(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Koláče ze slánku
Potřebné ingredience
Slánek: 6g soli, 60g vody, 1g droždí. Těsto: 500g hladké mouky, 90g másla, 50g cukru, 1 velké vejce, 150 - 170g mléka, citrónová kůra. Náplň dle chuti. Žmolenka.
Postup přípravy
Na slánek smícháme vodu se solí do rozpuštění, poté přidáme a rozmícháme droždí a dáme do lednice na min. 4 hodiny (použitelné další cca 4 - 5 dní). Poté všechny ingredience vypracujeme ve vláčné těsto, zakryjeme a necháme při pokojové teplotě kynout 8 - 12 hodin. Poté rozdělíme na kousky, umotáme koláčky, naplníme a na plechu necháme ještě nakynout. Pečeme na 180°C asi 20 min. Recept z vune-chleba.cz, od paní Gottwaldové.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé