Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 20 návštěvníků)

Domácí chléb pečený v hrnci

0.0
Domácí chléb pečený v hrnci

Potřebné ingredience

1 hrnek žitné mouky, 1 hrnek pšeničné chlebové mouky, 2 hrnky hladké mouky, 1 lžička kmínu, 3 lžičky soli, půl lžičky sušeného droždí. To vše nasypeme do větší mísy a na sucho promícháme, pak přidáme 1 lžičku octa a 2 hrnky studené vody

Postup přípravy

Vše promícháme - uděláme v míse těsto a posypeme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě kynout 12-18 hodin.
Před pečením těsto v míse probereme vařečkou, přidáme (pokud chceme) semínka ,cibulku (smaženou- sušenou), znovu zasypeme moukou a necháme odpočinout 30 minut. Zatím si rozpálíme troubu na 230 stupňů a vložíme do ní prázdný kastrol i s poklicí (nerez, smalt průměru asi 21-23 cm a suchý! a necháme rozpálit 30 min. Dodržet !!!! Do horkého suchého kastrolu vyklopíme pomocí stěrky těsto, posypeme kmínem.

Hrnec přikryjeme poklicí a pečeme při teplotě 230 stupnů 30 minut, pak poklici sundáme a dopékáme asi 20 - 30minut na 220 stupních. Chleba se nepřichytí a krásně se vyklopí hned čerstvě upečený, jen musíte dodržet těch 30 min rozpálení suchého kastrolu.

Já jsem ho dělala v litinovém hrnci od Pyrexu. Je skvělej, povedl se mi hned na poprvé :)

těsto v rozpáleném hrnci

v troubě po odklopení poklice

vyndaný z trouby před vyklopením

rozkrojený

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

chalupnicka 22. 8. 2014, 8:41
Zajímavé :-)
koniprd 20. 8. 2014, 19:54
Vypadá úžasně,určitě vyzkouším (Y)
Lucie-Anna (upraveno) 22. 8. 2014, 11:16
Ráda bych vyzkoušela, ale nemám potřebnou poklici (mám jen skleněné s plastem)... Tak třeba po Vánocích, jestli Ježíšek nadělí... Kolikalitrový máte na tuto várku?
Mourinka 22. 8. 2014, 11:25
@Lucie-Anna Anebo přikrýt napevno alobalem
Brblalka 22. 8. 2014, 10:35
@Lucie-Anna Peču ve skleněné zapékací míse. V šišaté, lépe se mi chléb krájí :-)
romarka 21. 8. 2014, 9:25
@Lucie-Anna Já chleba peču v kulatém litinovém hrnci od Pyrexu (nafotím ho teda ještě). Jak píši v receptu, může to být hrnec z nerezu, smaltu, průměr cca 21-23 cm s pokličkou. Na litry to bohužel nevím ?? Možná že by to šlo i v hrnci s jiným tvarem než kulatým - nezkoušela jsem, nevím. Ale kulatý chléb je kulatý chléb :-)
monky3 20. 8. 2014, 18:49
@Lucie-Anna Pekáč na pečení masa s poklicí máte? Nebo ohnivzdornou mísu s poklopem...peču v ní....určitě máte na něčem pokličku ,-) (L)
mirkaberkys 20. 8. 2014, 12:08
Tento recept jsem našla na top receptech a dělala jsem ho již 2x. Pekla jsem v nerezovém hrnci a povedl se. Opravdu rychlá a dobrá záležitost. :-)
Anna80 20. 8. 2014, 11:37
je vynikajici peču pravidelně ,neda se srovnat s kupovanym ,vydrži tyden a neplesnivi ,pokud se nesni.
romarka 20. 8. 2014, 12:12
@Anna80 Jojo, vydrží dlouho, pokud se rychle nesní (H)
LHL 20. 8. 2014, 9:51
(Y)Ten je! A tak jednoduchý, to bych mohla zvládnout i já, pečící antitalent.
romarka 20. 8. 2014, 10:06
@LHL určitě (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie