(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Loupáky ze slánku

Potřebné ingredience
Slánek: 80g vody, 8g soli, 15g droždí. Těsto: 500g hladké mouky, 90g cukru, 75g másla, 2 žloutky, 170 - 190g vody, citrónová kůra. Vejce na potření, mák.
Postup přípravy
Na slánek rozmícháme sůl ve vodě, poté přidáme droždí, zamícháme a dáme do lednice (použitelné nejdřív za 4 hodiny až 4 dny). Poté ze všech surovin vypracujeme kynuté těsto, kromě másla - to přidáme až nakonec (cca po 10 - 15 minutách hnětení). Necháme kynout 1 - 3 hodiny. Poté rozdělíme na 4 kusy, z každého uděláme kouli a necháme chvíli odpočinout. Vyválíme kruh. Každý rozdělíme na čtvrtiny a smotáme do loupáku. Dáme na plech a necháme ještě nekynout. Poté potřeme vejcem, posypeme mákem a pečeme na 190°C asi 15 - 20 min. Z webu vune-chleba.cz, od paní Gottwaldové

...

...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé