Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

BRAMBOROVÝ CHLEBA

0.0
BRAMBOROVÝ CHLEBA

Potřebné ingredience

Kvásek: 30g kvasnic, 1lž cukru, 150ml vlažné vody ...do misky: 500g hl.mouky, 1lž kmínu, 250g jemně nastrouhaných vařených brambor vařených ve slupce,1lž soli

Postup přípravy

Do misky přidáme hotový kvásek, zamísíme a necháme hodinu vykynout, potom znovu přehněteme a vytvoří se jeden nebo dva bochánky chleba a nechá se kynout přímo na pomoučeném plechu nebo peč. papíru. Před pečením se vrch chleba nařízne podél cik cak a potře vodou. Peče se na 200 stupňů 30-60minut.
Přiznám se, že peču z těsta spíš bulky (dalamánky) než chleba, tak dobu pečení odhaduji. Ke konci přidávám horní gril, pro zlatou kůrčičku. Čerstvý je vždy nejlepší a křupavý. Místo kvásku dávám do těsta suš. kvasnice 7g a vyjde to úplně stejně. Dobrý je k pomazánkám nebo husté polévce.
Recept jsem našla z nějakého časopisu, jak si uvařit na čundru v přírodě. Nakonec jsem časopis někde ztratila, ale naštěstí jsem si zapamatovala přísady na tento dobrý chlebík. Foto přidám až upeču!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

tieli 11. 4. 2011, 14:10
A není to málo tekutiny těch 150ml?Chléb peču často a nějak se mi to nezdá,ale třeba to tak má skutečně být
mill79 12. 4. 2011, 0:34
@tieli Ono to těsto má být jakoby tužší, ale těsto s těma bramborama ještě zřídne.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie