Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

KOLÁČKY BEZ KYNUTÍ

0.0
KOLÁČKY BEZ KYNUTÍ

Potřebné ingredience

TĚSTO: 1/2KG HLADKÉ MOUKY,1 KOSTKA DROŽDÍ,200ML OLEJE,4 ŽLOUTKY,5 MALÝCH LŽIČEK CUKRU,CCA 1/2 L MLÉKA,ŠPETKA SOLI DROBENKA: 150G HRUBÉ MOUKY,150G CUKRU KRUPICE,100G MÁSLA,VANILKOVÝ CUKR

Postup přípravy

Z TROŠKY MLÉKA,CUKRU,MOUKY A DROŽDÍ PŘIPRAVÍME KVÁSEK.DO MÍSY SI NASYPEME MOUKU,ŠPETKU SOLI,ŽLOUTKY,OLEJ A VYKYNUTÝ KVÁSEK.ZADĚLÁME TĚSTO DO KTERÉHO POSTUPNĚ PŘILÉVÁME MLÉKO,TAK AŽ JE TĚSTO VLÁČNÉA VŠE DOBŘE PROPRACUJEME.NECHÁME 5 MINUT ODLEŽET A MEZITÍM SI PŘIPRAVÍME NÁPLNĚ A DROBENKU.NA POMOUČENÝ VÁL VYKRAJUJEME Z TĚSTA MALOU LŽIČKOU KOUSKY,KTERÉ PRSTY ROZTÁHNEME A PLNÍME LIBOVOLNOU NÁDIVKOU.NÁPLN ZABALÍME A KLADEME NA PLECH VYLOŽENÝ PEČÍCÍM PAPÍREM ZABALENÝM DOLŮ,ABY SE NÁM KOLÁČKY NEROZEVŘELY.
DO KOLÁČKŮ UDĚLÁME SHORA MÍRNÝ DOLÍK A LŽIČKOU DO NĚJ DÁME MARMELÁDU.POTŘEME ROZŠLEHANÝM VEJCEM,POSYPEMA DROBENKOU A DÁME PÉCT DO ZLATOVA.UPEČENÉ VYCHLADLÉ KOLÁČKY POCUKRUJEME MOUČKOVÝM CUKREM.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Huskovka 4. 2. 2021, 15:29
No, právě dělám těsto a přijde mi, že 200 ml oleje je strašně moc v poměru mouka mléko....je z toho jen mastná kaše :-S
bakyka 5. 2. 2021, 16:05
@Huskovka já mám podobný recept, ale mléka jen 250 ml, jen 2 žloutky, mouka půl napůl hladká a polohrubá. Jinak ostatní suroviny ve stejném poměru, těsto je sice poněkud mastnější, ale perfektně se s ním pracuje a po upečení (dělám závin) výborné, dlouho vláčné.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie