Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Kváskový dýňový chléb z remosky

0.0
Kváskový dýňový chléb z remosky

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 100 g žitné mouky, 100 g vody, 25 g mateřského kvásku z lednice; * DÝŇOVÉ PYRÉ: 200 - 250 g dýně (Hókaidó) - finálně bude potřeba 150 g pyré, olivový olej, sůl, bílý pepř, koření (např. Provensálské, tymián, rozmarýn...) + (pokrájená cibulka nebo česnek); * DÁLE DO TĚSTA: 425 g pšeničné chlebové mouky, 260 g vody, 10 g soli, 5 g drceného kmínu, 2 g celého kmínu

Postup přípravy

(Podle skvělého receptu paní Michaely http://www.michaelarau-dobrouchut.eu/2018/03/dynovy-chleb.html?fbclid=IwAR1RnQiGX0CGmXYETV0vXAsvwsRIr7GPR3f1ziVtaSlAEffGN4gCBXfcVWc ).

Nejprve rozkvasit kvásek - všechny suroviny smísit, přikrýt a nechat 8 - 12 hodin zrát (měl by 2-3x zvětšit objem).

Připravit si dýňové pyré - dýni nakrájet (+ pokrájená cibulka + pokrájený česnek), zakápnout olivovým olejem + sůl + pepř + koření.
Upéct (já používám remosku) - zhruba 25-30 minut (lehce do hněda).
Poté rozmixovat a nechat vychladnout.


Jakmile je rozkvas hotový, přidat vodu + mouku, promíchat a nechat 1 hodinu při pokojové teplotě.
Poté přidat pyré + sůl + kmín a propracovat těsto.

Těsto nechat v zakryté míse kynout 1½ - 2 hodiny (2-3x přeložit po 30 minutách).

Těsto stočit do ošatky a nechat kynout cca 2 hodiny při pokojové teplotě (nebo přes noc v lednici).

Péct v remosce 50 minut (velká remoska Grand, průměr mísy 29cm).

Nechat vychladnout na mřížce.

Nejprve rozkvasit kvásek - všechny suroviny smísit, přikrýt a nechat 8 - 12 hodin zrát (měl by 2-3x zvětšit objem).

Připravit si dýňové pyré - dýni nakrájet (+ pokrájená cibulka + pokrájený česnek), zakápnout olivovým olejem + sůl + pepř + koření. Upéct (já používám remosku) - zhruba 25-30 minut (lehce do hněda). Poté rozmixovat a nechat vychladnout.

Jakmile je rozkvas hotový, přidat vodu + mouku, promíchat a nechat 1 hodinu při pokojové teplotě. Poté přidat pyré + sůl + kmín a propracovat těsto.

Těsto nechat v zakryté míse kynout 1½ - 2 hodiny (2-3x přeložit po 30 minutách).

Těsto stočit do ošatky a nechat kynout cca 2 hodiny při pokojové teplotě (nebo přes noc v lednici).

Péct v remosce 50 minut (velká remoska Grand).

Nechat vychladnout na mřížce.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie