(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Vychytaný chléb z trouby

Potřebné ingredience
360ml vody, 150g žitné mouky, 150g chlebové mouky, 200g hladké mouky, 1/2 ČL cukru, 2,5 ČL soli, 1 PL octa, 1 PL olivového oleje, 2 ČL drveného kmínu, 1 PL lněného semínka, 1 PL sezamového semínka, 1/2 droždí
Postup přípravy
Suroviny dám do pekárny, napřed tekuté, poté sypké. Semínka dávám podle nálady, Po vykynutí dám do ošatky na chleba vysypané žitnou moukou, nechám 30 minut kynout. Mezitím rozehřeju troubu na 160st. C, do trouby dám suchý plech a plecháčem vody. Po vykynutí opatrně chléb vyklopím na horký plech, potřu vodou z plecháčku a nechám péct cca 50 minut. Po upečení opět potřu vodou z plecháče a hotovo.
Chléb lze péct i v zapékací míse, tu je potřeba předtím vymazat olejem a vysypat žitnou moukou, hladká by do sebe vcucla těsto a hůř by se chleba vyklápěl. Tak dobrou chuť.
Chléb lze péct i v zapékací míse, tu je potřeba předtím vymazat olejem a vysypat žitnou moukou, hladká by do sebe vcucla těsto a hůř by se chleba vyklápěl. Tak dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vera N
(upraveno)
13. 11. 2015, 18:32
Tak ho vyzkouším.
nahlásit