(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Bramborové bulky
Potřebné ingredience
200g vody, 1 vejce, 200g vařených a nastrouhaných brambor, 50g olivového oleje, 200g hladké mouky, 200g špaldové mouky, 20g droždí, lžička rýžového sirupu, 7-10g soli, vejce na potření.
Postup přípravy
Z vody, sirupu, droždí a lžíce mouky uděláme kvásek, necháme vykynout. Poté zapracujeme ostatní suroviny (nehněteme moc dlouho), vypracujeme lehce lepivé těsto (po vykynutí lepí víc) a necháme vykynout. Poté umotáme bochánky, necháme na plechu ještě 20-30min. nakynout, potřeme vejcem a posypeme mákem nebo kmínem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C asi 15min.
...
...
...
...
...
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Járinkaa2
(upraveno)
29. 9. 2018, 18:50
Výborné,nadýchané,křupavé. Mouky jsem dala polohrubou+hladkou.Kynulo mi to přes 2h + potom na plechu. Děkuji za recept
lenunada
(upraveno)
28. 9. 2018, 9:04
Jsou naprosto bez chybičky, neměla jsem špaldu, dala jsem jen hladkou, a suš. droždí, brambory od oka a výsledek nás nadchnul, Chodíme ujídat horké, teď se dopekly.
laskonka333
(upraveno)
2. 11. 2017, 16:10
Nadys
(upraveno)
1. 11. 2017, 10:40
malmar
(upraveno)
1. 11. 2017, 10:36
Vyzkouším, děkuji