Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Domácí housky

0.0
Domácí housky

Potřebné ingredience

0,5 kg hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 80 ml oleje, 2 vejce, 4 dkg droždí, 1/4 l vody, 1/2 lžičky cukru, mák,sezam nebo kmín=každý jak má rád

Postup přípravy

Odlijeme trochu vody do které zamícháme cukr, nadrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, sůl, přidáme 1 vejce ( druhé je na potření), kvásek a vypracujeme těsto, které necháme vykynout na teplém místě. Ještě než začneme dělat housky, zapneme si troubu na 200 st. Vykynuté těsto vyklopíme na podsypaný vál a těsto si rozdělíme na 8 dílků.Budou z toho normální housky a tak jestli-že chcete malé, těsto si rozdělte na 10 - 12 kousků. Z každého dílku uděláme ještě tři, ze kterých uděláme válečky a ty spleteme.Pomažeme vajíčkem a posypeme kmínem nebo sezamem. Těsto je tak středně slané a tak jestli víc solíte, můžete si je ještě přisolit. Pečme ne pečícím papíře v předehřáté troubě na 200 st. Velké housky jsou za 14 minut pečené a vy si rozhodněte, jestli je chcete mít víc červené a nechte je tam třeba déle.Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Casandra 30. 11. 2011, 17:18
Roman, tak jsem dnes houstičky vyzkoušela a jsou výýýýýýborné voňavé (Y) (Y) (Y) dala jsem sádlo a nechala pro jistotu vykynout :-) určitě je budu zase znovu dělat (pl) Martina
pesnio 24. 5. 2011, 18:05
Pro pani Janu co mi psala vzkazik housky jsem zkousela i s tim sadlem 80g rozpusteneho a jsou vlacnejsi pak i dalsi den a dale jsem je zkousela bez kynuti a jde to take a jsou super (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie