(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Pivní chléb do trouby

Potřebné ingredience
1 kg hl. mouky, 100 g droždí, 500 ml světlého piva, 2 lžičky kmínu, 2 lžičky soli, 100 ml vlažné vody
Postup přípravy
Do větší mísy nasypat mouku, přidat droždí a vlažnou vodu, nechat vzejít kvásek. Přidat mírně ohřáté pivo, sůl, kmín, udělat těsto a nechat v teple asi 30 min kynout. Vykynuté přendat na plech vyložený pečícím papírem a nechat dalších 30 min kynout. Péct cca 30 min při max. teplotě a dopékat asi hodinku při nízké teplotě. Při pečení potírat slabou octovou vodou.

Ve formě by vypadal lépe, ale dobrý je i tak :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Ilonáček
(upraveno)
15. 2. 2010, 22:32







nahlásit
Lešoun
(upraveno)
15. 2. 2010, 16:52
Opravdu, dávala jsem 2,5 kostky a jedna má 42 g droždí. Je fakt, že je pak chléb poměrně velký, ale u nás by malý nestačil
opravdu, dá

nahlásit
Agnes2712
(upraveno)
15. 2. 2010, 5:05
Opravdu tolik droždí?
nahlásit