(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
BRAMBOROVÝ CHLEBA
Potřebné ingredience
Kvásek: 30g kvasnic, 1lž cukru, 150ml vlažné vody ...do misky: 500g hl.mouky, 1lž kmínu, 250g jemně nastrouhaných vařených brambor vařených ve slupce,1lž soli
Postup přípravy
Do misky přidáme hotový kvásek, zamísíme a necháme hodinu vykynout, potom znovu přehněteme a vytvoří se jeden nebo dva bochánky chleba a nechá se kynout přímo na pomoučeném plechu nebo peč. papíru. Před pečením se vrch chleba nařízne podél cik cak a potře vodou. Peče se na 200 stupňů 30-60minut.
Přiznám se, že peču z těsta spíš bulky (dalamánky) než chleba, tak dobu pečení odhaduji. Ke konci přidávám horní gril, pro zlatou kůrčičku. Čerstvý je vždy nejlepší a křupavý. Místo kvásku dávám do těsta suš. kvasnice 7g a vyjde to úplně stejně. Dobrý je k pomazánkám nebo husté polévce.
Recept jsem našla z nějakého časopisu, jak si uvařit na čundru v přírodě. Nakonec jsem časopis někde ztratila, ale naštěstí jsem si zapamatovala přísady na tento dobrý chlebík. Foto přidám až upeču!!
Přiznám se, že peču z těsta spíš bulky (dalamánky) než chleba, tak dobu pečení odhaduji. Ke konci přidávám horní gril, pro zlatou kůrčičku. Čerstvý je vždy nejlepší a křupavý. Místo kvásku dávám do těsta suš. kvasnice 7g a vyjde to úplně stejně. Dobrý je k pomazánkám nebo husté polévce.
Recept jsem našla z nějakého časopisu, jak si uvařit na čundru v přírodě. Nakonec jsem časopis někde ztratila, ale naštěstí jsem si zapamatovala přísady na tento dobrý chlebík. Foto přidám až upeču!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

tieli
(upraveno)
11. 4. 2011, 14:10
A není to málo tekutiny těch 150ml?Chléb peču často a nějak se mi to nezdá,ale třeba to tak má skutečně být
nahlásit
mill79
(upraveno)
12. 4. 2011, 0:34
@tieli
Ono to těsto má být jakoby tužší, ale těsto s těma bramborama ještě zřídne.
nahlásit