Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Koláč z Nantes

0.0
Koláč z Nantes

Potřebné ingredience

dávka na formu o průměru 18cm\\\
\\\
\\\
\\\
Těsto:\\\
\\\
3 vejce\\\
\\\
12,5 dkg změklého másla\\\
\\\
- špetka soli\\\
\\\
15 dkg cukru (dala jsem trochu méně a přidala ještě vanilkový cukr)\\\
\\\
12,5 dkg mandlové mouky\\\
\\\
40 g hladké mouky\\\
\\\
15 g rumu (do těsta)\\\
\\\
20 g rumu na potření\\\
\\\
10 dkg moučkového cukru a 20 g rumu na polevu

Postup přípravy

Postup:\\\
\\\
Nejprve si máslem vymažeme a moukou vysypeme dortovou formu.\\\
\\\
Troubu rozehřejeme na 170°C.\\\
\\\
Máslo se špetkou soli a cukrem třeme v robotu doběla na vysokou rychlost asi 5 minut. Postupně přidáme vejce po jednom a vždy dobře prošleháme. Přidáme rum, mandlovou mouku a úplně nakonec i hladkou mouku.\\\
\\\
Takto připravené těsto vlijeme do formy a dáme péct na přibližně 45 minut do zlatova.\\\
\\\
Hotový koláč vyklopíme na mřížku a necháme vychladnou. Koláč díky obsahu rumu nevyběhne, i přesto je ale úžasně vláčný!\\\
\\\
Mezitím si připravíme polevu tak, že utřeme moučkový cukr s rumem.\\\
\\\
Vychladlý koláč nejprve potřeme 20 g rumu tak, aby se pěkně nasákl.\\\
\\\
Nakonec polijeme připravenou polevou a necháme zatuhnout.\\\
\\\
\\\
\\\
Více takových dobrot najdete stejně jako já na: http://patisseriepetra.blogspot.cz/ :o)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie