(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Špaldové housky
Potřebné ingredience
Omládek: 100g vody, 130g hladké mouky, 1 lžička sladěnky, 15g droždí. Těsto: 100g vody, 50g kefíru, 30g oleje, 200g špaldové chlebové mouky, 120g hladké pšeničné mouky, 8g soli. Vejce na potření.
Postup přípravy
Suroviny na omládek smícháme a necháme asi hodinu kynout. Poté přidáme ostatní ingredience a vypracujeme tužší těsto. Necháme opět kynout asi hodinu. Poté rozdělíme na 9 dílů a upleteme housky. Necháme na plechu nakynout asi 20min., potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě na 200-220°C asi 15min.
...
...
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé