Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Pivní chléb do trouby

0.0
Pivní chléb do trouby

Potřebné ingredience

1 kg hl. mouky, 100 g droždí, 500 ml světlého piva, 2 lžičky kmínu, 2 lžičky soli, 100 ml vlažné vody

Postup přípravy

Do větší mísy nasypat mouku, přidat droždí a vlažnou vodu, nechat vzejít kvásek. Přidat mírně ohřáté pivo, sůl, kmín, udělat těsto a nechat v teple asi 30 min kynout. Vykynuté přendat na plech vyložený pečícím papírem a nechat dalších 30 min kynout. Péct cca 30 min při max. teplotě a dopékat asi hodinku při nízké teplotě. Při pečení potírat slabou octovou vodou.

Ve formě by vypadal lépe, ale dobrý je i tak :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 15. 2. 2010, 22:32
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Lešoun 15. 2. 2010, 16:52
Opravdu, dávala jsem 2,5 kostky a jedna má 42 g droždí. Je fakt, že je pak chléb poměrně velký, ale u nás by malý nestačil ;-) opravdu, dá
Agnes2712 15. 2. 2010, 5:05
Opravdu tolik droždí?

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie