(recept
si oblíbilo 106 návštěvníků)
Česnekový trhací chleba
Potřebné ingredience
Na těsto: 400g, polohr. mouky, 300ml podmáslí, 50g másla, 1 vejce, 1 lžičku soli, balíček sušeného droždí, 1 lžičku krystal. cukru Na náplň: 60g másla, 8 stroužků česneku, 2 lžíce petrželky Na potření: 1 žloutek
Postup přípravy
Trochu podmáslí zahřejeme, přidáme droždí a lžičku cukru. Promícháme a necháme vzejít kvásek. Do větší misky prosijeme mouku, přidáme vajíčko, rozpuštěné máslo, sůl, zbytek podmáslí, kvásek a zpracujeme hladké těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme 20min. kynout na teplém místě.
Mezitím si připravíme směs na potírání chleba. Máslo rozpustíme, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a vše v hrníčku promícháme. Těsto rozválíme na tenký plát, který potřeme připravenou česnekovou směsí a nakrájíme ho na stejně velké obdelníky - čtverce, které po čtyřech naklademe na sebe. Poté ukládáme do vymazané obdélníkové formy. Zakryjeme potravinářskou folií a necháme dalších 20 min. kynout. Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů 35-40min. Upečený chleba necháme ve formě vychladnout a před podáváním ho můžeme potřít rozpuštěným máslem. Chleba trháme, nekrájíme.
Mezitím si připravíme směs na potírání chleba. Máslo rozpustíme, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a vše v hrníčku promícháme. Těsto rozválíme na tenký plát, který potřeme připravenou česnekovou směsí a nakrájíme ho na stejně velké obdelníky - čtverce, které po čtyřech naklademe na sebe. Poté ukládáme do vymazané obdélníkové formy. Zakryjeme potravinářskou folií a necháme dalších 20 min. kynout. Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů 35-40min. Upečený chleba necháme ve formě vychladnout a před podáváním ho můžeme potřít rozpuštěným máslem. Chleba trháme, nekrájíme.
vyválíme plát, potřeme směsí a nakrájíme na stejně velké díly
obdélníčky naklademe na sebe
a vložíme do pečící mísy
pečeme do zlatova
po vychladnutí trháme - nekrájíme
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
dfrtht45ftzh
(upraveno)
4. 12. 2024, 19:14
Prosím, jde místo podmáslí použít Kyška?? Děkuji.
nahlásit
malmar
(upraveno)
27. 6. 2017, 16:03
nahlásit
eguabank
(upraveno)
13. 6. 2017, 10:29
nahlásit
ZDENDA57
(upraveno)
27. 2. 2016, 17:06
Určitě zkusím,může se třeba potřít medvědím česnekem nezkoušel to někdo?
nahlásit
eguabank
(upraveno)
26. 6. 2017, 13:50
@ZDENDA57
Určitě ano, já dala čerstvé bylinky, které tu mám. Oregáno, rozmarýn a petrželku..
nahlásit
jome
(upraveno)
16. 2. 2016, 0:17
nahlásit
srneckova
(upraveno)
13. 2. 2016, 15:12
nahlásit
novackova
(upraveno)
1. 2. 2016, 12:51
u nás to má velký úspěch při grilování
nahlásit
a74
(upraveno)
31. 1. 2016, 22:04
Určitě vyzkoušejte, je to výborné a zase trochu něco jiného. Myslela jsem, že 8 stroužků je hodně, ale přece jen se to tím pečením dost zmírní. Možná bych přidala půl lžičky soli. Jinak se s těstem výborně pracovalo
nahlásit
a74
(upraveno)
1. 2. 2016, 16:37
@a74
Den druhy: chut cesneku se krasne rozlezi, dnes uz bych vice nesolila. Chutove se mi zda lepsi dnes, kdyz je trosku prolezely. Jinak stale mekky. Vyborne
nahlásit
PetraRol
(upraveno)
31. 1. 2016, 13:20
nahlásit
KattyV
(upraveno)
31. 1. 2016, 13:15
Taky to vyzkouším upéct.
nahlásit
laskonka333
(upraveno)
31. 1. 2016, 13:01
vyzerá to veľmi jedlo
nahlásit
Vera N
(upraveno)
30. 1. 2016, 15:31
Tak to vypadá zajímavě a jedle. Určitě vyzkouším.
nahlásit