Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Bramborová bageta

0.0
Bramborová bageta

Potřebné ingredience

230 ml vody 7 lžic olivového oleje 150 g uvařených brambor 500 g hladké mouky 3 lžičky soli 1/2 kostky droždí 1 lžička medu nebo cukru krystal (nemusí být)

Postup přípravy

Vše dám do domácí pekárny-voda, olej, sůl,droždí, cukr, brambory-ani je moc nerozmačkávám a nakonec mouku. Program příprava těsta nebo pizza.

Po vykynutí těsto vyndám na hodně pomoučněný vál. Brambory do těsta můžete využít třeba i z předešlého dne, když vám zbyly. Nelekněte se, těsto bude hodně lepkavé. Z tohoto množství můžete udělat dvě nohavice-velké bagety nebo tři menší.

Rozdělte si těsto a srolujte ho v nohavici. Hodně moučněte a přeneste na plech s pečicím papírem. Nechte kynout ještě 30 minut. Troubu si rozehřejte na 230°C a než dáte plech do trouby, udělejte ostrým nožem do bagety zářezy. Na dno trouby dejte rendlík s ledovou vodou, aby bagetky lépe nakynuly.

Pečte podle potřeby. Kdo udělá menší nohavice, stačí 20 minut. Pokud uděláte dvě, pečte trochu déle cca 25-30 minut.

Děkuji Monče za její opět úžasný a bezkonkurenční recept. Bageta je nádherně vláčná po bramborách, nedrobí se a je zvenku křupavá.

...když se rozkrojí :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lucikanass 10. 10. 2017, 15:19
|:o)
Nadys 1. 10. 2017, 21:49
(F)
laskonka333 1. 10. 2017, 20:11
(Y)
Aluch 1. 10. 2017, 13:50
Děkuji za recept. (F) (D)
Vera N 1. 10. 2017, 10:29
Bagety určitě vyzkouším. Brambory občas přidávám do chleba, v bagetě to bude poprvé.
Silverwing1 10. 10. 2017, 17:01
@Vera N Určitě vyzkoušejte-jsou úžasné s paštikou, sýrem, brusinkami a s vínečkem (smich)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie