přivedeme do varu vodu, olej, ztužený tuk a sůl. Po té za stálého míchání přidáme hladkou mouku. Chvilku mícháme na mírném ohni až vznikne tzv. odpalované těsto (povlak na hrnci a těsto se od něj odděluje). Necháme prochladnout, nejlépe až na pokojovou teplotu. Dáme do hnětače, mícháme cca 10 minut a pak začneme postupně přidávat vejce. Vejce přidáváme pomalu, další přidáme až teprve to předchozí je zcela zapracováno. Vzniklé těsto musí být hladké a jemné tak, aby bylo možno ho použít ve zdobícím sáčku či pistoli.
Pečící plech vymažeme máslem a vysypeme moukou nebo použijeme pečící papír. Na plechu pak vytvoříme malé věnečky (používám kovovou pistoli a tam mi věneček vyjde na "2 cvaknutí"), musí být dostatečně daleko od sebe - pečením nabudou. Pečeme asi při 220 stupních Celsia cca čtvrt hodiny - troubu pokud možno neotvírat po celou dobu pečení.
Pokud se rozhodneme je plnit nějakým krémem, tak doporučuji je rozkrojit hned, jak je možno je udržet v ruce.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

analeh 7. 11. 2007, 21:29
Soni prosím kolik kousků z této dávky je,se mi zdá že dávka z 8 vajec je oobr dávka :-) jinak zkusím jsem dnes pekla ale nějak se mi nezdají porád u věnečků hledám recept který by mi pasoval a furt tápám :-)
swinzigova 8. 11. 2007, 9:15
@analeh záleží jak velké se ty věnce dělají, ale mělo by z toho být až 120 věnečků - když mi ten recept dala máma, tak jsem se děsila jak je to moc, ale vždycky se po nich jen zapráší. :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie