Zobrazit přihlášovací formulář
SALÁTY, ZÁLIVKY
Domácí vlašský salát

Domácí vlašský salát

Potřebné ingredience

30 dkg měkkého salámu, 30 dkg sterilovaných okurek, 7 dkg sterilovaného hrášku, 1 cibule, 1 - 2 majolky v sáčku, 1 lžíce polohrubé mouky, 1/4 l mléka, sůl, pepř

Postup přípravy

Mléko svaříme s 1 lžící mouky na hustou kaši - necháme vychladnout. Ostatní suroviny nakrájíme (já je sekám v robotu), smícháme, ochutíme dle chuti solí a pepřem. Je výborný i k…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Falešná hrášková polévka z cukety

Falešná hrášková polévka z cukety

Potřebné ingredience

1/4 kg cukety 1/2kg brambor 1 l vody, zeleninový bujon, česnek, majoránka, sůl

Postup přípravy

Brambory a cuketu (od oka, nemusíte vážit, brambor 2x tolik, co cukety) dáme vařit, přidáme zeleninový bujon, okořeníme česnekem, majoránkou, dle chuti osolíme. Jakmile zelenina…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pivní chléb do trouby

Pivní chléb do trouby

Potřebné ingredience

1 kg hl. mouky, 100 g droždí, 500 ml světlého piva, 2 lžičky kmínu, 2 lžičky soli, 100 ml vlažné vody

Postup přípravy

Do větší mísy nasypat mouku, přidat droždí a vlažnou vodu, nechat vzejít kvásek. Přidat mírně ohřáté pivo, sůl, kmín, udělat těsto a nechat v teple asi 30 min kynout. Vykynuté…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bleskový "hrkaný" krém na dort

Bleskový "hrkaný" krém na dort

Potřebné ingredience

1 šlehačka (nejlepší je ta v krabičce, co má obsah tuku nad 30 %), 1 pudink bez vaření dr. Oetker, 1 ztužovač šlehačky SmetaFix, 1 malý mandarinkový kompot celý, dortový korpus.

Postup přípravy

S tímto krémem vás nenadálá návštěva nezaskočí - je hotov raz dva. Zvládnou i malí pomocníci sami :-)
Všechny přísady vložíme do těsnící uzavíratelné nádoby a pořádně…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Domácí houstičky bez kynutí - karásky

Domácí houstičky bez kynutí - karásky

Potřebné ingredience

1/2 kg hladké mouky, cca 30 g droždí, 1/2 lžičky soli, 1 vejce, špetka cukru, 1/4 l mléka, 1/2 sklenice oleje, vejce na potření, dle chuti na posyp sůl, kmín, seznam, slunečnice, mák aj. Pečicí papír nebo tuk na vymazání plechu.

Postup přípravy

Necháme vzejít kvásek z mléka, špetky cukru a droždí. Po vzejití zaděláme ihned ze všech surovin vláčné těsto, které se nelepí, hned pleteme housky (nenecháváme kynout). Přendáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z červené řepy - rychlá, dobrá, zdravá!

Polévka z červené řepy - rychlá, dobrá, zdravá!

Potřebné ingredience

cca 20 g másla, cca 2 polévkové lžíce hl. mouky, cibule, asi 2 větší řepy, 3 velké brambory, 1,5 l vody, 1 lžička vegety, masox, zakysaná smetana

Postup přípravy

Na másle zesklovatíme cibulku, přidáme mouku, opražíme do světlé jíšky, přidáme vodu s masoxem, oloupanou a nakrájenou řepu a brambory, vaříme do měkka, ochutíme vegetkou. Polévku…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Borůvkový nákyp (nebo z kompotovaných meruněk apod.)

Borůvkový nákyp (nebo z kompotovaných meruněk apod.)

Potřebné ingredience

250 g borůvek, 200 g hrubé mouky, 250 ml mléka, 3 vejce, 20 g droždí, 150 ml smetany ke šlehání, máslo a hrubá mouka na vysypání formy, med, sůl

Postup přípravy

Je to sice kalorická bomba, ale mňam:
Borůvky omyjte a nechte okapat. Vejce ušlehejte s vlažným mlékem, přidejte špetku soli, lžičku medu a droždí a vymíchejte. Posypejte…

Zobrazit více...

Kategorie