Zobrazit přihlášovací formulář
SLADKÁ JÍDLA
Zamotané koláče

Zamotané koláče

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky, 50 g cukru krupice, 75 g másla nebo oleje, 250 ml vlažného mléka, 40 g kvasnic, 1/2 lžičky soli, 1 žloutek, citronová kůra z 1/4 citronu.\r\nMáslo na potření těsta asi 20 g\r\nNa zdobení: 400 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 1 cukr vanilka, meruňky nebo švestky, bílek o zbyde na potření koláčů .

Postup přípravy

Hladkou mouku prosijeme do mísy a osolíme. Rozdrobíme na ní kvasnice, zalijeme vlahým mlékem a necháme kvasnice vzejít. Pak přidáme žloutek, cukr, rozehřátý tuk, citronovou kůru a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pletený koláč s nutellou

Pletený koláč s nutellou

Potřebné ingredience

450 g (4 hrnky) polohrubé mouky + ještě cca 50 g na posypání 180 ml (¾ hrnku) mléka 2 vaječné žloutky (bílky použijeme na potření koláče) 8 g (1 ½ čajové lžičky) sušeného droždí nebo 1/2 kvasnic 30 g (2 polévkové lžíce) másla, (může být i olej) 70 g (⅓ hrnku) cukru špetka soli 200 g (cca 1 hrnek) čokoládového krému (např. Nutella)

Postup přípravy

Mléko zahřejte tak, aby bylo vlažné. V jeho polovině rozpusťte cukr, rozdrobte kvasnice a nechte vzejít kvásek.
Kvásek asi po deseti minutách přidejte do mísy k mouce, zbytku…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Domácí housky

Domácí housky

Potřebné ingredience

•3 hrnky polohrubé mouky •1 hrnek mléka •1 lžíce sušeného droždí •2 lžíce másla nebo oleje •1 lžička cukru krystalu •1 vajíčko •1 lžička soli •špetka hrubé soli a kmínu či máku na posypání

Postup přípravy

Z kvasnic, cukru a mléka uděláme kvásek, který v míse smícháme s moukou a žloutkem. Přidáme měkké máslo nebo lej a sůl a těsto necháme v teple vykynout. Potom vypracujeme…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Domácí tatarská omáčka podle Danulle

Domácí tatarská omáčka podle Danulle

Potřebné ingredience

1 vanička brněnky, 2 střední zavařené okurky, malá cibule, trošku mléka, sůl, pepř.

Postup přípravy

Do misky si vyklopíme brněnku, nastrouháme 2 okurky, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a trošku rozředíme mlékem. (Aby nebyla tatarka moc hustá). Je to velice…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí maso s pomazánkovým máslem a sýrem

Kuřecí maso s pomazánkovým máslem a sýrem

Potřebné ingredience

Křehčené kuřecí maso asi 0,5 kg, pomazánkové máslo, smetana, sýr, 2 cibule, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, kari koření.

Postup přípravy

Křehčené maso je už samo o sobě dost slané, tak stačí pouze solit trošku. Maso si nařežeme, nakrájíme cibuli a česnek. Do zapékací mísy dáme trošinku oleje, dno poklademe 1.…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Kedlubnový salát s mrkví

Kedlubnový salát s mrkví

Potřebné ingredience

2 kedlubny, 2 mrkve, střední cibulka, pažitka. Zálivka: 1 lžíce octa, 1-2 lžíce cukru, lžíce olivového oleje, 5 lžic vody, špetka soli.

Postup přípravy

Oloupané kedlubny a mrkve nahrubo nastrouháme a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a pažitku. Přidáme suroviny na zálivku a ihned podáváme. Je to velice osvěžující, já podávám ke…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Smažené karbenátky s bramborem

Smažené karbenátky s bramborem

Potřebné ingredience

0,5 kg mletého masa, 1 vejce, 1 rohlík, hrst strouhanky, 2 stroužky česneku, 1 velká cibule, sůl, pepř, koření na mletá masa, čubřica.
5 velkých brambor, cibulka, petželková nať, drcený kmín, sůl, olivový olej

Postup přípravy

Do misky si dáme mleté maso, přidáme vejce, pokrájený rohlík, prolisovaný česnek, hrst strouhanky, nakrájenou cibulku a koření. Vše promícháme a tvoříme malé bochánky. Pak si…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Zapečené brambory se sýrem a smetanou

Zapečené brambory se sýrem a smetanou

Potřebné ingredience

6 středních brambor, 2 střední cibule, 1 mrkev, 1 malá konzerva kukuřice, 15 dkg šunkového salámu, 2 vídeňské párky, 1 balení plátkového sýru, 15 dkg sýru na strouhání, smetana, grilovací oření, sůl, olivový olej

Postup přípravy

Brambory si uvaříme ve slupce, oloupeme a protlačíme, cibulku nakrájíme na půlměsíčky, mrkev nastrouháme, přidáme kukuřici, nakrájený šunkový salám a párečky, přidáme nastrouhaný…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Těstovinový sálat od Danulle

Těstovinový sálat od Danulle

Potřebné ingredience

Půl sáčku těstovin (vrtulky), 6 ředkviček, 1/2 kedlubny, 3 jarní cibulky, 2 střední rajčata, 1 okurek (hadovka), 1 malá cibule, Sterilovaná kukuřice (malá konzerva), 10 koleček šunkového salámu, 10 koleček Vysočiny, 1 majolka, trošku jogurtového dressingu, sůl, pepř

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme klasickým způsobem, do vychladlých těstovin dáme všechnu zeleninu, kterou jsme si předtím nakrájely na kostičky, rovněž tak salámy. Přidáme majolku, dressing,…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Štrůdl

Štrůdl

Potřebné ingredience

4 velké jablka, listové těsto, strouhanka, kokos, rozinky, vanilinový cukr, skořice, drcené mandle, vajíčko na potření.

Postup přípravy

Jablíčka si oloupeme a nastrouháme, listové těsto (já kupuji) si rozválíme na tenko a posypeme strouhankou, poklademe nastrouhaná jablíčka, posypeme rozinkama, kokosem, madlema,…

Zobrazit více...

Kategorie