Sezamové bulky
Potřebné ingredience
Poliš: 140g vody, malá lžička sladěnky, 100g hladké mouky, 12g droždí. Těsto: 150g vody, 20g oleje, 2 lžičky soli, 40g žitné celozrnné mouky, 380g hladké mouky, sezam, bílek
Postup přípravy
Na poliš prošleháme suroviny a necháme přikryté kynout asi 1,5 - 2 hodiny. Poté přidáme zbytek surovin a vypracujeme vláčné těsto. Necháme kynout 1 - 2 hodiny, v průběhu můžeme jednou přeložit. Těsto rozdělíme na 8 - 10 kousků, vytvarujeme bochánky a necháme chvíli odpočinout. Poté vyválíme do špiček a zploštíme, potřeme bílkem, posypeme hustě sezamem a necháme kynout 15 - 20 min. Pečeme ve vyhřáté troubě na 210°C asi 20 min. Z knihy Ruce v mouce.
...
...
...
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé