Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Koláčky ze sýra

0.0
Koláčky ze sýra

Potřebné ingredience

těsto: 2 hrnky polohrubé mouky, 1hera, 2 obdelníčky taveného sýra (á 50g) nápln:marmeláda, povidla, tvaroh rozinky, mák vajíčko na pomazání moučkový a vanilkový cukr na obalování

Postup přípravy

Z mouky, hery a sýra uděláme těsto, ze kterého tvoříme kuličky. Dáme je na plech vyložený pečícím papírem a třeba dobře omytým vajíčkem uděláme v každé důlek. Plníme dle chutě a fantazie. Já plnila marmeládou. Na závěr potřeme vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě na cca 150s. Nepečte je moc dlouho drobily by se, jenom do růžova. Ještě teplé obalujeme v cukru. Jsou hned hotové, úžasně křehké. Uvidíte, že Vám budou moc chutnat.

Dneska jsem pekla slanou variantu, těsto je stejné akorát se přidá sůl a můžete použít sýr s příchutí. Náplň, co kdo máte rád. Já jsem je potřela kečupem, na to jsem dala kolečko klobásky a navrch hermelín. Opět potřít vajíčkem a šup do trouby. Taky je to mňamka.

Z mouky, hery a sýra uděláme těsto, ze kterého tvoříme kuličky. Dáme je na plech vyložený pečícím papírem a třeba dobře omytým vajíčkem děláme v každé důlek. Plníme dle chutě a fantazie. Já plnila marmeládou. potřeme vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 150s. Nepečte je moc dlouho drobily by se, jenom do růžova. Ještě teplé obalujeme v cukru. Jsou hned hotové, úžasně křehké. Uvidíte, že Vám budou moc chutnat.

.

Dneska jsem pekla slanou variantu, těsto je stejné akorát se přidá sůl a můžete použít sýr s příchutí. Náplň, co kdo máte rád. Já potřela je kečupem, na to jsem dala kolečko klobásky a navrch hermelín. Opět potřít vajíčkem a šup do trouby. Taky je to mňamka

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lenicka6 12. 5. 2012, 13:36
dělala jsem a jsou (Y) (clamp) (L)
Posslice 21. 9. 2011, 11:45
Dobrý den, koláčky jsou moc dobré (zajic) (zajic) (zajic), pochutnali jsme si celá rodina. Vůbec nejsou pracné a hlavně nemusí kynout. Moc děkuji za recept. (Y) (Y) (Y)
Kelisek 10. 6. 2011, 9:28
Dobrý den, vyzkoušela jsem a musím říct, že jsou výborné. Nejsou pracné a výsledek opravdu stojí za to. Děkuji za receptík (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
peke 15. 8. 2010, 9:43
(Y) (Y) (Y)
Hnědovláska 14. 8. 2010, 12:29
Moni,Ty jsou krááásné (Y) (Y) (Y) Jaký sýr jste použila-název sýru? :-$ Děkuji za odpověd (F) (child1)
Mikusatko 14. 8. 2010, 22:17
@Hnědovláska Jani děkuji (F) na jednu půlku jsem dala hermelín (Tesco) a na druhou eidam, ale můžeš dát jakýkoliv sýr, který máte rádi :-) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie