Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

Koláč z kvasu (LM)

0.0
Koláč z kvasu (LM)

Potřebné ingredience

Rozkvas: 110g LM kvasu (nebo 1 velká lžíce žitného kvasu), 150g mléka, 150g hladké mouky. Těsto: 200g hladké mouky, 150g vysokolepkové mouky, sůl, 120 - 140g mléka, 3 lžíce cukru, 50g oleje, citrónová kůra. Náplň: ovoce, žmolenka (mouka, cukr, másla, vločky, skořice)

Postup přípravy

Rozkvas necháme při asi 20 stupních vykynout 8 - 12hodin. Poté přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto, které necháme kynou asi 3 hodiny. Vyklopíme na vymazaný plech, zlehka rukama roztáhneme, zakryjeme a necháme kynout 1 - 3 hodiny (dle teploty). Na těsto navrstvíme ovoce, posypeme žmolenkou a upečeme na 200 - 220°C prvních 15 min., poté teplotu snížíme na 170 - 190°C a dopečeme asi 20 min. Z webu helenkine-dobroty.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie