Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 30 návštěvníků)

Bráškův chleba

0.0
Bráškův chleba

Potřebné ingredience

1 hrnek žitné (tmavé) mouky 1 hrnek hladké mouky 2 hrnky polohrubé mouky 1 lžička instantního droždí 1 lžička kmínu 2 lžičky soli Tyto ingredience promícháme v míse, pak přidáme : 1 lžičku octa 2 hrnky studené vody (plné po okraj)

Postup přípravy

Vše promícháme, zaprášíme hladkou moukou ( lehce na povrchu), mísu přikryjeme utěrkou a dáme kynout 12 – 18 hodin. Po uvedené době těsto propracujeme, můžeme přidat různá semínka – lněné, sezamové, dýňové apod., lehce těsto zaprášíme hladkou moukou, přikryjeme a necháme odpočinout 30 minut. Při tomto rozehřejeme troubu na 230 stupňů, při zapnutí vložíme do trouby pekáč na maso s víkem ( kovový, skleněný apod.) a necháme nahřát zmíněných 30 minut. Potom pekáč s víkem vyndáme a do horkého pekáče (bez jakéhokoliv vymaštění ) nalijeme těsto, přiklopíme a pečeme na 230 stupňů 55 - 70 minut. Chléb jde z pekáče krásně vyndat nebo vyklopit. Dobrou chuť

.

-

.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Renča50 (upraveno) 3. 11. 2019, 13:37
Dělávám podobný recept. Dávám 1 velkou polévkovou lžíci drceného kmínu a soli, 2 PL octu, hrnek o objemu 400 ml. Druhý den promíchat, dát na 30 minut kynout do ošatky a kdo nemá dát pomoučenou utěrku do cedníku a dát chleba kynout. Peču na 250°C - 30 minut přikryté a na 210°C - 30 minut odkryté. Pokud chleba kynul kratší dobu,peče se kratší dobu.Záleží i na teplotě v místnosti.Já nechávám 18 hodin kynout.Po upečení hned vyklopit na mřížku.Potřu slanou vodou. Dobře upečený chleba při poklepu zespodu by měl dutě zvonit. Upečený chleba váží 1,5 kg. Chleba je vynikající. (Y) (Y) (Y)
Nadys 8. 1. 2018, 21:11
(F)
littlenail 6. 1. 2016, 18:50
Dělám podobný, jen jsem si pořídila silikonovou formu na chleba, tak to umíchám a odpadlo předehřívání pečící misky a umývání druhé mísy, ale takto jsem to také dělala .... jistě bude výborný. (Y)
jablcko111 4. 2. 2014, 9:14
a prečo sa volá Bráškův? :-$
Marcela 1980 6. 1. 2016, 15:19
@jablcko111 Protože mám recept od brášky
Monca68 4. 2. 2014, 9:03
(Y)
pavlinka+jiříček 25. 1. 2014, 9:18
(Y)vypadá dobře,vyukouším (F)
jeremy 12. 7. 2013, 9:23
(clamp) (clamp)
novackova 26. 4. 2013, 10:27
Super na hrníčky je to rychlovka a co kdybych ho upekla v pekárně? (F)
Marcela 1980 27. 4. 2013, 17:59
@novackova Daso tak to nevim, jeste jsem to tak nepekla *-)
cozumel 25. 4. 2013, 19:45
Váš recept zkusím - už těsto kyne. Jen - podobných je tu už hafo *-)
Marcela 1980 28. 4. 2013, 14:13
@cozumel to nemohu posoudit :-|, no doufam, ze se vam povedl a je lepsi nez ty podobne ,-) ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie