Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Provensálské bagety

0.0
Provensálské bagety

Potřebné ingredience

200ml vlažné vody \
\
50 ml olivového oleje\
\
semínka: len, sezam, vločky, slunečnice ... co kdo rád\
\
400 g hladké mouky\
\
1 PL provensálského koření\
\
2 stroužky česneku\
\
1 ČL soli\
\
1 balíček sušeného droždí\
\
vejce na potření, hrubá sůl, len, sezam, mák

Postup přípravy

Dám vše do pekárny v popsaném složení, česnek jen rozmáčknu nožem a nakrájím na drobno. \
\

přidám co mám doma, 2 PL bílého jagurtu, špetka cukru,trochu podravky natur, jarní cibulku, sýr niva, pažitku
dávám do domácí pekárny kde to hoďku a půl hněte a kyne. I po signálu ukončení nechám v zapnuté pekárně ještě dokynout až po víko.
Pokud to budete dělat normálně tak kvásek a nechat vykynout na teplém místě.\
\
\
\

Z tohoto množství jsou dvě větší bagetky, vyválím je a dám na plech pod utěrku chvíli ještě nakynout, pomažu vajíčkem a sypu hrubou solí, sezamem, mákem, kmínem, lnem, co doma najdu a peču asi na 200C -15-20 min - zkouška špejlí\
\
\
\

jsou výborné samotné,ale dají se jíst s máslem či pomazánkou, sýrem, zeleninou, mozzarellou dle vlastního uvážení.

nechám vzejít po víko

pomazané vajíčkem a sypané hrubou solí, kmínem, sezamem, lnem, co kdo rád

tady už hotové po cca 20 min

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

rozmarýnka 4. 6. 2012, 12:47
Dobrý den, bagety vypadají báječně (Y). Jen se chci zeptat, jak je tvarujete. Motáte jako rohlíky, nebo jen vytvarujete jako třeba chleba? Děkuji za odpověď
rebelina77 17. 9. 2012, 11:22
@rozmarýnka Dobrý den, nevšimla jsem si vašeho dotazu, omlouvám se, já je normálně vytvaruji v ruce, těsto rozdělím na dvě části a jen je vyválím do tvaru, nic nepletu. Můžete si z nich udělat housky nebo malé rohlíky na jednohubky, je to jen na vás

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie