Bramboroví smajlíci :-)
Potřebné ingredience
vařené brambory, hr. mouka, vejce, sůl.
Postup přípravy
Ze všech surovin si vypracujeme těsto, které je více méně stejné jako na bramborové knedlíky. Vyválíme si z něj plát asi 3mm široký a vykrajujeme kolečka, která poklademe na tukem…
Obalovaný květák bez smažení
Potřebné ingredience
1 menší květák, 1 hrnek strouhanky, 1 hrnek jemně strouhaného sýra, 1 hrnek hl. mouky, 2 vejce, mletá paprika, sůl a pepř, rostlinný olej
Postup přípravy
Květák si umyjeme, rozdělíme na menší růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. V hlubokém talíři smícháme najemno nastrouhaný sýr, strouhanku a papriku. Ve druhém talíři…
Kýta po italsku
Potřebné ingredience
1/2kg vepřové kýty, 2 cibule, 3 lžice oleje, 3 lžice solamylu, 3 celá vejce, 2 lžičky sladké papriky (kdo má rád ostřejší, může přidat pálivou), 1 lžička kari koření, 1 lžička krystal. curku, 1 lžička soli, trochu pepře
Postup přípravy
Kýtu nakrájíme na malé kousky, cibuli na nudličky a přidáme vše ostatní - dobře promícháme a necháme přes noc odležet v ledničce. Na pánvi si rozpálíme olej a smažíme z každé…
Česnekový trhací chleba
Potřebné ingredience
Na těsto: 400g, polohr. mouky, 300ml podmáslí, 50g másla, 1 vejce, 1 lžičku soli, balíček sušeného droždí, 1 lžičku krystal. cukru Na náplň: 60g másla, 8 stroužků česneku, 2 lžíce petrželky Na potření: 1 žloutek
Postup přípravy
Trochu podmáslí zahřejeme, přidáme droždí a lžičku cukru. Promícháme a necháme vzejít kvásek. Do větší misky prosijeme mouku, přidáme vajíčko, rozpuštěné máslo, sůl, zbytek…
Jednoduchá večeře z remosky
Potřebné ingredience
brambory, cibule, smetana ke šlehání, rybí filé, máslo, sůl, pepř
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky.
Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou, promícháme a vložíme do hrnce.
Navrch poklademe…