(recept
si oblíbilo 61 návštěvníků)
Domácí housky
Potřebné ingredience
•3 hrnky polohrubé mouky •1 hrnek mléka •1 lžíce sušeného droždí •2 lžíce másla nebo oleje •1 lžička cukru krystalu •1 vajíčko •1 lžička soli •špetka hrubé soli a kmínu či máku na posypání
Postup přípravy
Z kvasnic, cukru a mléka uděláme kvásek, který v míse smícháme s moukou a žloutkem. Přidáme měkké máslo nebo lej a sůl a těsto necháme v teple vykynout. Potom vypracujeme houstičky, potřeme je zbylým bílkem, posypeme solí, kmínem či mákem a upečeme ve vyhřáté troubě při 180 stupních dozlatova a křupava.
Já dělala těsto v domácí pekárně, to pak není žádná práce s těstem. Pravidlo je je takové, že mokré suroviny se dají na dno, ostatní nahoru.
Já dělala těsto v domácí pekárně, to pak není žádná práce s těstem. Pravidlo je je takové, že mokré suroviny se dají na dno, ostatní nahoru.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Novák-ová
(upraveno)
7. 1. 2014, 18:38
MUSÍM RECEPT JEN A JEN POCHVÁLIT, DNES JSEM VYZKOUŠELA DOMÁCÍ HOUSTIČKY, JEN MÍSTO MÁSLA JSEM DALA OLEJ, A MÍSTO SUŠENÉHO KLASICKÉ DROŽDÍ. HOUSTIČKY JSOU VELMI NADÝCHANÉ, PARÁDNÍ.
michlickova
(upraveno)
30. 3. 2013, 20:05
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Dělala jsem housky podle tohoto Vašeho receptu a mám je takové placaté, absolutně nejsou nadýchané, kypré. Po kousnutí se drolí a nejsou vláčné. Kde dělám chybu? Děkuji Vašicová
Danulle
(upraveno)
6. 4. 2013, 21:52
@michlickova
Tak to nevím, že by jste tam dala málo droždí? A nechat po zapletení kynout aspoň dvacet minut.
Janinne1
(upraveno)
1. 2. 2013, 15:17
Díky za to blaho v hubě Nic lepšího jsem než**a
béďula
(upraveno)
21. 10. 2012, 13:53
Zrovna přemýšlím,co udělat na večeři a snídani,když nemáme pečivo A vy jste mi vytrhla trn z paty Těsto kyne a snad se i povede finální úprava. Díky za receptík
Alena D.
(upraveno)
8. 10. 2012, 19:24
Pekla jsem na oslavu synových narozenin a byly vynikající Lepší než kupované
ivanap
(upraveno)
22. 4. 2012, 16:15
Dnes jsem je zkusila,ještě jsem tam dala celý cotage sýr,protože jsem ho potřebovala spotřebovat,dosypala trochu víc mouky a housky jsou naprosto úžasné
Galiii
(upraveno)
14. 1. 2012, 13:50
podařilo se a chutná mooooc
žabada
(upraveno)
21. 11. 2011, 9:21
Moc hezké
snecka
(upraveno)
19. 11. 2011, 20:14
hmmm, jako kupované