(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Vánočka z kvásku

Potřebné ingredience
Rozkvas: 1 lžíce kvasu, 150g hladké mouky, 30g moučkového cukru, 65g vody. Těsto: 300g hladké mouky, sůl, 1 žloutek, 130g mléka, 70g cukru, 100g másla
Postup přípravy
Rozkvas připravíme asi 8 hodin předem. Mléko, cukr a máslo zahřejeme, přidáme k mouce, žloutku a rozkvasu. Vypracujeme vláčné těsto. Necháme kynout asi 2 hodiny. Rozdělíme na části, necháme zakryté kynout 20 - 30 min., zapleteme, dáme na plech a zakryté necháme kynout asi 4 hodiny. Pečeme na 230°C 7 min., poté na 170 °C 30 - 40 min. (popřípadě zakryté pečícím papírem). Vnitřní teplota uprostřed vánočky by měla být 88 - 90°C.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé