(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Kváskový pita chleba
Potřebné ingredience
140g vody, 1 lžíce kvásku, 10g olivového oleje, 250g pšeničné mouky (chlebové, pizza), 5g soli
Postup přípravy
V robotu uhněteme těsto (cca 4 minuty). Těsto dáme do mísy vytřené olejem, zakryjeme a necháme 20 - 24 hod. při pokojové teplotě kynout (po 12 hodinách dvojnásobek, po 24 hodinách trojnásobek). Pokud kyne moc rychle, dáme na chladnější místo. Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál, rozdělíme na 4 díly (já mám z dvojnásobného množství), stočíme do bochánku a necháme přikryté cca 15minn. odpočívat. Poté každý bochánek lehce! válečkem rozválíme na cca 3-4mm (netvarovat prstama). A pomocí sázecí lopaty (podložky) přeneseme na hodně rozpálený plech v troubě (troubu nahříváme s dostatečným předstihem i s plechem/kamenem). Pečeme 5-7min. Než se upečou postupně všechny chleby, je dobré uchovávat hotové pita chleby zabalené v utěrce a v uzavřené míse nebo pytlíku. Recept je ze stránky koření života.
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé