Domácí houstičky bez kynutí - karásky

Potřebné ingredience
1/2 kg hladké mouky, cca 30 g droždí, 1/2 lžičky soli, 1 vejce, špetka cukru, 1/4 l mléka, 1/2 sklenice oleje, vejce na potření, dle chuti na posyp sůl, kmín, seznam, slunečnice, mák aj. Pečicí papír nebo tuk na vymazání plechu.
Postup přípravy

Potřebné suroviny - vše by mělo mít pokojovou teplotu.

Těsto zaděláme ihned, nenecháváme kynout a ani housky není třeba nechat kynout na plechu.

Uděláme si 3 válečky, z nichž pleteme housky.

Každý plete jinak, já jsem zvyklá od prostředka...

Upleteme a přeneseme na plech - konce pořádně smáčkneme k sobě, aby se nám nerozpletly...

Housky dáváme dál od sebe, v troubě nabudou.

Zde už jsou potřené rozšlehaným vejcem a posypané - u nás vede kombinace sůl - sezamové semínko.

Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu






























































































![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)