Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Domácí houstičky - kynou v lednici :o)

0.0
Domácí houstičky - kynou v lednici :o)

Potřebné ingredience

500 g hl mouky, 4 lžíce oleje, balíček kvasnic, lžíce cukru, lžička soli - dle chuti i více, 1/4 l vody.

Postup přípravy

Droždí smícháme s cukrem a počkáme, až se rozpustí, pak smícháme s ostatními přísadami a vypracujeme hladké těsto, pokud se lepí, přidáme trochu mouky a naopak :o) Těsto přikryjeme utěrkou a dáme na cca 2 hodiny do lednice vykynout. Pak vypracováváme bulky, či batetky, podle fantazie, jde z nich udělat i kulatý chléb, ale menší pečivo se mi osvědčilo víc. Před upečením potřeme olejem či vodou, můžeme posypat sýrem. Pečeme na 225 stupňů cca 10 min. Když jsou hotové, tak rozkrojíme, namažeme máslem - ještě horké a uvnitř trochu posolíme, je to opravdu ňamka. Samozřejmě jsou výborné i studené. Pokud zrovna nemáte místo v lednici, tak mohou kynout i venku, ale těsto je trochu jiné, i tak je ale dobré :o)

Labužníci mohou těsto rozválet na plát cca 0,5 - 1 cm silný, poklást salámem, pomazat kečupem a navrch sýr a srolovat jako štrůdl, je to ideální svačinka třeba pro manžela do práce :o)

Vypracované těsto přikryjeme a dáme do lednice

Na pomoučeném vále vypracujeme houstičky či bagetky, fantazii se meze nekladou

Náplň bagetky nedáváme až po okraje, aby šla dobře zavinout, se sýrem to nepřehánějte, bagetka by pak praskla a sýr vytekl.

TAk a je hotovo, pečivo je nejlepší čerstvé. Do houstiček můžete dát třeba kousek slaniny a pak péci, do bagetek můžete dát vše co máte rádi :o)) Přeji dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie