Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 61 návštěvníků)

Domácí chléb - pečený v troubě

0.0
Domácí chléb - pečený v troubě

Potřebné ingredience

1kg hladké mouky. ( může být i žitná, nebo kombinace 70% hladká : 30% žitná ), 1x instantní droždí, 3 lžičky soli, 3 lžičky drceného ( mletého ) kmínu, 3 lžíce octa, 600ml vlažné vody.

Postup přípravy

Uvedené suroviny smícháme a necháme 1 hodinu kynout. Pak na vále ručně ještě jednou promícháme. Vytvarujeme potřebný tvar – buď šišku, nebo kulatý. Na plech dáme pečící papír, který posypeme lehce moukou. Na ní vložíme těsto a necháme ještě chvíli vykynout. Pak potřeme vlažnou vodou a přeneseme do předehřáté trouby. Při 180stupních pečeme 40 – 60 minut ( já vždy 60min. ). Hotový upečený chléb na poklepání zvoní. Po upečení ještě horký chléb potřít znovu vlažnou vodou a nechat vychladnout. Chléb je velmi jednoduchý a výsledek dle mého názoru stojí za to. Nedrobí se, i třetí den je velmi vláčný a chutný. Vyzkoušejte a uvidíte. Já už chleba nekupuji:))) Tak dobrou chuť Marie.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pamarketa 17. 11. 2014, 10:13
S těstem se krásně pracuje, zrovna kyne (clamp) (clamp)
babkamt 23. 3. 2014, 19:56
Nič sa nevyrovná čerstvému domácemu chlebu.Vám sa vydaril. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
kubajzka 23. 3. 2014, 19:40
Dnes jsem chleba upekla a byl vynikající určitě už nebudu chleba kupovat v obchodě děkuji za receptík (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) dělala jsem ho z poloviční dávky a těsto zamíchala dom.pekárně i těsto v ní krásně vykynulo :-)
jitulkaJitka 9. 2. 2014, 17:04
chlebíček výborný určitě budu dělat (Y)
Honzík 8. 2. 2014, 17:49
Dobrý večer Luci,jsem taky neodolala a vyzkoušela a je moooc dobrý (Y) |:o),jsme předtím vůbec netušila jak chleba péct,děkujeme za receptík (F) (L) (clamp)Jana
¨Bosorka 7. 2. 2014, 17:41
Dobrý den, chystám se na první pečení chleba a chtěla jsem se zeptat, zda mám dát chleba na střed trouby, nebo dolů? *-)
bekorka 29. 4. 2015, 15:49
@¨Bosorka Moniko, ono asi spíš záleží na Vaší troubě, já dávám chleba klasicky doprostřed. Mám velmi dobrou troubu a peče mi stejnoměrně...
Lucie dvojčatová 16. 3. 2013, 22:30
Dobrý den Maruško, tak jsem vyzkoušela další z Vašich receptů :-). Chlebík jsem pekla vůbec poprvé a povedl se na jedničku, děkuji za podrobný návod. Máte pravdu, že 600ml vody bylo tak akorát, aby chleba držel tvar, paní Eva možná dala omylem méně mouky..? Míchala jsem mouku 70/30 s bio celozrnnou a přidala jsem slunečnicová semínka, jelikož je máme rádi a chlebík byl naprosto luxusní! Děkuji i za odkaz na chleba ve skle a těším se na další přidané recepty (clamp)
bekorka 26. 3. 2013, 23:48
@Lucie dvojčatová Lucko, mám radost, že se Vám povedl. I já už dělám různé variace chlebíků. No, nedávno jsem koupila z nouze jeden v obchodě a nakonec jsme z něj udělali topinky. Už jsme si asi zvykli na ten domácí... ,-)
petrakop 21. 1. 2013, 19:30
Chleba je výborný (Y).Je jednoduchý a opravdu mooc chutný (clamp)Jiný už nepeču. (Y)
bekorka 26. 3. 2013, 23:47
@petrakop Děkuji Péťo, jsem ráda, že chutná.
evicela 15. 1. 2013, 16:38
(hello) tak jsem dnes upekla, ale té vody se mě tam zdá moc, nemohla jsem vůbec vytvarovat, ,-) mám spíš obří chlebovou placku, přidala jsem mouku, no ale stejně příště dám jen tak 400 ml
bekorka 15. 1. 2013, 16:56
@evicela To je divné paní Evo, já ho peču přesně tak jak jsem napsala a vždy mi vyjde dobře. Chce to dát opravdu pozor na množství vody, aby jí nebylo více. Jednou mi lehce ujela ruka a také se mi nedařilo chleba vytvarovat... Tak uvidíte příště. Těch 400ml, jak píšete mi na kilo mouky přijde velmi málo...
j.tomsova 15. 1. 2013, 14:15
Jsme z něj velůice nadšeni jak jednoduchostí tak chutí (Y) (Y) (Y) (Y) opravdu výborný (clamp) (clamp) (clamp)
bekorka 15. 1. 2013, 14:59
@j.tomsova Jsem ráda, že chutná, Já si kdysi také myslela, že upéci chleba je věda... no a není. Za což jsem velmi ráda. :)
Irinka81 24. 11. 2012, 8:06
Super recept, moc děkuji, manžel už jiný chleba nechce, dělám teda z poloviční dávky, to je pro nás dva tak akorát, je opravdu výborný (Y) (Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic) (zajic)
čoklet 28. 10. 2012, 18:55
TAK JSME DNESKA TAKY UPEKLI A JE NAPROSTO SUPER UŽ JINÝ NEBUDU PECT (L) (F) (F) (F) (F) (clamp) (clamp)
bekorka 29. 10. 2012, 0:33
@čoklet Jsem moc ráda, že chutná.
chrustenicek 24. 10. 2012, 17:12
Maruško (L) moc moc díky je super |:o) vyzkoušela jsem hodně receptů, ale ten Váš je nelepší (clamp) díky Lucka
bekorka 25. 10. 2012, 0:34
@chrustenicek Jsem ráda Lucko, že chutná a že se povedl. Přiznám se, že já jsem recept dostala od své sestry, která vaří a peče spíše svátečně. Když však něco udělá, tak to stojí za to. :)
koblizek63 21. 10. 2012, 21:28
Ráda vyzkouším.Kamarádka ho zadělá ráno než jde do práce a pak ho dá do hrnce s pokličkou a peče.Zkusím a uvidím :-o
bekorka 21. 10. 2012, 23:12
@koblizek63 Tak tento postup slyším - čtu poprvé. Ale nejspíš to tedy také funguje. Já jsem spíš pro klasiku. A jak jsem psala, používám plech s pečícím papírem. Pokud se dodrží množství vody v receptu, tak se chlebík ani "nerozteče" a drží formu. Ať se tedy povede a hlavně ať chutná. M.
Vera N 19. 10. 2012, 18:06
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie